ID : 37871355
یک مدرس دانشگاه:

تحریم، تسلیم و مقابله با فضای مجازی اشتباه است


گرامی گفت: تحریم، تسلیم و مقابله با فضای مجازی اشتباه است خانواده باید این فضا را برای فرزندان مدیریت کند.

دکتر محمدحسن گرامی در مصاحبه با یزد رسا گفت: انسان یک موجود با  ابعاد زیستی، روانی، عاطفی، اخلاقی و معنوی است. اما همه اینها تابعی از شرایط ما است.

این مدرس دانشگاه  افزود: امروز ما می بینیم که به خاطر شرایطی که بر کشور و جهان حاکم شده مردم در حال تجربه کردن زندگی جدیدی هستند. به بیان دیگر این شرایط جدید رفتارهای جدیدی را نیز با خود به ارمغان آورده است.

وی بیان داشت: قدیم خانواده از صرف وقت فرزندان خود پای تلویزیون و یا در فضای مجازی خرسند نبود اما اکنون کودکان باید یا در فضای مجازی دروس خود را دنبال کنند و یا به جای بیرون رفتن پای برنامه های تلویزیونی بنشینند. 

گرامی تاکید کرد: بعد از کرونا یک مساله جدیدی که اتفاق می افتد این است که بچه‌های ما به کم تحرکی و نشستن پای فضای مجازی و تلویزیون عادت می کنند و این عادت های غلط می تواند مشکلاتی به وجود بیاورد.

وی بیان داشت: انسان نباید تسلیم شرایط باشد. مهارت سازگاری یکی از مهارت هایی است که باید در زندگی همه ما بازتعریف شود. باید بدانیم چطور خود را با شرایط جدید سازگار کنیم.

این متخصص و مشاوره خانواده ابراز داشت: با توجه به شرایط به وجود آمده و اینکه همسر و فرزندان بیشتر در کنار هم هستند باید تدبیری اندیشیده شود تا یک ساختار درست وجود داشته باشد. اولین نکته رعایت حریم‌هاست. اولین چیزی که باعث آسیب در خانواده می‌شود و یا می‌تواند آسیب ها را درمان کند همین حریم ها است. 

وی گفت: حریم ها نه باید سست باشند و نه سخت، باید حد وسط که اصطلاحا حریم به هنجار یا مرز به هنجار گفته می شود را نگاه داشت. یعنی افراد در خانواده در عین اینکه با هم مراوده دارند رعایت حریم ها را هم می کنند. 

این روانشناس اضافه کرد: اینکه پدر در منزل است دلیل نمی شود با او مثل یک بچه رفتار کرد. باید اقتدار او حفظ شود. هر کس باید جایگاه خود را بشناسد. 

وی تاکید کرد: پدر و مادر حتما باید به فعالیت فرزند خود در فضای مجازی نظارت داشته باشند. نباید برای کودکان تلفن و ابزار رسانه به عنوان یک تملک شخصی تلقی شود.

وی تصریح کرد: تحریم، تسلیم و مقابله با فضای مجازی اشتباه است باید این فضا را مدیریت کرد. در شرایط کنونی فضای مجازی قدرت بیشتری از فضای حقیقی پیدا کرده، برای کنترل اوضاع باید این فضا را مدیریت کنیم. مثلا به جای تهیه محصولات غذایی آماده خودمان در منزل دست به کار تهیه آن ها شویم و همه خانواده را نیز درگیر کنیم. با این شیوه قدرت فضای حقیقی را برای کودکان خود افزایش می دهیم.

گرامی گفت: ما در جامعه محاسن اخلاقی داریم اما از مکارم اخلاقی غافل شده ایم. خوب صحبت کردن را بلدیم اما از مکارم اخلاقی نظیر گذشت، بخشش و ایثار غافل شده ایم. چرا آمار طلاق بالا رفته؟ چون زن و شوهر ها تا مشکلی پیش می‌آید به دنبال قهر و شکایت می روند. 

وی تاکید کرد: می توان از فرصت ماه مبارک رمضان برای ایجاد زیست معنوی استفاده کرد. می توانیم یک زندگی معنوی را کلید بزنیم. فراموش نکنیم امام موسی بن جعفر(ع) تهدید زندان را به فرصت عبادت و نشر دین تبدیل کردند. درست است که شرایط کرونایی شرایط بدی است ولی میتوان این تهدید را نیز به فرصت تبدیل کرد.

انتهای پیام/

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.