ID : 12205238

خنجر شوراي امنيت به پشت يمن


شوراي امنيت سازمان ملل متحد در نشست روز سه شنبه خود با طرح شوراي همكاري خليج فارس عليه انصارالله يمن موافقت كرد تا جنگنده‌هاي سعودي همچنان به كودك كشي در يمن ادامه دهند.

به گزارش یزدرسا ، شوراي امنيت سازمان ملل كه در طول 20 روز تجاوز وحشيانه رژيم آل سعود به يمن و كشتن و آواره كردن صدها هزار نفر از مردم بي‌گناه سكوت اختيار كرده و با اين اقدام خود رژيم آل سعود را براي كشتن يمني‌ها گستاخ‌تر كرده بود، موافقت خود را با طرح رژيم‌هاي متجاوز عربي عليه يمن اعلام كرد تا نشان دهد نه تنها حافظ صلح نيست بلكه خود ناقض اصلي صلح بين‌الملل است. اين طرح عربي شامل تحريم‎هاي تسليحاتي عليه انصارالله يمن و اعمال تحريم عليه «عبدالملك الحوثي» رهبر جنبش انصارالله و فرزند علي عبدالله صالح رئيس‌جمهور اسبق يمن است. بر اساس اين طرح، علي عبدالله صالح و فرزندش ممنوع‌السفر شدند و از انصارالله درخواست شده است قدرت در يمن را تحويل دهد.

شبكه خبري العربيه گزارش داد ۱۴ عضو شوراي امنيت به اين طرح رأي مثبت دادند. براساس اين طرح علي عبدالله صالح و فرزندش ممنوع السفر شدند. روسيه كه مي‌توانست با اين طرح ضد حوثي مخالفت كند، از دادن رأي درباره يمن خودداري كرده است. اقدام شوراي امنيت نه تنها به حل بحران كمكي نخواهد كرد بلكه بر تشديد تنش‌ها در يمن خواهد افزود.

شوراي امنيت از كشورهاي عضو خواسته است كشتي‌هايي را كه به يمن مي‌روند، بازرسي كند. اين شورا با حمايت از مداخله و تجاوزات نظامي عربستان در يمن همچنين از عبدربه منصور هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن و مشروعيت وي حمايت كرد. نماينده چين در شوراي امنيت گفت: «گزينه نظامي راه‌حل درست براي حل بحران يمن نيست.» يو جي يي گفت: «چين براي كاهش تنش در يمن از «دولت و ملت يمن حمايت مي‌كند.» نماينده فرانسه در شوراي امنيت نيز ضمن درخواسبراي آغاز گفت‌و‌گو در يمن گفت: «بايد عليه كساني كه در مسير گفت‌و‌گو در يمن مانع تراشي مي‌كنند، فشار زيادي اعمال كرد.»

 

 
تشديد ديپلماسي براي پايان حملات


به رغم موافقت شوراي امنيت با ادامه حملات به يمن، ايران و كشورهاي اسلامي راه‌حل ديپلماتيك را براي توقف جنگ در يمن دنبال مي‌كنند. ايران كه هفته گذشته با ارائه طرح چهار ماده‌اي خود به تركيه و پاكستان آنها را از پيوستن به ائتلاف عربي عليه يمن باز داشت اكنون با جديت بيشتري اين طرح را دنبال مي‌كند. محمد جواد ظريف روز سه شنبه طرحي چهار ماده‌اي را براي حل مناقشه در يمن ارائه و بار ديگر بر مخالفت خود با حملات هوايي تحت رهبري عربستان سعودي عليه نيروهاي وابسته به جنبش انصارالله در يمن تأكيد كرد. به گزارش رويترز، طرح چهار ماده‌اي ظريف براي حل بحران در يمن شامل آتش بس، كمك بشردوستانه، گفت‌وگوي داخلي يمن و تشكيل يك دولت فراگير است. تركيه موافقت خود را با اين طرح اعلام كرده و احتمال مي‌رود اين طرح از سوي ساير كشورها نيز مورد پذيرش قرار گيرد.


از سوي ديگر، كشورهاي اسلامي نيز مشغول بررسي نتايج مستقيم پيامدهاي جنگ كنوني هستند تا بتوانند طرح ديپلماتيكي را به اجرا درآورند كه هم انصارالله آن را بپذيرد و هم آبروي رياض حفظ شود. اين اتفاقات زماني رخ داده كه عبد ربه منصور هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن با تعيين خالد‌بحاح، نخست‌وزير مستعفي به عنوان معاون خود تلاش مي‌كند تا امور خود را سروسامان بدهد.

 

به گزارش ايسنا، به نوشته روزنامه لبناني الاخبار، منابع آگاه روز سه شنبه اعلام كردند كه شكست تلاش‌هاي الجزاير و عمان تلاش كشورهاي عربي ديگر از جمله مصر را براي رفتن به سمت گروه‌هاي اسلامي منطقه‌اي كه با بحران يمن در ارتباطند، فاش كرده است. در حال حاضر تماس‌هايي ميان ايران، تركيه و پاكستان براي ايجاد راهكاري كه اتحاديه عرب و كشورهاي جهان از آن حمايت كنند و راه برون‌رفتي براي بحراني باشد كه دولت آل سعود با آن مواجهند، برقرار است.

