ID : 35198146
طغیان آفت مگس مدیترانه‌ای در تفت؛

تفتی‌ها انار امسال را زودتر برداشت کنند


کارشناس جهاد کشاورزی تفت گفت: نزدیک شدن فصل برداشت انار باعث شده تا جمعیت آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه‌ای به حالت طغیانی دچار شود.

به گزارش یزدرسا، آفت مگس مدیترانه‌ای، یکی از آفات مهم و خطرناک است؛ مبدأ اصلی آفت آفریقای شرقی است و از سال 1829میلادی به‌تدریج به سایر کشورها انتشاریافته است.مگس میوه مدیترانه‌ای تا سال 1354جزء آفات قرنطینه‌ای ایران محسوب می‌شود و اولین بار در پاییز سال54خسارت لارو این مگس در باغ‌های هلو مشهد توسط اداره حفظ نباتات و آزمایشگاه بررسی آفات و بیماری‌های گیاهی مشهد گزارش شد.

نابود شدن کامل جمعیت آفات در ایران در اثر سرمای سخت زمستانه سال 57 و به‌خصوص منع واردات میوه در بهار، تابستان و پاییز58 از کشورهای خارج به ایران شناخته شد در سال62 وجود  آفت را در مازندران روی میوه‌های نارنج،هلو ،خرمالو و نارنگی گزارش کرد.

کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان تفت در گفتگو با صبح تفت، در رابطه با وضعیت محصول انار شهرستان تفت گفت: مگس مدیترانه‌ای خطرناک‌ترین آفت مزارع و باغات است که می‌تواند اقتصاد کشاورزی را نابود کند.

کاوه صالحی افزود: متأسفانه محصول انار شهرستان تفت چند سالی درگیر آفت مگس مدیترانه‌ای به‌گونه‌ای که سال گذشته آفت مگس مدیترانه بالغ‌بر 54 درصد از محصولات انار تفت را نابود کرد که بالغ‌بر 25 میلیارد تومان به کشاورزان تفتی صدمه زد.

وی تأکید کرد: نزدیک شدن فصل برداشت انار باعث شده تا جمعیت آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه‌ای به حالت طغیانی دچار شود.

کارشناس جهاد کشاورزی تفت ادامه داد: تلاش‌های جهاد کشاورزی و مبارزه با آفت مگس مدیترانه‌ای زمانی نتیجه خواهد داد که کشاورزان دلسوزی و وقت گذاری لازم را داشته باشند و دغدغه مند به مبارزه و مقابله با این آفت بپردازند.

صالحی تصریح کرد: شرایط فعلی طغیان این آفت نیاز به طعمه مسموم پاشی مجدد دارد و کشاورزان باید با حرکتی همگانی و ضربتی طعمه مسموم آماده‌شده را از مراکز زیر تهیه و طبق دستورالعمل استفاده نمایند.

وی اذعان داشت: عملیات طعمه مسموم پاشی باید در اوایل صبح و یا در غروب انجام شود؛ همچنین جمع‌آوری میوه انجیر، هلو و شفتالو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه محل تکثیر این آفت بوده و حشرات حاصل از آن به میوه انار خسارت می‌زند.

وی بابیان اینکه برداشت زودهنگام محصولات تأثیر فراوانی به کاهش خسارت و جمعیت آفت دارد، گفت: جهاد کشاورزی تفت 4 نقطه در این شهر را برای توزیع طعمه مسموم این آفت تعیین کرده است.

 

مراکز توزیع طعمه مسموم:

محله شهدا - آقای جعفری- ۰۹۱۳۱۵۴۰۹۶۲

پل کوکبیه- آقای نورافشان- ۰۹۱۳۴۵۱۲۸۵۴

سلطان آباد- آقای فلاح- ۰۹۱۰۳۳۱۸۱۷۰

غیاث آباد- آقای قانع- ۰۹۱۳۲۵۱۹۷۸۱

انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.