ID : 10729677
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد:

تعادل وزن از ابتلاء به تومورهای بدخیم جلوگیری می کند


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر اینکه وزن خود را همواره در حدمتعادل نگه دارید گفت: چاقی عامل اصلی بوجود آورنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون، دیابت و زمینه ساز بعضی از تومورهای بدخیم است.

به گزارش یزدرسا؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر اینکه وزن خود را همواره در حدم تعادل نگه دارید اظهار داشت : چاقی عامل اصلی بوجود آورنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون، دیابت و زمینه ساز بعضی از تومورهای بدخیم است.

 

دکتر اعظم السادات هاشمی عضو هیات علمی و انکولوژیست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در هفته پویش ملی مبارزه به سرطان در پاسخ به این که «چه بخوریم تا به تومورهای بدخیم مبتلا نشویم؟» تصریح کرد: باید توجه داشت مواد مغذی مورد نیاز بدن تنها از یک یا دو منبع تامین نشود لذا در رژیم روزانه خود ازتمام گروه‌های غذایی اعم از میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی و غیره استفاده کنید.

 

وی ضمن تاکید بر اینکه وزن خود را همواره در حد متعادل نگه دارید خاطرنشان کرد: چاقی عامل اصلی بوجود آورنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون، دیابت و زمینه ساز بعضی از تومورهای بدخیم است.

 

دکتر هاشمی با بیان این که مصرف چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول محدود شود افزود: رژِیمی که چربی آن بالاست می‌تواند خطر ابتلا به تومورهای بدخیم‌های پستان، پروستات، کولون ورکتوم و غیره را افزایش دهد.

 

وی با اشاره به این که میزان غذاهای نشاسته‌ای و فیبری را در رژیم خود افزایش دهید یادآورشد: به آسانی می‌توان مقدار نشاسته وفیبر رژیم را با خوردن میوه‌ها، سبزی‌ها، سیب زمینی، دانه‌ها، نان‌ها و غلات کامل افزایش داد. یک رژیم پرفیبر احتمال ابتلا به تومورهای بدخیم کولون ورکتوم را کاهش می‌دهد.

 

این انکولوژیست متذکرشد: الگوهای غذایی حاوی شیرینی وغذاهای شیرین، اغلب پرچرب، باکالری زیاد وتهی ازمواد مغذی ومعدنی می‌باشند که چنین رژِیمی زمینه ساز بروز بضی از تومورهای بدخیم‌ها است.

 

نمک رژیم غذایی خودرا تاحد امکان کاهش دهید

وی باتاکید بر اینمکه مصرف نوشابه‌های الکلی قطع شود افزود: مصرف الکل می‌تواند منجر به تومورهای بدخیم دهان، حلق، مری وکبد شود، میزان ابتلا به تومورهای بدخیم در الکلی‌هایی که سیگار می‌کشند چندین برابر است.

 

عضو هیات علمی و انکولوژیست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: بروز تومورهای بدخیم پستان در زنان مدیترانه‌ای که روغن زیتون که سرشار از چربی‌های غیراشباع بایک پیوند دوگانه است وبعنوان منبع اصلی چربی غذایی مصرف می‌کنند علیرغم اینکه دریافت کل چربی آن‌ها مشابه مردم آمریکا می‌باشد، کمتراست. در بررسی‌های انجام شده نیز مشخص شده که مصرف فیبر بخصوص فیبر گندم می‌تواند با استروژن‌ها در روده کوچک متصل شده و باز جذب آن‌ها را کاهش دهد و سویا نیز که حاوی فیتواستروژن‌ها وایزوفلاونوئید‌ها است در پیشگیری ازسرطان پستان موثرند.

 

دکترهاشمی یادآورشد: یکی از اقدامات اساسی برای کاهش خطرابتلا به سرطان این است که از سبزیجات ومیوه جات بیشتر استفاده شود. مصرف چربی‌های نامناسب، خودداری از دریافت رژیم پرچربی و کم فیبر نیز می‌تواند در جلوگیری از سرطان موثر باشد.

 

منبع: روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.