ID : 34575366
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد:

حاشیه‌نشینی ،دعاوی خانوادگی و اعتیاد؛ در صدر آسیب‌های اجتماعی یزد/روند طلاق در یزد متوقف شد


معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت:5 آسیب شامل طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی هستند که مهم‌ترین آن‌ها در استان یزد را به ترتیب حاشیه‌نشینی، اختلافات خانوادگی و اعتیاد تشکیل می‌دهند.

محمد حسین رحیمی زاده معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در مصاحبه با یزدرسا؛ بابیان اینکه ماه مبارک رمضان نقش اساسی در میزان کاهش جرائم دارد گفت: ما در دادگاه تجدیدنظر این مسئله را بارها و بارها تجربه کردیم که ورودی پرونده‌ها در این ماه کاهش محسوسی دارد به‌طورکلی ماه رمضان و محرم در کاهش جرائم تاثیرچشمگیری دارند.

رحیمی زاده در خصوص برخورد با مسئله روزه‌خواری هم گفت: خوشبختانه در استان یزد به‌ندرت با این مسئله روبرو هستیم اگر هم مواردی وجود داشته باشد سعی می‌شود با ارشاد و دعوت افراد به کارگاه‌های آموزشی تحت عنوان «حور» آنان را آموزش دهیم.

ضرب‌وجرح عمدی رتبه برتر جرائم استان

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در خصوص وضعیت ارتکاب جرم در استان هم گفت: در برخی جرائم شاهد افزایش و برخی جرائم شاهد کاهش بودیم و ما در معاونت، آمارها را به تفکیک داشته و اگر بخواهیم آن را بدون توضیحات به اطلاع عموم برسانیم احساس افزایش جرم در جامعه به وجود می‌آید.

رحیمی زاده؛ ضرب‌وجرح، توهین، ایراد صدمه بدنی در اثر تصادفات؛ تهدید، سرقت، تخریب، حمل و نگهداری مواد مخدر، کلاه‌برداری و خیانت‌درامانت را ده جرم اول استان برشمرد و گفت: البته این آمارها بر اساس تعداد ورودی‌های پرونده‌ها به دادسراهاست و باید این مطلب را در نظر گرفت که مثلاً در بحث جرائم اول و دوم استان درصد کمی از این پرونده‌ها به محکومیت ختم می‌شود چراکه برخی از این شکایات واهی و از روی انتقام‌جویی است.

وی ادامه داد: البته در 6 ماهه نخست سال گذشته در برخی جرائم نظیر سرقت، حمل و نگهداری مواد مخدر و خیانت‌درامانت به ترتیب شاهد کاهش 1 درصدی،9 درصدی و 6 درصدی بودیم.

مستشار دادگاه تجدیدنظرانتان تصریح کرد: علاوه بر ده جرم اول کیفری استان،10 خواسته اول دعاوی حقوقی هم مطالبه خسارت دادرسی، تأمین خواسته، خسارت تأخیر در تأدیه، وجه چک، مطالبه وجه، احصار از پرداخت هزینه دادرسی، الزام به تنظیم سند، مهریه و طلاق توافقی هستند.

5 آسیب مهم اجتماعی کشور

رحیمی زاده با اشاره به این مطلب که باید تا پایان قانون برنامه ششم توسعه، 5 آسیب مهم اجتماعی کشور که استان یزد نیز از آن مبری نیست کاهش چشمگیری داشته باشد گفت: این 5 آسیب شامل طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی هستند که مهم‌ترین آن‌ها در استان یزد را به ترتیب حاشیه‌نشینی، اختلافات خانوادگی و اعتیاد تشکیل می‌دهند.

وی بابیان اینکه معاونت پیشگیری در اجرای تکلیف قانون اساسی و قوه قضائیه وظیفه نظارت بر اجرای عملکرد دستگاه‌های بین بخشی درزمینهٔ مقابله با آسیب‌های اجتماعی رابرعهده دارد ابراز داشت: مقابله با آسیب‌ها یک کار بین بخشی است که نهادهای مختلفی در آن نقش دارند اما این معاونت در برخی موارد ورود کرده و امسال بیش از 50 برنامه درزمینهٔ های دعاوی خانوادگی اعتیاد، حاشیه‌نشینی و کاهش جمعیت کیفری زندانیان در نظر گرفته‌شده است.

