تربیت دینی فرزند صالح بالاترین خدمت زن به جامعه
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدبانو، غلامعلی مدیح کارشناس مسائل اجتماعی در پی سخنان آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد یادداشتی را به این پایگاه خبری ارسال کرده و نوشته است:
نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم یزد در خطبه اول نماز جمعه (۹خرداد) به طور مبسوط موضوع وظایف خطیر زنان در جامعه اسلامی پرداخت بویژه برای تربیت فرزند مطالب ارزشمندی ایراد فرمودند، خوشبختانه امام جمعه بارها در مناسبتهای مختلف در خطبه های نماز جمعه به این امر توصیه ویژه نموده و رهنمودهای لازم را به دست اندرکاران بویژه آموزش و پرورش داده اند.
در همین راستا اشاره به نکاتی در خصوص تربیت، برای والدین عزیز و زوجهای جوان خالی از لطف نیست، امید اینکه اهل فن و صاحب نظران این حوزه با دغدغه بیشتری به این موضوع مهم بپردازند، در این یادداشت به چند مورد به طور مختصر مطالبی تقدیم علاقمندان میشود.
*آمادگی کودک برای تربیت
بر اساس برخی روایات دوران رشد انسان پنج مرحله دارد، جنینی، نونهالی، کودکی، نوجوانی و جوانی. هریک از مراحل رشد نقش سازندهای در مراحل بعدی ایفا میکند.
در دوران کودکی یعنی هفت سالگی کودک بسیاری از مسائل را میفهمد و تشخیص میدهد. او در این سن با کنجکاوی به مسائل مینگرد و قلب او برای پذیرش هر عقیدهای آماده هست. حضرت علی(ع) می فرمایند: قلب کودک نورس، مانند زمین خالی است، که آنچه در آن افکنده شود آن را قبول می کند.
*دوستی پدر و مادر و نقش آن در تربیت فرزند
همیاری، دوستی و آرامش میان دو عنصر اصلی خانواده، یعنی پدر و مادر در تربیت دینی فرزند نقش اساسی دارند. ناهماهنگی و اختلاف آن دو موجب به هم پاشیدگی خانواده و بوجود آمدن کودکان عقدهای، لجوج و بزهکار میشود.
رسول گرامی اسلام فرمودند: والدین در اثر رعایت نکردن حقوق فرزند، عاق فرزند میشوند، همچنانکه فرزند به دلیل نادیده گرفتن حقوق والدین مورد عاق پدر و مادر قرار میگیرد. بنابراین از جمله حقوق فرزندان در مورد پدر و مادر این است که در تربیت دینی او کوشا باشند و برای موفقیت در این امر حداقل کاری که باید انجام دهند این است که بادوری از اختلافات و ایجاد فضای دوستی و همدلی زمینه را برای تربیت صحیح فرزند آماده کنند.