ID : 34642631
شهردار سابق یزد درباره پل های عابر جنجالی توضیح داد

تحقیق و تفحص بدون یکجانبه نگری و تخریب انجام شود/ ایرادات مشابه گریبانگیر شورای جدید


عظیمی زاده گفت: اینکه تحقیق و تفحص بکنیم تا مجموعه شهرداری در گذشته را زیر سوال ببریم خیلی جالب نیست، چون خود مجموعه ای که اکنون مشغول به فعالیت است در خیلی از زمینه ها زیر سوال است و لذا نمی توانند از گذشتگان ایرادی بگیرند.

محمدرضا عظیمی‌زاده در مصاحبه با یزدرسا با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از واگذاری پل های عابر پیاده بیان داشت: اصل این مشکل به نوع کار تبلیغاتی که از ابتدا در شهر یزد انجام می شد بر می گردد. زمانی که باب شد پل های عابر پیاده را در یزد اجرا کنند یک سری قراردادهای ترکمنچای مثل قرارداد بهره برداری از پل عابر پیاده میدان ابوذر بسته شد. یعنی پلی که کل هزینه ساختش 80 میلیون بیشتر نبوده به مدت 15 سال مورد بهره برداری قرار گرفته است.

شهردار سابق یزد ادامه داد: تعداد زیادی قرار داد پل با فردی بسته شده و وی هر جایی که خوب و مناسب بوده را اجرا کرده و جایی را که دوست نداشته انجام نداده و کسی هم در آن زمان کنترل نکرده است. در مرحله بعد اتفاقی که افتاده این بوده که برخی پل ها را مکانیزه کردند، یعنی آسانسور نصب کردند ولی به خاطر کیفیت بدی که داشتند هیچ یک درست کار نمی کردند. مرحله بعد یک سری از پل های مکانیزه به فراخوان گذاشته شد و یا با مجوز شورا واگذار شد. این پل ها به واسطه این که یک سری موارد در نحوه اجرا و یک سری تغیرات در قراردادها و تعهدات پیمانکار و کارفرما به وجود آمد به آن ها هم یک سری ایرادات وارد هست.

وی گفت: هر چند ایراداتی به قراردادها وارد است ولی در مراحل مختلف با هماهنگی و مجوز شورای اسلامی شهر یزد بوده است و لذا نمی توانند به مجموعه شهرداری ایرادی وارد کنند. ولی خب انتظار می رود که خود تحقیق و تفحص با یک نگاه به دور از یک جانبه نگری انجام شود و قصد تخریب نداشته باشند. افراد بیایند در یک فضای مناسب برای حل و فصل موضوعات، ایرادات را جمع بندی کنند و اصلاحات را انجام دهند.

شهردار سابق یزد گفت: وظیفه شورای شهر نظارت بر کار شهرداری است لذا اگر ایراد و اشکالی هم وجود داشت شورای شهر می توانست همان زمان وارد شود و از شهرداری گزارش بخواهد ضمناً اگر در طول پروژه تغییراتی در برنامه های اجرایی بوده قطعاً با شورای شهر هماهنگ شده است.

عظیمی‌زاده اعلام کرد: اینکه تحقیق و تفحص بکنیم تا مجموعه شهرداری در گذشته را زیر سوال ببریم خیلی جالب نیست، چون خود مجموعه ای که اکنون مشغول به فعالیت است و کار می کند در خیلی از زمینه ها زیر سوال است و لذا نمی توانند از گذشتگان ایرادی بگیرند. چون قطعاً همین موارد برای خودشان هم پیش آمده و به پل های عابر فعلی نیز ایراداتی وارد است. مثلاً قراردادهایی تمام شده اما افراد هنوز دارند با تائید ضمنی شورای شهر بهره برداری انجام می دهند. خُب این مشکلات وجود دارد و هیچ مشکلی هم ندارد که این ها را در یک فضای آرام رفع و رجوع کنیم.

وی اذعان داشت: به علت عدم توجه به بعد نظارت و منفعت مالی زیادی که در پل های عابر پیاده وجود دارد پیمانکاران خیلی حرف شنوی از کارفرمایان نداشته اند. همچنین اختلافات بین پیمانکاران مختلف و رقابت های ناسالمی که شاید وجود دارد منجر به بعضی از موارد شده است.

عظیمی‌زاده عنوان کرد: تغییرات در طول پروژه در هزینه هایی که سرمایه گذار پل عابر پیاده انجام می دهد یک موضوع طبیعی است. به هر حال سرمایه گذار برآوردی دارد ولی ممکن است سطح تابلو جابجا شود یا یک سری اتفاقات در نحوه هزینه کرد بیافتد. مثلا گرانی هایی در مصالح و موادی که استفاده می شود به وجود آید، این ها ممکن است عامل تغییر باشد. اما اینکه ما یک قاعده خاص داشته باشیم برای انجام این سرمایه گذاری ها بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: ما باید در قالب یک آئین نامه و چهارچوب مشخص کار سرمایه گذاری در پل های عابر پیاده و تبلیغات شهری را انجام بدهیم. قول می دهم تا زمانی که چهارچوب مشخص و برنامه و برآورد نداشته باشیم قطعاً نظیر این اتفاقات را بعداً هم خواهیم داشت و هیچ کس مبرا از این به اصطلاح تخلفات که نامی است که شورای جدید بر آن گذاشته نخواهد بود و آن ها هم درگیر این موضوعات خواهند شد.

انتهای پیام/


 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.