ID : 11411549
گزارش/تمایل مردم به استفاده از کارگران ساختمانی غیربومی

تشکیل مراکز کاریابی کارگران ساختمانی در یزد/ اماکن تجمع کارگران ساختمانی درشأن آن ها نیست


صبح زود با هزاران امید برای کسب یک لقمه نان حلال، سفره صبحانه خود را می‌بندد و راهی کار می‌شود.

به گزارش یزد رسا، صبح زود با هزاران امید برای کسب یک لقمه نان حلال، سفره صبحانه خود را می‌بندد و راهی کار می‌شود.
همشهری نوشت:در گوشه‎ای کز کرده و منتظر می‌ماند تا شاید دستی هنر و توان او را طلب کند. اما بعد از چند ساعت معطلی، بدون یافتن کار و باز کردن سفره صبحانه با شرمندگی و دست خالی به خانه برمی‌گردد.

 


شاید کمتر کسی ارزش کار و هنر کارگران ساختمانی را بداند؛ کارگرانی که با حداقل حقوق و مزایا  زیر آفتاب سوزان و  در سرمای استخوان‌سوز در صنعت ساختمان‎‎سازی فعالیت می‎‎کنند و به این ترتیب سعی دارند سفره معیشت و وضع نابسامان مالی زندگی خود را سامان دهند.

 


این کارگران صبح زود در محل تجمع کارگران میدانی در نقاط مختلف شهر از جمله میدان امام علی(ع)، شهدای محراب، ابوالفضل(ع) و معابری از جمله 52 متری امامشهر و 24 متری امامشهر، در انتظار کار به انتظار می‌ایستند. البته زمانی که مردم برای انجام کارهای ساختمانی، کارگران غیربومی ‌و البته اتباع بیگانه را به کارگران بومی ‌ترجیح می‌دهند، بیکار بودن این کارگران در روزهای زیادی از سال دور از انتظار نیست.

 

 

تمایل به استفاده از کارگران ساختمانی غیربومی
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان می‌گوید: کارگران میدانی یکی از مشکلات حوزه کارگری ساختمانی در یزد هستند چرا که اغلب این کارگران، غیربومی‌ و اتباع بیگانه هستند و مردم نیز تقاضای به کارگیری اتباع بیگانه را  در مقایسه با کارگران بومی‌ دارند.


«مصطفی بورقی» اضافه می‎‎کند: البته انجمن صنفی تصمیم دارد با همکاری فرمانداری یزد در چند نقطه از شهر ایستگاه‌هایی را برای ساماندهی به‌کارگیری کارگران ساختمانی ایجاد کند.

 

وی با تاکید بر این‌که استان از ظرفیت‌های انسانی توانا و ماهر در عرصه فعالیت‌های ساختمانی برخوردار است، از به‌کارگیری اتباع بیگانه در کارهای ساختمانی و ساخت و ساز گلایه می‎‎کند.


وی می‎‎گوید: متاسفانه نگاه مردم به کارگران بومی ‌عوض شده و به دنبال استفاده از اتباع بیگانه هستند و عقیده دارند که کارگران بومی‌ توانایی مناسب را  برای کار ندارند در حالی که این دیدگاه نادرست است.

 

 

ساماندهی اشتغال کارگران ساختمانی بومی
بورقی ایجاد ایستگاه‌های ساماندهی اشتغال کارگران ساختمانی را اقدامی‌ موثر برای به‌کارگیری کارگران بومی ‌و نوبت‎‎دهی کار به آنها می‎‎داند و اظهار می‎‎کند: با ایجاد این آژانس‌ها که حمایت مسئولان را نیز در این باره می‌طلبد، قطعا شخصیت و جایگاه گارگران بومی ‌استان حفظ خواهد شد.


وی با بیان این‌که برخی از کارگران ساختمانی در کنار اتباع بیگانه تمایلی به ابراز توانمندی‌های خود و جذب فرصت‌های شغلی ندارند، اضافه می‎‎کند: با فعال شدن این آژانس‌ها، قطعا بهره‎برداری کافی از نیروهای بومی انجام خواهد شد.


وی وضعیت ساخت و ساز در یزد را مطلوب ارزیابی می‎‎کند و ادامه می‎‎دهد: صنعت ساختمان در استان به قدری فعال است که برخی از هنرمندان و استادکاران رشته‌های مختلف ساختمان، از استان‌های دیگر کشور در استان مقیم می‎‎شوند و فعالیت می‌کنند.

