ID : 36490456
مسئولان در مورد معضل هجوم پشه به شاهدیه چه می گویند؟

حجم آب کم است، شرکت کوثر نمی تواند آن را منتقل کند/ حقوق شرکت های بهره بردار ابدی است!


با وجود اینکه مردم شاهدیه چند سالی است با هجوم پشه ها و بوی تعفن پساب فاضلاب دست به گریبانند مسئولان اظهارات ضد و نقیضی در مورد این معضل دارند.

به گزارش یزدرسا، چند سالی است که بی تدبیری و عدم استفاده از پساب تصفیه خانه شاهدیه موجب ایجاد دریاچه فاضلاب و در نتیجه ایجاد آلودگی، بوی نامطبوع و از همه بدتر جمع شدن پشه در این منطقه شده است. مشکلی که چند سالی است مردم شاهدیه با آن دست به گریبان هستند و هر سال با آمدن فصل تابستان بحرانی تر می شود.

 

از آب تصفیه خانه استفاده نمی کنید، چرا راه اندازی اش کردید؟

امسال حجت الاسلام محمود دهقان نیری امام جمعه شاهدیه صدای اعتراض مردم این منطقه را به گوش مسئولان رساند و گفت: پشه‌هایی که عامل انتقال میکروب هستند، به شدت باعث نارضایتی مردم شده‌اند همچنین بوی تعفن آن نیز برای مردم رنج آور است.

وی ادامه داد: سال گذشته مردم بسیاری از مناطق شاهدیه به دلیل بوی تعفن تصفیه خانه فاضلاب کولرهای خود را در تابستان خاموش می‌کردند اما مردم تا چه زمانی می‌توانند تحمل کنند، ما اکنون مردم را آرام کرده‌ایم وگرنه عده‌ای قصد داشتن لودر آورده و درب تصفیه خانه فاضلاب را ببندند که با صحبت‌های صورت گرفته فعلاً از ایجاد تنش جلوگیری شده اما اگر مشکلی پیش آمد، بنده نیز طرف مردم را می‌گیرم زیرا حق با مردم است و مردم به تنگ آمده‌اند.

دهقان نیری بیان داشت: اگر زمینه استفاده از پساب وجود ندارد، بیخود این تصفیه خانه را راه اندازی کردند و اگر نمی‌توانند انتقال دهند اصلاً چه نیازی به تصفیه خانه و راه اندازی شبکه جمع آوری فاضلاب بود.

مشروح سخنان امام جمعه شاهدیه را اینجا بخوانید.

آیا پساب منشا آلودگی است؟

محسن صادقیان معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به برگزاری جلسات هفتگی برای حل این معضل گفت: در این راستا چندین موضوع را در دستور کار داریم؛ یکی از این اقدامات سم‌پاشی محدوده به‌صورت منظم است.

صادقیان یکی دیگر از موضوعات در حال پیگیری را بررسی اینکه «آیا صد درصد منبع آلودگی پساب است یا منابع آلودگی دیگر» عنوان کرد و افزود: برای این منظور کمیته‌ای تشکیل‌شده و مرکز بهداشت در حال بررسی منابع آلودگی احتمالی دیگر مانند دامداری‌ها، گاوداری‌ها و یا مرغداری‌ها است؛ اگر منابع آلودگی دیگری وجود داشته باشد، آن را رفع خواهیم کرد.

مشروح این خبر را اینجا ببینید.

منشا پشه هر چه که می خواهد باشد، فکری به حال مردم بکنید

در حالی که مسئولین هر ساله با شدت گرفتن انتقادات، این سوال را مطرح می کنند که "آیا پساب منشا پشه ها است یا خیر"  رئیس شورای شهر شاهدیه می گوید: علت اصلی هجوم پشه ها به این منطقه، تصفیه خانه فاضلاب پشت دروازه قرآن است که آب های راکد آن باعث ایجاد و تکثیر پشه ها شده است.

علي ميرجليلي البته کنایه ای هم به مسئولان زده و بیان می کند: برفرض که اداره بهداشت تصفیه خانه فاضلاب را علت وجود پشه نداند اما مسئله اصلی این است که پشه در منطقه وجود دارد؛ حال باید برای این معضلی که زندگی مردم را مختل کرده است فکری کرد یا نه؟ مشروح این مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

اگر منشا پساب نیست، پس چرا با سم پاشی منطقه هجوم پشه ها کم می شود؟

 محمدجواد رضایی عضو شورای شهر شاهدیه در این باره گفت : شرکت آب و فاضلاب با شدت و ضعف منطقه را سمپاشی می‌کند و زمانی که میزان سمپاشی را بیشتر کند، هجوم پشه‌ها کمتر می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: البته شرکت آب و فاضلاب ادعا دارد که تولید پشه از محل‌های دیگری مانند دامداری‌ها و استخرهای دارای آب راکد نشأت گرفته است؛ باید گفت دلیل مشخص است. به واسطه ورود حدود 250لیتر بر ثانیه فاضلاب به تصفیه خانه و استفاده تنها 50لیتر بر ثانیه از آن و در نهایت انباشت آب با سطح 300هکتار، طبیعی است که با مشکلات اینچنینی مواجه خواهیم شد.

متن کامل سخنان این عضو شورای شهر شاهدیه را اینجا بخوانید.

 

حجم آب کم است، شرکت کوثر نمی تواند آن را منتقل کند

سید ابوالفضل موسوی بیوکی در مورد این معضل گفت: در این تصفیه‌خانه پساب فاضلاب شهر یزد جمع‌آوری می‌شود و با توجه به اینکه اجرای طرح فاضلاب شهری در یزد به‌صورت کامل اجرانشده حجم آب جمع‌آوری‌شده در این دریاچه به‌اندازه لازم و کافی برای انجام فرایند تسویه کامل نیست و شرکت کوثر که موظف به تسویه این پساب فاضلاب است نمی‌تواند آن را برای مصارف فضای سبز و تغذیه مصنوعی به منطقه کاریز لند منتقل کند.

(بیشتر بخوانید

 

حقوق شرکت های بهره بردار ابدی است!

محمدمهدی جوادیان زاده مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در پاسخ به انتقادات اظهار داشت:  به دلیل قرار دادی که بسته شده و به اصطلاح حقوق مکتسبه که به سرب و روی مهدی آباد و مؤسسه کوثر داده شده و استعلامی که از صنعت و معدن یزد صورت گرفت، این فرصت انتقال آب الی الابد است یعنی اینکه ما هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم و در این در حالی است که همه آب پساب در دشت رها می‌شود. ( اینجا را ببینید)

وی همچنین گفت: چندین اخطار به آنها داده شده و مهلت آنان تا پایان سال ۹۷ بوده و لذا اکنون جلسات برای ابطال سهمیه تخصیصی آغاز شده، البته این کار به سادگی امکان پذیر نیست و از نظر مسائل حقوقی و قانونی فرآیندی نسبتاً طولانی دارد، ولی در حال پیگیری این مساله نیز هستیم. ( بیشتر بخوانید)

انتهای پیام/

 

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.