 

به گزارش منابع، در حال حاضر از طرحي سخن مي‌رود كه بر پايه مذاكرات يمني - يمني باشد و يك كشور بي‌طرف ميزباني آن را برعهده بگيرد، همچنين موجب توقف جنگ كنوني باشد و تمامي گروه‌ها را به صنعا بازگرداند تا شوراي ملي را متشكل از تمامي گروه‌ها و احزاب تشكيل دهند.

 

اين شورا با تشكيل شوراي رياست‌جمهوري اجرايي مي‌شود كه منصور هادي نيز يكي از اعضاي آن باشد و به تشكيل دولت انتقالي با داشتن اختيارات و انجام اصلاحات در قانون اساسي از سوي كميته‌اي ملي بينجامد. از اين طريق نيز مقدماتي براي انتخابات پارلماني و رياست‌جمهوري انجام مي‌شود. در همين راستا يك ديپلمات الجزايري اعلام كرد كه كشور وي به نقش خود براي ايجاد طرحي جديد عمل مي‌كند كه مهم‌ترين بندهاي آن مذاكرات مستقيم ميان طرف‌هاي اصلي بحران يمن يعني منصور هادي و انصارالله است.

اين ديپلمات افزود: «‌الجزاير پيشنهاد ميزباني مذاكرات ميان طرف‌هاي داخلي بحران را كه براساس احترام به قانون اساسي برگزار شود، داده است.» به گزارش الاخبار، در تهران نيز نشست‌هاي غيرعلني ميان طرف‌هايي برگزار شده كه با بحران يمن در ارتباط هستند. قاهره نيز اعلام كرده كه از ادامه ارتباط با ايران و حتي حزب‌الله لبنان در صورت كمك آنها به حل بحران و انجام طرح مذكور حمايت مي‌كند.

 

در شرايط كنوني به نظر مي‌رسد، اعلام مواضع كشورهاي عربي اسلامي براي توقف درگيري‌ها در يمن و يافتن راه حل سياسي به درخواست رياض صورت گرفته باشد زيرا عربستان كه در اين 20 روز تلاش مي‌كرد پاي كشورهاي متحد خود را به ائتلاف عربي باز كند، ناكام ماند و از اين رو از كشورهاي عربي خواسته است براي اينكه عربستان را از باتلاق يمن خارج كنند راهكاري را پيدا كنند تا آبروي سعودي‌ها حفظ شود زيرا عربستان بدون تركيه، مصر و پاكستان توانايي ادامه جنگ را ندارد و ادامه آن به نفع عربستان نيست و نتيجه‌اي جز شكست در پي ندارد.

 

  تلاش رياض براي تغيير موضع پاكستان


اگرچه پاكستان مداخله نظامي در يمن را رد كرده است اما مقامات سعودي همچنان براي تغيير موضع اسلام آباد تلاش مي‌كنند. پايگاه خبري 24 امارات روز سه شنبه نوشت:عربستان تلاش هايي را به منظور تغيير موضع دولت پاكستان براي همراهي با رياض و برخي ديگر از كشورهاي عربي همسو در عمليات نظامي موسوم به طوفان قاطعيت عليه يمن آغاز كرده است.

اين پايگاه خبري به نقل از برخي منابع مطلع بدون ذكر نام آنها، ادعا كرد: «‌دولت پاكستان به زودي موضع جديدي در قبال عمليات طوفان قاطعيت و همكاري راهبردي با عربستان اعلام خواهد كرد.» پايگاه خبري اماراتي اضافه كرد: «‌به زودي و در ساعات آينده يك مقام بلندپايه سياسي عربستان براي مذاكره در باره تحولات يمن وارد پاكستان خواهد شد.»

روز يك‌شنبه نيز وزير اوقاف عربستان كه براي قانع كردن پاكستان براي حضور در ائتلاف ضد يمن وارد اين كشور شده بود نتوانست نظر پاكستاني‌ها را جلب كند و اينك سعي مي‌كند تا مقامي بلندپايه را به اسلام‌آباد بفرستد تا بلكه نتيجه‌اي حاصل شود زيرا عربستان حمله به يمن را به اميد مشاركت پاكستان، تركيه و مصر شروع كرد اما اين متحدان يكي پس از ديگري پاي عربستان را در ائتلاف ضد يمني خالي كردند تا اين كشور بيشتر در منجلاب يمن فرو رود.

همچنين شاهزاده «محمد بن سلمان» وزير دفاع و فرزند شاه سعودي روز دوشنبه با «حمد بن عيسي» پادشاه بحرين در منامه ديدار و درباره تحولات منطقه به ويژه تحولات يمن بحث و گفت‌وگو كرد.

 

منبع:جوان آنلاین

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.