 

 

برخورداری 40 هزار کارگر ساختمانی از کارت مهارت
بورقی با بیان این‌که بیش از 40 هزار کارگر ساختمانی کارت مهارت دریافت کرده‎‎اند، شمار کارگران ساختمانی را بسیار بیش از این تعداد می‎‎داند.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان تصریح می‎‎کند: انجمن صنفی کارگران ساختمانی در شهرستان یزد شامل 5 انجمن تخصصی در رشته‌های سفت‎‎کاری، نقاشی، لوله‎‎کشی، کاشی‎‎کاری و گچ‏کاری است.


وی ادامه می‎‎دهد: انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در 5 شهرستان استان شامل شهرستان‌های یزد، ابرکوه، خاتم، اشکذر و مهریز دایر است که در شهرستان خاتم در شهرهای مروست و هرات  نیز در هر شهر یک انجمن فعال است.


بورقی در مورد دستمزد کارگران ساختمانی می‎گوید: کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان دستمزد کارگران ساختمانی  را تعیین می‌‌کند.

 

 

اماکن تجمع کارگران ساختمانی در یزد در شأن آنها نیست
فرماندار یزد هم درباره ساماندهی کارگران میدانی در یزد عنوان می‎‎کند: ساماندهی این کارگران با دایر کردن آژانس‎‎هایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

 


«محمود شاکر شمسی» می‎‎گوید: به این ترتیب علاوه بر حفظ حق و حقوق کارگران، برای تکریم کارگران زحمتکش نیز اقدام خواهد شد.

 

وی با تایید این‌که تجمع کارگران ساختمانی در نقاطی از شهر در شأن کارگران زحمتکش نیست، اضافه می‎‎کند: با ایجاد مراکز کاریابی و شرکت‌های خصوصی، محل اقامت و ایستگاه مشخصی برای به‌کارگیری کارگران ساختمانی فراهم خواهد شد.

 

شاکری شمسی این اقدام را مقدمه‌‌ای برای برخورداری کارگران ساختمانی از حقوق و مزایای مشخص از جمله بیمه می‎‎داند و عنوان می‎‎کند: قرار است از تجربیات موفق انجمن صنفی شهرهایی که این طرح را اجرا کرده‎‎اند، استفاده شود.

 

 

فعالیت کارگران تبعه خارجی مجوزدار، مجاز است
این مسئول ادامه می‌‌دهد: به این ترتیب اساسنامه پیشنهادی از سوی انجمن صنفی کارگران ساختمانی به فرمانداری ارائه خواهد شد و با مشارکت بخش خصوصی برای دایر کردن این مراکز کاریابی در چند نقطه از شهر اقدام خواهد شد.

 


وی درباره ظرفیت کارگران ساختمانی بومی ‌و ضرورت جلوگیری از فعالیت اتباع بیگانه در صنعت ساختمان  تاکید می‌‌کند: کارگران تبعه بیگانه که مجوز اقامت در کشور را داشته باشند، در صورت تایید اداره کل اتباع بیگانه برای انجام کارهای ساختمانی مجاز هستند.

 

شاکری شمسی می‌‌گوید: اگر کارگران ساختمانی غیربومی ‌به اشتغال در کارهای ساختمانی مجاز باشند، می‌توانند در قالب این کاریابی‌ها قرار بگیرند و حمایت شوند.

 

 

وضع  نامطلوب معیشتی کارگران ساختمانی
در ساعات ابتدایی روز در بسیاری از میادین اصلی شهر از جمله میدان امام علی(ع)، میدان شهدای محراب و میدان ابوالفضل(ع) و همچنین برخی از معابر از جمله 52 متری و 24 متری امامشهر، شاهد تجمع کارگران ساختمانی برای یافتن کار هستیم. البته فعالان صنعت ساختمان، اغلب کارگران غیربومی و اتباع بیگانه را برای فعالیت در کارهای ساختمانی ترجیح می‎‎دهند در حالی که توان و تخصص نیروی‌‌های بومی بیشتر از کارگران غیربومی است.

 

در حال حاضر بیش از 40 هزار کارگر ساختمانی در استان یزد دارای کارت مهارت از سازمان فنی و حرفه‎‎ای هستند ولی متاسفانه به دلیل اشتغال ناپایدار و نابسامانی بازار کار، از وضع  معیشت مطلوبی برخوردار نیستند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.