ID : 13392274
زهی خیالی باطل؛

توجیه کاخ سازی در مرقد امام(ره) یا عبور از اندیشه های امام(ره)!


نکته ای که واضح است آن است که این سازه(مرقد امام) با تفکر امام راحل هیچ شباهت وتناسبی ندارد! هرچند برخی بخواهند با قرائت های جدید و مصلحت سنجی های بیهوده مبانی نظری نیز برای آن بتراشند.

به گزارش یزد رسا، چند روزی است بخشی از فضای رسانه ای کشور درگیر ماجرای ساخت و ساز حرم مطهر امام راحل و انتقاد از مخارج و سازه های پر زرق و برق آن شده است. موضوعی که البته کمی رنگ و بوی سیاسی نیز به خود گرفت ولی قطعا همه انتقادات را نمی توان به سیاسی بازی متهم کرد، مخصوصا طرح دغدغه بجای حجت الاسلام مسیح مهاجری که بسیار مناسب بود.


نکته ای که واضح است آن است که این سازه با تفکر امام راحل هیچ شباهت وتناسبی ندارد! هرچند برخی بخواهند با قرائت های جدید و مصلحت سنجی های بیهوده مبانی نظری نیز برای آن بتراشند.


سخن آن نیست که نباید به امکانات رفاهی مردم توجهی شود، بلکه سخن آنجاست که شان معمار کبیر انقلاب اسلامی در ساختمان بتنی است یا در مبانی و استحکامات اعتقادی ایشان؟! آنچه که از اندیشه امام پاک شدنی نیست، مذمت خوی کاخ نشینی و در مقابل توجه به کوخ نشینان است. اسلامی که امام به ما معرفی کرد اسلام تجملات و تشریفات زائد و اسراف و تبذیر نبود.


نکته دیگر بحث استفاده از بیت المال برای ساخت چنین بنای پراسرافیست. آیا فکری برای پاسخ به کوخ نشینان، این یاران همیشه وفادار به امام و انقلاب کرده اید؟ آیا با این قبیل اقدامات گره ذهنی برای مردم ایجاد نکرده و پیروان صدیق امام را نرنجاندید؟ پاسخ شبهات ایجاد شده را چه کسی خواهد داد؟ منتظر سخنانتان در سالگرد ارتحال امام هستیم.


نکته مهم تر آن است که مزمت کاخ نشینی و اشرافی گری فقط به خاطر استفاده از بیت المال نیست. رهبری معظم انقلاب اسلامی بارها بر این مساله تاکید کرده اند که اشرافی گری از راه حلالش نیز حرام است. هم به واسطه اینکه اسراف است و هم به واسطه اینکه میان مردم فرهنگ سازی می کند. هرچند اشخاص حقیقی و یا مسئولین دولتی بخواهند حتی با عشق و علاقه برای این مساله هزینه کنند.


آیا حقیقتا نمی شود جنبه اعتدال را رعایت کرد؟ و بنایی ساخت که جلوه اشرافی نداشته باشد و مردم را به یاد خدا بیاندازد. طوری که نه با سادگی و دوری از تجملات منافات داشته باشد، نه با استفاده از هنر و نه امکانات رفاهی مناسب.


پرداختن به مساله مرقد امام از زاویه نگاه بین الملل نیز بسیار مهم است. اما برخلاف استدلالات سرپرست محترم آستان حضرت امام خمینی و موافقین، این اقدام حتی می تواند بازتاب های جهانی منفی نیز داشته باشد!

 

عده‌ای با هزار توجیه مرقد امام(ره) را به گونه‌ای می‌سازند تا از اندیشه‌های ایشان عبور کنند

علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از کتاب امام بزرگوار ما که صبح امروز در موسسه هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد با اشاره به ساده زیستی و سیره زندگی امام اظهار داشت: ما خانه و حسینیه ساده امام را دیده‌ایم که حتی امام حاضر نبود این حسینیه رنگ شود اما امروز عده‌ای تلاش می‌کنند که مرقد امام را با هزاران توجیه که اینجا میراث فرهنگی است جوری بسازند تا از اندیشه‌های امام عبور کنند که باید گفت: زهی خیالی باطل.

