ID : 26280337
رییس جهاد کشاورزی شهرستان تفت:

تفت فاقد صنایع فراوری انار/ خسارت میلیاردی مگس مدیترانه ای به ستاد بحران کشور رسید


رییس جهاد کشاورزی شهرستان تفت وجود آفات انار باغداران تفتی را باعث مضاعف شدن خسارت بخش کشاورزی این شهرستان عنوان کرد و گفت: رییس ستاد بحران کشور از نزدیک باغات و انبارهای آفت زده باغداران تفتی را بازدید کرده است.

به گزارش یزد رسا به نقل از خبرنگار صبح تفت، وقتی صحبت از بحران می شود ناخودآگاه حوادثی نظیر سیل و  زلزله به ذهن تداعی می شود ولی خسارت های میلیاردی دیگری از جمله وجود آفت مگس مدیترانه ای هم می تواند پای ستاد مدیریت بحران کشور را به یک شهرستان کوچک تفت باز کند. مگسی کوچک که بدون سروصدا باعث خسارت 25میلیاردی به باغداران انار تفت شده است و بر مشکلات خشکسالی و قنات های کم اب ان افزوده است.


مگس مدیترانه ای 25میلیارد تومان به انارکاران خسارت زده است
 محمدحسین فلاح نژاد تفتی که قریب به یک سال و نیم پیش ریاست جهاد کشاورزی تفت را عهده دار است در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار صبح تفت اظهار کرد: از مجموع هزار و100 هکتار سطح زیر کشت انار شهرستان تفت، قریب به 810 هکتار در حوزه شهری تفت وجود دارد و دوقسمت آن مربوط به دهستان های اسلامیه و منطقه دهشیر است.


وی میزان خسارت مگس مدیترانه ای را  حدود 25میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این میزان حدود  30 درصد در فصل چیدن  انار و بقیه در انبار از بین رفته است.


رییس جهاد کشاورزی تفت ادامه داد: انار بومی این شهرستان با نام های گـِل و زاغ شناخته می شود که گرچه نسبت به انواع دیگر نسبت به افت مگس مدیترانه ای مقاوم تر است ولی 60 درصد محصول امسال دچار خسارت شده است.


بازدید رییس ستاد بحران کشور از خسارت باغداران انار تفت
فلاح نژاد تفتی در خصوص وضعیت انار سال آینده گفت: سرمای زودرس پاییز امسال که باعث سرمازدگی سرشاخه ها شده است  پیش بینی می شود 80 درصد محصول سال آینده نسبت به امسال کاهش یابد.


وی در پاسخ به این سئوال که تا کنون چه اقداماتی برای جبران خسارت باغداران شده است بیان کرد:  مراحل اداری برای برآورد خسارت و اطلاع رسانی موضوع به وزارتخانه جهاد کشاورزی انجام شده است و نیز مهندس نجار رییس ستاد بحران کل کشور و باغستانی رییس نباتات جها کشاورزی کشور از نزدیک از انبارهای تفت بازدید کردند.


مدیر جهاد کشاورزی تفت با ابراز تأسف از وجود دو مقوله خشکسالی و لایروبی و مرمت قنوات تفت را از مهمترین مشکلات سالهای اخیر دانست و تصریح کرد: مبارزه با آفات چهارگانه شامل کرم خرّاط گردو، مگس مدیترانه ای، کرم سرشاخه خوار و کرم مغزخوار بادام از دیگر چالش های بخش کشاورزی شهرستان تفت به شمار می رود.


درخواست پنج میلیاردی اعتبار برای جبران خسارت کشاورزان
فلاح نژاد تفتی اضافه کرد: پنج میلیارد تومان برای کمکهای بلاعوض از محل « ده دوازده» ستاد بحران کل کشور درخواست تأمین اعتبار کردیم که برای کمک به کشاورزان و مبارزه با آفات اختصاص می یابد و در صورت جذب این اعتبار، تسهیلاتی با کارکرد پایین پرداخت می شود و بخشی نیز از طریق پرداخت بیمه ای جبران خواهد شد.
وی خسارت بخش آفات درختان گردو در سال جاری را شش میلیارد تومان عنوان کرد که به میزان خسارت 25 میلیاردی درختان انار افزوده می شود.
رییس جهاد کشاورزی تفت در پاسخ به سئوال دیگری که چرا انارهای در انبار دچار آفت شده است گفت: قریب به هزارسال در تفت انار کشت و برداشت می شود و همیشه روش پرورش و نگهداری این دو نوع انار تفت به همین صورت بوده و طی سال های اخیر هم بدون نگهداری در سردخانه از طریق انبارداری محصول به سرعت وارد بازار می شده است.


صنایع فرآوری راه برون رفت از بحران انار
فلاح نژاد تفتی در پاسخ به سئوال خبرنگار صبح تفت که «آیا راه برون رفت دیگری برای کاهش آفات انار تفت اندیشیده شده است؟» اظهار کرد: از زمان برداشت محصول انار تا عرضه در بازار صنایع فناوری انار در شهرستان نداریم و اگر سرمایه گذار چه در داخل شهرستان و چه در خارج داوطلب سرمایه گذاری شود استقبال می کنیم زیرا انار تفت می بایست پس از چیدن بلافاصله وارد بازار شود که صنایع فرآوری کمک شایانی به باغداران می کند.


لازم به ذکر است: انار تفت دارای پوست سفید و دانه های قرمز و از کیفیت خوبی برخوردار است به طوری که برای به دست آوردن رب انار مرغوب، صنایع فراوری از این نوع انار هم با ترکیب دیگر اقلام انار استفاده می کنند.

انتهای پیام / م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.