جوان یزدی با سرمایه 2 میلیونی تولیدکننده برتر سال شد / داشتن اتحادیه مستقل؛ نیاز امروز تولید کنندگان قارچ
به گزارش یزد رسا، بیشتر افراد وقتی صحبت از راهاندازی یک کسبوکار به میان میآید، به دنبال تأمین مالی و سرمایه اولیه هستند و اغلب به دلیل نداشتن سرمایه اولیه، ایدههای خود را رها میکنند و در دل خود نگه میدارند و حتی آن را بیان نمیکنند اما اینیک واقعیت است که تمام کسبوکارهایی که اطراف ما شکلگرفتهاند، سرمایه اولیه میلیونی و میلیاردی نداشتند.
هستند افرادی که ریسک انجام کار را میپذیرند و با سرمایه اندک و حتی با دستان خالی، ایده و فکر خود را عملیاتی میکنند.
در شرایط فعلی اقتصاد کشور که نرخ بیکاری بسیار بالاست، بسیاری از مردم بهویژه جوانان جویای کار که سرمایههای کمی دارند به دنبال راهاندازی کسبوکارهای مناسبی هستند. راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم ویژگیها و مزایای زیادی دارد. مشاغل و کسبوکارهایی وجود دارد که به سرمایه آنچنانی نیاز ندارند و اگر بهدرستی مدیریت شوند، میتوانند درآمدهای بالا و سودهای خوبی را به دست آورد.
ابوالفضل صمدی یزدی یکی از همین افراد است که با خوشفکری و پذیرش ریسک و با دستان خالی، اقدام به پرورش قارچ کرده و اکنون بهعنوان یک جوان موفق در این عرصه شناخته میشود بهطوریکه علیرغم سن کم بهعنوان یک مشاور و الگو برای بسیاری از افراد مطرح است.
این جوان کارآفرین در مصاحبه با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات خود در حوزه تولید قارچ گفت: فکر و ایده پرورش قارچ در سال 86 پس از دیدن یک آگهی تبلیغاتی در مورد آموزش پرورش قارچ پشت یک اتوبوس واحد، در ذهن من به وجود آمد و آن زمانی بود که یک دانشجوی ترم رشته کشاورزی بودم و هیچ سرمایهای نداشتم.
صمدی بابیان اینکه از اول راهنمایی وارد بازار کارشده و شغلهای متعددی را تجربه کرده است گفت: فقط با دو میلیون تومان سرمایه کار پرورش قارچ را در یک مغازه اجارهای 60 متری شروع کردم. به دلیل آنکه سرمایه زیادی نداشتم اکثر کارهای فنی را خودم انجام دادم و همین امر باعث کاهش قابلتوجه هزینههای شروع کار شد. بخشی از نقدینگی موردنیاز را بهصورت قرض دریافت کردم تا بعد از فروش محصول پرداخت کنم.
وی با اشاره به مشکلات خود در مسیر تولید قارچ اظهار داشت: اوایل شروع کار با مشکلات زیادی مواجه بودیم حتی مواد اولیه را باید گرانتر از واسطهها تهیه میکردیم و ازآنجاییکه بنیه مالی قوی نداشتیم سخت بود؛ اما بهمرور با مشارکت چند تولیدکننده توانستیم واسطهها و دلالان را حذف کرده و مستقیماً با کارخانه قرارداد منعقد کردیم و همین عامل باعث شد مواد اولیه ارزانتر به دست ما برسد. اقداماتی که درزمینهٔ مدیریت و کاهش هزینهها انجام دادیم باعث شد سایرین نیز از ما الگوبرداری کنند.
