تولد 12هزار نوزاد در پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد
به گزارش یزدرسا؛ رئیس پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل استان يزد در نشستي با اصحاب رسانه در رابطه با فعاليت اين مركز اظهار كرد: تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک IVF در ایران که در سال 1369به دنیا آمد، از بزرگترین دستاوردهای این مرکز است.
تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک IVF نتیجه تلاش گروهی پنج نفره
پروفسور عباس افلاطونیان اذعان کرد: در حقیقت، تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک IVF در ایران نتیجه تلاش گروه متشکل از دکتر محمدعلی کریم زاده، دکتر محمدباقر خلیلی، دکتر امیر ارجمند، دکتر محمد غفور زاده و بنده بوده است؛ اینکه برخی این دستاورد بزرگ پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد را به اسم خود میزنند و بهنوعی تاریخ علم را تحریف میکنند شایسته نیست.
وی با بیان اینکه پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد در سال 1368 به همت و پیگیری جمعی از متخصصین دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به دنبال ارائه طرح تحقیقاتی «بررسی میزان موفقیت لقاح خارج رحمی در زوجهای نابارور» تأسیس شد، خاطرنشان کرد: هدف از شکلگیری چنین مرکزی در ابتدای امر پایهگذاری فنّاوری برتر در درمان ناباروری بود که برای درمان مجبور به مسافرت به کشورهای اروپایی بودند.
پدر علم IVF در ایران تصریح کرد: مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد، مرکز تحقیقاتی بیولوژی سلولهای بنیادی و مرکز تحقیقاتی سقط، 3 مرکزی هستند که در پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد فعالیت میکنند و از ابتدای سال 1396 بهعنوان پژوهشکده به فعالیت خود ادامه میدهند.
پذیرش 15 هزار زوج در مرکز ناباروری یزد در سال گذشته
افلاطونیان با بیان اینکه بهطور متوسط سالانه حدود 7 هزار و 500 زوج جهت درمان به این مرکز مراجعه کردهاند، گفت: در سال گذشته بالغبر 15 هزار زوج نابارور از داخل و خارج از کشور در یزد و قطب درمان ناباروری یزد پذیرششدهاند؛ تاکنون بالغبر 12هزار نوزاد در پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد به دنیا آمدهاند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر زوجهای نابارور، به یزد و مراکز درمانی این شهر برای ناباروری مراجعه کردهاند و بیش از 30 درصد آنها موفق به شهر خود بازگشتهاند، تصریح کرد: بیش از 90 درصد بیماران از خارج از یزد و غیربومی هستند و یک تا دو درصد مراجعهکنندگان به مرکز ناباروری از خارج کشور هستند.
افلاطونیان افزود: از تمام استانهای کشور بهویژه از جنوب و جنوب شرق کشور و از کشورهای همجوار بهویژه عراق مراجعهکننده داریم.
وی ادامه داد: اجرای طرح حمایت از زوجهای نابارور و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات باوری باعث شد تا رشد 2 برابری را در میزان مراجعهکننده داشته باشیم و زوجهایی که شامل این طرح بودند به سمت مراکز ناباروری سرازیر شدند.
رئیس پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد عمده دلیل مراجعه اغلب زوجهای نابارور به یزد را قیمتهای مناسب درمانی و آمار موفقیت بالا عنوان کرد و افزود: مکانیسم درمان در برخی از کشورها بین 12 تا 15 هزار دلار هزینه دارد اما در مرکز درمانی ناباروری یزد زیر 2 هزار دلار است.
بزرگترین دستاوردهای پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد
پدر علم IVF در ایران با اشاره به موفقیتهای چشمگیر این پژوهشکده تصریح کرد: بسیاری از اولینها درزمینهٔ درمان ناباروری از آن پژوهشکده تولیدمثل یزد است؛ بهعنوانمثال تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک IVF و تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک IVM در ایران در سال 1386 در کارنامه این پژوهشکده به ثبت رسیده است.
افلاطونیان ادامه داد: تولد اولین نوزاد حاصل از IUI با استفاده از الکترواجاکولیشن در ایران در سال 1371، تولد اولین نوزاد حاصل از تخمک اهدایی در ایران در سال 1374، تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک ICSIدر ایران در سال 1374، تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک PESAدر ایران در سال 1375، تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک TESE در سال 1376، تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک AZH در ایران در سال 1376، تولد اولین نوزاد حاصل از استفاده از جنینی منجمد در سال 1376، تولد اولین نوزاد حاصل از استفاده از TESTICULAR ROUND SPERMATID و میکرو اینجکشن در سال 1377 ، انتشار اولین مجله انگلیسیزبان علم تولیدمثل در ایران، برگزارکننده تعداد زیادی از کنفرانسها و کنگرههای علمی در این زمینه ازجمله دستاوردهای مهم درمانی پژوهشکده تولیدمثل یزد عنوان کرد.
وی تصریح کرد: شروع اولین رشتههای تخصصی و فوق تخصصی مانند فلوشیپ ناباوری و PHDبیولوژی تولیدمثل از این پژوهشکده صورت گرفت.
افلاطونیان با بیان اینکه امکانات رفاهی در حد بضاعت فراهم کردهایم اما با کمبود فضای فیزیکی مواجهیم، افزود: البته محل مناسبی در حدود 15 هزار مترمربع کنار بیمارستان شهید صدوقی در حال آمادهسازی است که در حال حاضر کارهای پایهریزی و اسکلتبندی آن انجامشده است.
پدر علم IVF در ایران در رابطه با وضعیت تأمین داروهای مربوط به ناباروری گفت: در حال حاضر در رابطه با تأمین دارو مشکلی نداریم و مشکلاتمان بیشتر در زمینه تأمین تجهیزات، مواد مصرفی و محیط کشت است.
وی با بیان اینکه با مشکل ترخیص محیط کشت در گمرک مواجه هستیم، افزود: مدت مصرف محیط کشت کوتاه است و پیش میآید که محیط کشت را باید به خاطر معطل ماندن در گمرک دور بریزیم.
انتهای پیام/3857
Related Assets:
-
تربیت جوان مومن انقلابی هدف تشکیل حلقه های صالحین است
-
همایش ارکان شجره طیبه صالحین در یزد
-
چانه زنی برای آخرین متاع مانده در بساط!/ وقتی قیمتها به مرز ۱۰۰ میلیون تومان میرسد
-
بیش از 500 کیلومتر راه آسفالته؛ یکی از ارمغانهای انقلاب برای ابرکوه
-
رشد 42درصدی مطالبات بانکی در استان یزد
-
سبقت بی سابقه بخش مرکزی یزد در کشت گلخانه ای/ واگذاری هزار و ۲۰۰ قطعه زمین تنها در یک روستای بخش مرکزی یزد