ID : 32809462
فعال اقتصاد مقاومتی در یزد:

دامداری‌ها دیگر سوددهی لازم را ندارند


یکی از فعالین اقتصادی حوزه دامداری در استان یزد، مهم‌ترین مشکل دامداران را بالا رفتن قیمت علوفه و کاهش قیمت شیر، دانست و خواستار رسیدگی مسئولین به مشکل فعالین این عرصه شد.

به گزارش یزدرسا، اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، شعاری بود که رهبر انقلاب برای سال ۱۳۹۶ برگزیدند؛ شعاری که نشانگر نگاه راهبردی ایشان به مقوله اقتصاد در جهت پیشرفت است. اگر نگاهی به روند نام‌گذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری به‌خصوص در دو سال متوالی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که برای اولین بار است که رهبر معظم انقلاب در دو سال متوالی تقریباً از یک شعار مشابه برای سال جدید استفاده کردند و این نشان از وجود دغدغه‌های جدی در زمینه اقتصادی دارد.

این در حالی است که گاهی متأسفانه دیده می‌شود که دولت در اجرایی ساختن اقتصاد مقاومتی شکست‌خورده و کشور را به لبه پرتگاه بحران‌های بزرگ اقتصادی نزدیک و نزدیک‌تر کرده است

مهدی دهقانی یکی از مجریان و کارآفرین طرح اقتصاد مقاومتی پروش گاو شیری در شهرستان اشکذر است که باهمت و پشتکاری که به شغل دامداری داشت، تصمیم گرفت پا را فراتر نهد و در عرصه اقتصاد مقاومتی خوش بدرخشد.

وی در گفتگو با خبرنگار فارس در یزد، در خصوص نحوه چگونگی روی آوردن به این کار، گفت: بنده در خانواده کشاورز و دامدار متولد شدم و به دلیل علاقه و سررشته‌ در پرورش گاو شیری، این شغل را برای خود انتخاب کردم و در این راه خانواده دوشادوش من را حرکت کرده و من را یاری دادند که اگر آن‌ها نبودند به‌جایی نمی‌رسیدم.

این فعال اقتصادی در یزد بابیان اینکه ابتدا سه گاو شیری داشتیم و در حال حاضر با افزوده کردن به این گاوها، دارای 15 رأس گاو شیری هستیم، افزود: در اوایل کار به‌صورت سنتی کار می‌کردیم؛ اما در حال حاضر یک سالی است که کارمان را به‌صورت نیمه‌صنعتی درآورده‌ایم؛ چنانچه در این راه به دلیل علاقه‌ای که برای خودکفایی داشتم، سبب شد تا این کار را به‌صورت نیمه‌صنعتی ادامه دهم که خوشبختانه چون کار پرزحمتی است برکت زیادی را نیز به همراه دارد.

دهقانی اظهار داشت: در حال حاضر بازار کار خوب است؛ ولی همچنان وضعیت اقتصادی در وضعیت ضعیف به سرمی برد؛ به‌گونه‌ای که در شرایط کنونی هر کیلو شیر از دامدار بسیار ارزان خریداری می‌شود درحالی‌که گاودار باید مبالغ هنگفتی را برای خرید علوفه هزینه کند و درواقع در حال ضرر کردن است.

وی در خصوص روند میزان تولید و فروش کار خود، تصریح کرد: در حال حاضر به‌طور میانگین روزانه 300 کیلو شیر تولید و در سال هم حدود 12 گوساله به ثمر می‌رسد. بازار فروش شیر خوب نیست و گاوداری‌ها سوددهی لازم را ندارد؛ اما وقتی می‌بینم که با این اقدام خود باعث نان‌آوری چندین خانواده شده‌ام بسیار راضی هستم و گلایه‌ای از این شرایط ندارم.

این فعال اقتصاد مقاومتی در یزد با تأکید بر ضرورت حمایت بیشتر مسئولین از فعالان اقتصاد مقاومتی و همچنین دامداران، خاطرنشان کرد: متأسفانه تنگ‌نظری و عدم‌حمایت برخی از مسئولان از فعالان اقتصاد مقاومتی و دامداران، باعث دلسرد شدن این اقشار از فعالیت‌های اقتصادی خود شده است؛ اما در این راه اقدامات بسیج سازندگی بسیار راهگشا و کمک دهنده بود که ما را از همه لحاظ حمایت کرده است.

دهقانی بابیان اینکه دولت باید صرفه اقتصادی را بالا ببرند تا چرخه تولید هم افزایش یابد، اضافه کرد: از مسئولین خواهشمندیم کشاورزی و دامداری را بیشتر درک کنند و در همین راستا علوفه را ارزان‌تر در اختیار فعالان این عرصه قرار دهند؛ چراکه مهم‌ترین مشکل ما بالا رفتن قیمت علوفه و همچنین کاهش قیمت شیر است؛ چنانچه با یک حساب سرانگشتی می‌توان با صراحت بیان داشت که دامدارانی که در حال حاضر مجبور به خرید علوفه باقیمت بالا هستند، درواقع در حال ضرر کردن هستند.

وی نبود مکان مشخص برای فعالان عرصه دامداری را از عمده مشکلات خود در این زمینه برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر از عمده مشکلی که ما را در تنگنا قرار داده این است که برای فعالان این عرصه مکان مشخصی وجود ندارد و در صورت وجود واحد مسکونی در حوالی دامداری باید به مکانی دیگر نقل‌مکان کنیم؛ لذا در همین راستا از مسئولین جهاد کشاورزی خواهشمندیم که مکان خاصی را برای این عرصه اختصاص دهند.

این فعال اقتصاد مقاومتی در یزد در پایان یادآور شد: برای تحقق شعار سال که به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» است، همه باید دست‌به‌دست هم دهند و از شغل‌های کاذب دوری کنند تا چرخه اقتصاد بچرخد؛ لذا جوانان باید به این باور برسند که اگر حرکت کنند، خداوند هم برکت  به کار آن‌ها خواهد داد و موفق خواهند شد؛ چراکه هیچ‌کس به‌یک‌باره به‌جایی نرسیده است و هر شخصیت موفقی در ابتدا تازه‌کار بوده است.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.