ID : 11328874
حواشی پر رنگ تر از متن یک جشنواره خوب دانشجویی؛

خنجراعضای کمیته ناظربرنشریات دانشگاه یزد برگلوی حزب اللهی‌ها/ نشریه اصلاح طلبی که از بیرون دانشگاه ایمیل می‌شود!


شب گذشته در دانشگاه یزد برنامه ای توسط نهاد رهبری تحت عنوان «جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه یزد» برگزار شد که ترکیب حضور مسئولین و مدیران مسئول نشریات دانشگاه این انتظار را ایجاد می کرد حواشی زیادی در جلسه اتفاق بیافتد.

به گزارش خبرنگار یزد رسا، شب گذشته در دانشگاه یزد برنامه ای توسط نهاد رهبری تحت عنوان «جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه یزد» برگزار شد که ترکیب حضور مسئولین و مدیران مسئول نشریات دانشگاه این انتظار را ایجاد می کرد حواشی زیادی در جلسه اتفاق بیافتد.

 

این جشنواره که به گفته ی حاضران به علت کم خرج بودن و بدون داد و هوارهای معمول مسئولین فرهنگی دانشگاه ها در فضایی صمیمی برگزار شد، جداً این حس را انتقال می داد که نهاد دانشگاه واقعاً برای تجلیل از نشریاتی که در فضای بسیار بد و غیر معمول اخذ مجوز و چاپ و بودجه ی ناکافی کار می کنند، تقدیر می کند.

 

پس از پایان سخنان مسئول نهاد رهبری دانشگاه، حجت الاسلام متوسل و مدیر کل فرهنگی دانشگاه، دکتر جوادیان، نوبت به مدیران مسئول نشریات رسید تا نظرات خود را اعلام کنند.

 

ابتدا سید میلاد مهدویان به نمایندگی از نشریه ی «میثاق»، ارگان رسمی انجمن اسلامی دانشگاه از میزان چاپ نشریات انتقاد کرد و از امور فرهنگی خواست که تصمیم جدیدی در این باره گرفته شود.

 

پس از او، مسعود کریمی مدیر مسئول نشریه ی اصلاح طلب «نوبهار» سطح محتوا و نوع قلم زدن دانشجویان را نسبت به سالهای قبل دانشگاه بسیار نازل و غیر قابل قبول دانست و بر لزوم تقویت اهل قلم تاکید کرد.

 

وی از رویه ی اشتباه و نگاه غلط اساتید و کارمندان فرهنگی دانشگاه به فعالین فرهنگی و سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب انتقاد کرد و از جوادیان و متوسل خواست تا در جلسات خود با اساتید آنها را از این برخورد زننده و دون شأن رابطه ی استاد و شاگردی بر حذر دارند.

 

در ادامه، میلاد زردان، به نمایندگی از نشریه ی کانون فرهنگی منتظران کمک امور فرهنگی به چاپ بهتر و بیشتر نشریات سیاسی دانشگاه را بسیار لازم دانست و با لحنی کنایه آمیز نسبت به نشریه اصلاح طلب «نوبهار» که اتفاقا دیروز در دو صفحه و تیراژ بسیار بالا چاپ شده بود گفت: «امور فرهنگی باید به نشریات کمک کند تا آنها وابسته به احزاب و گروه های سیاسی بیرون از دانشگاه نشوند!»

 

این جمله ی زردان که با لحن طنز و تأیید و احسنت دیگر حاضران همراه شد ادامه پیدا کرد و وی گفت: مسئولین باید کمک کنند تا  با تقویت محتوایی و طراحی نشریات، از وابستگی فکری نشریات و صاحبان آنها به افراد بیرون از دانشگاه و غیر دانشجویان جلوگیری شود. در قدیم شرف جنبش دانشجویی به تأثیر گذاری بر آحاد مردم و مسئولین بود اما اکنون می بینیم که نشریه ی وابسته ی نوبهار از بیرون به دانشگاه پست و ایمیل می شود!

 

وی در پایان سخنانش بر لزوم وجود کلاس اخلاق نگارش و تقوای قلم در جلسات تاکید کرد.