 

از حرم امام تا "خمینی پالاس"! 

 

تصاویری که از حرم جدید امام راحل منتشر شده نه نشانی از "حرم" دارد نه از "امام"؛ در وجه زیبایی شناختی فاقد هرگونه عنصر معماری اسلامی و در وجه نشانه شناختی محروم از نشانگان بارگاه است.

حرم نیست گویا تالار عروسی است که برای تیمن و تبرک با آیاتی از قرآن "تزیین" شده است. وجه تزیینی دین، آنرا در حد یک کاغذ رنگی تنزل می دهد. همانطور که آیات الهی در میان انبوهی از زرق و برق تصنعی گم می شود و به جای آنکه دل را بیاراید، چشم را پر میکند، خمینی نیز از امام بودن به پادشاه تنزل می یابد.

 

برای امام مستضعفان و پابرهنگان بارگاه نساخته اند که تالار شاهی ساخته اند . تاریخ این مونومان را احتمالا "خمینی پالاس" خواهد نامید و امام را در عداد شاهان و سلاطین قرار خواهد داد. آنگاه هیچ کس ماهیت عدالتخواهانه و مردمی انقلاب را باور نخواهد کرد. "خمینی پالاس" آغاز ریشه سوزی تمدنی از انقلاب اسلامی است. بنای باشکوه بنیانگذار انقلاب به جای اینکه نشانی از ارادت امتش داشته باشد نشانگر قلابی بودن اصل انقلاب خواهد بود؛ اگر بارگاه مقدس اهل بیت علیهم السلام با نذورات عاشقان و دلدادگان و به دست معماران اهل معنا به سجده گاه و معبد مومنان بدل شده، ولی قصری که در برابر چشمان ماست از بیت المال مسلمین و گویا به دست مهندسان غرب آغشته به این روز افتاده است.

 

جایی که دیگر مزار زایران دلداده نیست بلکه مقبره و یادبودی برای توریست های دوربین به دست خواهد شد. همانطور که معابد مسیحیان در قرن چهاردهم و پانزدهم تمام روح معنوی خود را به پاى تابلوهای خیره کننده ی میکلانجلو و داوینچی قربانی کرد... پ ن: بنده مخالف ساختن بنایی باشکوه نیستم اما منتقد بنایی اشرافی و بی ربط با حرم و زیارتگاه و بارگاه معنوی هستم. 

 

وحید یامین پور در این خصوص نوشت: ان شا الله در کنار ساختن مصلای تهران، در ساختن بینش کفرستیزی مسلمانان موفق باشید. ضمنا سادگی مصلا باید یادآور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد. و شدیدا از زرق و برق ساختمانهای مساجد اسلام آمریکایی جلوگیری شود. 

 

فتوای تکان دهنده امام خمینی (ره )

اگر روابط سیاسی دول اسلامی با بیگانگان موجب استیلای آنان بر بلاد مسلمین یا نفوس و اموالشان شود یاموجب اسارت سیاسی مسلمین گردد بر رؤسای دولت ها حرام است که چنین روابط و مناسباتی داشته باشند و پیمانهایشان باطل است و بر مسلمین واجب است که آنها را ارشاد کنند و آنان را ولو با مقاومت منفی و ترک این گونه روابط ملزم نمایند تحریر الوسیله جلد 2 ص 329

ان شا الله در کنار ساختن مصلای تهران، در ساختن بینش کفرستیزی مسلمانان موفق باشید. ضمنا سادگی مصلا باید یادآور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد. و شدیدا از زرق و برق ساختمانهای مساجد اسلام آمریکایی جلوگیری شود. ۲۳ آبان ۶۷ صحیفه امام ج ۲۱ ص ۱۸۹

 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


ناشناس6
شاید این بنا با اندیشه های امام مغایرت داشته باشه ولی اگه همین امام خمینی نبود نه ایران بود و نه ما و نه شما که این خبر رو بنویسید و این کمترین کاریه که می تونیم برای امام خمینی (ره) انجام بدیم.
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۴/۰۳/۱۲ ۱۵:۲۴.