دختران نوجوان وعده صبحانه را حذف نكنند
به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، مهديه سادات حاجي ميرزاده با اشاره به برنامه غذایی روزانه نوجوانان گفت: مصرف روزانه 3 سهم گروه شیر و لبنیات ،2-3 سهم گروه گوشت و حبوبات ،3-5سهم گروه سبزی هاو میوه ها و 6-11 سهم گروه نان و غلات برای نوجوانان توصیه می شود.
كارشناس تغذيه گروه واحد بهبود تغذيه مركز بهداشت استان يزد ادامه داد: نوجوانان باید هر روز از سه وعده غذای اصلی و 2 میان وعده در طول روز استفاده کنند.
وی توصيه كرد: 45 تا 55 درصد انرژی مورد نیاز روزانه ی هر فرد از کربوهیدراتها، 30 درصد از چربیها و 15 تا 20 از پروتئین ها تامین شود و تنوع و تعادل لازم در برنامه ی غذایی هفتگی رعایت شود.
حاجي ميرزاده خاطرنشان كرد: وعدههای غذایی و میان وعدهها، به خصوص صبحانه و میان وعده نیمروز، تاثیر بسیار زیادی در ایجاد اشتها، تامین انرژی و مواد مغذی لازم برای فعالیتهای جسمی و آمادهسازی مغز برای یادگیری و افزایش قدرت حافظه دارد، این در حالی است که متاسفانه اغلب جوانان به خصوص دختران صبحانه را حذف و مصرف تنقلات بیارزش را جایگزین میانوعده میکنند، غافل از اینکه با این روش تغذیه، سلول ها و بافت های بدن خود را دچار گرسنگیهای پنهان می کنند.
اين كارشناس تغذيه توصيه كرد: مهم ترین مواد معدنی مورد نیاز برای رشد دختران شامل آهن، کلسیم، روی و منیزیم هستند، ویتامینهای A، گروه B و C ، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 نیز لازم و ضروری هستند.