صمدی در خصوص وضعیت فعلی سالنهای پرورش خود گفت: اکنون فضای 60 متری سالن اجارهای به یک فضای 600 متری تبدیلشده که زمینه اشتغال چندین نفر دیگر را نیز فراهم کرده است. پس از کسب تجربه و گذراندن دورههای مختلف بهصورت حرفهای مشاوره و راهنمایی سایرین را نیز انجام میدهم بهطوریکه بیش از 90 درصد سالنهایی که در یزد راهاندازی شده با مشاوره من بوده و همچنین در بسیاری از استانهای دیگر نیز سالنهای متعددی با مشاوره و راهنماییهای مستقیم من احداث شدند.
صمدی بابیان اینکه فعالیت خود را محدود به پرورش قارچ نکرده است گفت: با احداث یک شرکت و همکاری با چند مهندس کشاورز جوان و فعال در زمینهٔ کشاورزی، در کنار فعالیتهای مختلف به ارائه مشاوره به متقاضیان ورود به عرصههای مختلف کشاورزی میپردازیم. اولین کارخانه صنعتی و مکانیزه پرورش قارچ با مشاوره و پیمانکاری شرکت در یزد ایجاد شد و پسازآن نیز دومین کارخانه صنعتی پرورش قارچ در زمینی به ابعاد 7 هزار متر با دو سالن 25 تنی زیر نظر مشاورین شرکت در حال احداث است.
این کارآفرین ادامه داد: اخیراً برای تشویق به انجام کارهای تولیدی و اشتغالزایی معلولین در دو مرکز بهزیستی در استان چند کلاس درس را به سالن پرورش قارچ تبدیل کردیم که علاوه بر آشنایی بچههای معلول با پرورش قارچ و اشتغالزایی آنها درآمد خوبی نیز از این محل برای آنان به دست میآید.
این تولیدکننده بابیان اینکه در چند سال اخیر کار پرورش قارچ در یزد رونق بیشتری گرفته است افزود: اکثر سالنهای احداثی در یزد در اندازه کوچک و خانگی هستند و بنیه مالی قوی ندارند. ازاینرو برای کاهش هزینه خرید تجهیزات، دستگاههای بزرگ صنعتی را در ابعاد کوچکتر مشابهسازی کردیم و برای جلب اعتماد خریداران ابتدا این دستگاهها را در سالنهای خود استفاده کردیم و تمام معایب آن را برطرف کردیم.
وی یکی از مشکلات پرورشدهندگان قارچ را نبود اتحادیه مجزا بهمنظور هماهنگی دانسته و تصریح کرد: عدم هماهنگی تولیدکنندگان در بسیاری از مواقع باعث به هم خوردن چرخه عرضه و تقاضا شده و ضررهای زیادی را به تولیدکنندگان تحمیل میکند ازاینرو به دنبال تأسیس یک اتحادیه و صنف برای پرورشدهندگان قارچ در استان هستیم.
این فعال اقتصادی در پایان با توصیه به افرادی که میخواهند وارد این عرصه شوند گفت: برای شروع هر کاری ابتدا لازم است از کارهای دیگران بازدید کنند و با آگاهی کامل کار خود را شروع کند. اگر از تخصص و تجربه دیگران استفاده شود بسیاری از آزمونوخطاهایی که دیگران انجام دادهاند را دیگر نباید انجام دهند و میتوانند برای خود و دیگران اشتغالزایی کنند.
انتهای پیام/آ
Related Assets:
-
رهبر معظم انقلاب درگذشت آیت الله حلیمی کاشانی را تسلیت گفتند
-
چه کسانی مشمول لعنت ملائکه هستند؟
-
فیلمهای تلویزیون در تعطیلات/ همراهی «آواز مردمان خوب» با «ماندلا در راه آزادی»
-
تیم ملی فوتبال ایران سه پله سقوط کرد/ حفظ صدرنشینی شاگردان کیروش در آسیا
-
رهبر معظم انقلاب؛ ملاک و شاخص برای ملت ایران/امروز رسانه های دنیا به دنبال ترور شخصیت های نظام هستند/ماجرای خوابی که تعبیر شد
-
پیام معنادار حضور حماسی مردم دارالعباده در راهپیمایی 22 بهمن