 

پس از وی، خانم قاسمیان، مدیر مسئول نشریه «اوج» رعایت بعضی موازین و قوانین را در نشریات لازم دانست و از عدم برخورد با نشریات خاطی که با چاپ ممنوع التصویر ها و بی اخلاقی و گذر از خطوط قرمز به قوانین توجه نمی کنند، به شدت انتقاد کرد.

 

سجاد اسماعیلی، دبیر تشکل جامعه اسلامی دانشجویان و نماینده ی نشریه ی «طلوع» صحبت بر اساس حق و حقیقت را لازم دانست و منافع جناحی و حزبی را گمراه کننده خواند. وی از کیفیت چاپ نشریات دانشگاه به شدت انتقاد کرد و آن را باعث تمسخر صاحبان نشریات دانشجویی در دیگر دانشگاه های کشور دانست.

 

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان از نوع برخورد معاونت فرهنگی و مدیر فرهنگی دانشگاه با انتقادات مداوم و منصفانه و دلسوزانه ای که می شود گلایه کرد و عدم تغییر رفتار این مسئولین پس از انتقادات دانشجویان را ناشی از دیکته شدن سیاست ها از جای دیگر و عدم استقلال آنها دانست.

 

ابوالفضل شفیعی، مدیر مسئول نشریه «غبار» به عنوان آخرین صحبت کننده نقدهایی به کمیته ی ناظر بر نشریات وارد کرد.

 

وی کمیته ی ناظر بر نشریات را یک جایگاه منفعل بی اراده دانست و افزود: چرا کمیته ناظر منتظر است تا شکایتی از جانب دانشجویان علیه نشریات به کمیته ارسال شود تا آنها باز هم با نگاه تقلیلی ترتیب اثر دهند؟ چرا می گویند تا شکایتی پیش ما نیاید، هیچ موردی را بررسی نمی کنیم؟ شما هستید که ناظر باشید بر نشریات و عمل کنید نه اینکه دانشجویان را به جان هم بیاندازید و خودتان کنار بنشینید.

 

شفیعی گفت: ترکیب کمیته ی ناظر بر نشریات کاملا سیاسی است و خنجر اعضای رسمی آن بر گلوی حزب اللهی ها و اصولگرایان فشرده شده است. آماده اند که فلان نشریه ی مذهبی انتقادی بکند تا بدون هیچ ابایی اعضای معرفی شده از طرف ریاست دانشگاه از آنها شکایت کنند و توبیخ و تذکر بدهند اما وقتی جناح خودشان خلاف قانونی می کند، صدایی از کسی بیرون نیاید.

 

مدیر مسئول نشریه ی فرهنگی سیاسی غبار نقد دیگر خود را به نوع قرارداد چاپ دانشگاه وارد کرد و گفت: چرا هیچ گاه آگهی مناقصه ی قانونی در این باره صادر نمی شود؟ آیا این سوء مدیرت شائبه ی زد و بند و فامیل بازی در دادن این امتیاز را ایجاد نمی کند؟

 

وی روند خط گیری نشریات اصلاح طلب از خارج از دانشگاه را منسوخ شده دانست و گفت: کار به جایی رسیده است که دیگر فایل نشریه را تمام و کمال برایشان ایمیل می کنند و شما می توانید از صفحات فیس بوک مطالب و حتی خود نشریه را دانلود کنید!

 

شفیعی با اشاره به مطلب موهن شماره ی دیروز نشریه ی نوبهار تحت عنوان «اینجا هوا برای از تو نوشتن کم است!» آن را توهین به نظام و حامی فتنه گری و فتنه گران دانست و خطاب به جوادیان گفت: «ما مدیران مسئول به خاطر این مورد شکایت نخواهیم کرد و این شما مسئولین دانشگاه به عنوان نمایندگان نظام هستید که باید شکایت کنید. ما منتظر می مانیم و این آزمونی واضح برای شماست که استقلال و دلبستگی خود را به نظام و ارزش های آن را نشان دهید!»

این قسمت از صحبت های شفیعی مورد تایید حضار قرار گرفت و وی ادامه داد: ما دانشجویان کار را برای این افراد و این طرز تفکر آزاد می گذاریم تا خود را تمام و کمال نشان دهند و به پایان کار خود برسند. این بوته ی آزمایشی برای شما مسئولین و نمایندگان ارگان دانشگاه است و ما منتظریم.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (2 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.