توقف طلاق در یزد

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بابیان اینکه روند طلاق در یزد متوقف‌شده در ادامه به اقدامات این معاونت درزمینهٔ کاهش دعاوی خانوادگی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته این است که هیچ پرونده‌ای در خصوص دعاوی خانواده به ثبت نمی‌رسد مگر اینکه زوجین به معاونت ارجاع داده‌شده و در کارگاه‌های آمورشی که مبتنی بر مهارت‌های خودآگاهی است شرکت داده می‌شوند اگر در این کارگاه‌ها توافق رسیدند از ادامه روند پرونده منصرف می‌شوند والا زوجین به مراکز مشاوره معرفی‌شده و در صورت عدم سازش به دادسرا ارجاع داده می‌شوند.

رحیمی زاده کاهش 20 درصدی ورودی پرونده‌های دعاوی خانواده به دادسراها را نتیجه کارگاه‌های آموزشی این معاونت دانست و اظهار داشت: این کاهش 20 درصدی به معنی کاهش طلاق نیست چراکه دعاوی خانواده موارد متعددی دارد و ممکن است زوجین مثلاً در خصوص نفقه یا نگهداری فرزند در این کارگاه‌ها به توافق برسند.

وجود خلأهای قانونی و اشکال در اجرای قوانین مهم‌ترین چالش‌های پیش روی قوه قضائیه

مستشار دادگاه تجدیدنظرانتان وجود خلأهای قانونی و اشکال در اجرای قوانین را از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی قوه قضائیه عنوان کرد و ابراز داشت: متأسفانه امروز در دادگستری یزد وارث مشکلاتی هستیم که از گذشته به وجود آمده است مثلاً در مورد حاشیه‌نشینی عمده اراضی حاشیه شهرها متعلق به دولت بوده که در سنوات گذشته در اثر خلأ قانون عده‌ای آن را تصرف کرده و به حاشیه‌نشینان فروخته‌اند درصورتی‌که قانون «حد نگار» که بسیار دقیق اراضی ملی را مشخص کرده و از آنان محافظت می‌کند سالیان قبل مصوب شده اما ابلاغ آن چندین سال به طول انجامیده و یا اعتبارات ملی برای اجرای آن‌ها به‌صورت کامل دیده نشده است که این مسئله خود باعث بروز مشکلات امروزی شده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اضافه کرد: در بحث اجرا نیز یگان حفاظت از منابع طبیعی و مسکن خیلی با تأخیر تشکیل شد که وجود این یگان در یک سال و نیم گذشته از پدیده تعرض به زمین‌های حاشیه شهر جلوگیری کرده است.

مهاجرت علت رشد حاشیه‌نشینی در استان یزد

مستشار دادگاه تجدیدنظرانتان مهاجرت روستائیان از روستاها به شهرها در اثر خشک‌سالی، نبود کارگاه‌های اقتصادی، نبود امکانات رفاهی و آموزشی و همچنین مهاجرت از استان‌های دیگر برای یافتن شغل به استان یزد را سبب بروز پدیده حاشیه‌نشینی در استان دانست و اذعان داشت: ازآنجاکه این افراد از قشر کم برخوردار جامعه هستند در حاشیه شهرها سکونت کرده و حاشیه‌نشینی را در یزد گسترش دادند.

رحیمی زاده سهم اتباع بیگانه را در جرائم سنگین استان قابل‌توجه دانست و گفت: حضور اتباع بیگانه به‌ویژه غیرمجاز در استان مشکلات زیادی را به وجود آورده که باید در این زمینه برخورد جدی با آنان صورت بگیرد.

رئیس سابق دادگستری شهرستان طبس راه‌حل بازگشت استان به شرایط گذشته را درگرو عزم و اراده جدی مسئولان برای مقابله با آسیب‌ها برشمرد و گفت: باید امید غلبه برآسیب‌ها در بین مردم و مسئولان زنده باشد چراکه اگر در این زمینه ناامید باشیم و خود را تسلیم کنیم توفیقی حاصل نخواهد شد و بااراده‌ای که بنده در این مدت در بین همه مسئولان و دلسوزان استان دیده‌ام می‌توانیم برآسیب‌ها غلبه کنیم

مردم قبل از هر اقدامی مشاوره حقوقی داشته باشند

وی در پایان از رسانه‌ها درخواست کرد درزمینهٔ اطلاع‌رسانی قضائی و حقوقی مددکار این معاونت باشند و اظهار داشت: بخش عمده‌ای از مشکلاتی که گریبان گیر مردم می‌شود در اثر عدم آگاهی است و مردم باید قبل از اقدام به انجام هر کاری مشاوره حقوقی داشته باشند تا بعداً دچار آسیب نشوند مثلاً در بحث املاک که امروز در شهرستان یزد معضل جدی است مردم به بنگاه‌های مجاز مراجعه کرده و قبل از انعقاد قرارداد نیز مشاوره حقوقی داشته باشند.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.