ID : 31507091
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره):

دشمن‌شناسی درسی بزرگ برگرفته از مکتب عاشورا است


عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) گفت: درس بزرگ مکتب عاشورا این است که نباید اجازه داد که دشمن عرض اندام کند و باید این قالب پوشالی را در هم کوبید و اگر به دشمن توجه نکنیم به بدتر از آن دچار خواهیم شد.

به گزارش یزدرسا، حجت الاسلام روانبخش عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) در مصاحبه با خبرنگار میبد خبر، درباره ظرفیت های قیام امام حسین(ع) برای پرداختن در عزاداری اظهار کرد: در عزادراي هم بايد شور باشد و هم شعور؛‌ پس بايد هم به مباني قيام پرداخت و نشان داد که بر اساس کدام مباني حضرت به اين قيام خونين دست زده اند و هم بايد شور ايجاد کرد و با عواطف و احساسات شور ايجاد کرد تا دل ها رقيق شود بي ترديد وقتي دل ها رقيق شد و عشق آمد راحت تر مباني را نيز مي پذيرد.

وی در مورد مفاهیمی که باید یک سخنران در محتوای سخنان خود رعایت کند، افزود: سخنرانان بايد کربلا را دانشگاه بزرگي بدانند که به بشريت درس زندگي مي دهد. درس های چون خداپرستي، ‌توکل به خدا و بندگي و کسب رضايت و خوشنودي خدا، خلوص و اخلاص و رويگرداني از غير خدا، دشمن شناسي و ضرورت شناخت نقشه راه دشمن و مبارزه با آن، شناخت نفاق و منافق، درس مقاومت و ذلت ناپذيري، درس امکان پيروزي خون بر شمشير، ريشه يابي حادثه عاشورا و بررسي علل انحراف خواص را می توان از قیام عاشورا آموخت و در کنار آن جلوه هاي کمال در کربلا و عاشورا نیز ديده شود.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) علت بیان مطالب سست و بی‌پایه در برخی سخنرانی‌ها را اینگونه توضیح داد وگفت: علت طرح مطالب سست و بي ارزش در برخي سخنراني ها بي توجهي يا کم توجهي به عنصر مطالعه است. برخي از مداحان و منبري ها مطالبي را مي سازند و بقيه هم از او با واسطه يا بي واسطه مي گيرند و به تدريج چنين حرکتي به يک روال در مي آيد.

حجت الاسلام روانبخش بی توجهی به عنصر آگاهی بخشی در برخی از سخنرانی ها را ناشی از عدم پرداختن به ریشه های قیام امام حسین(ع) دانست و گفت: بي توجهي به عنصر آگاهي بخشي در برخي سخنراني ها اين است که برخي به خطا فکر مي کنند مجلس امام حسين (ع ) نبايد سياسي شود از اين رو گاهي از سخنران درخواست مي کنند سياسي صحبت نکند. وقتي قرار شد به ريشه هاي قيام پرداخته نشود شمر و يزيد و معاويه درست شناخته نمي شوند و در نتيجه شمر زمان امکان جولان پيدا مي کند.

وی در مورد نقش مادحین و شعر و ذکر آنها در این آگاهی بخشی بیان داشت: زبان شعر بسيار تاثير گذار است شعر مي تواند حماسه بيافريند و ملتي را به خط کند و هم مي تواند ملتي را بي حال و بي تحرک نمايد. شايد به همين دليل تاثير فوق العاده شعر بود که صف اول نشينان به مداح اهل بيت ميثم عزيز حمله ور شدند و در کانال هاي تلگرامي عزادراي و شعراء و مداحان را زير سوال مي برند.

روانبخش در ادامه اذعان کرد: اگر منبري ها و مداحان بتوانند حقيقت عاشورا و کربلا را ترسيم کنند آن قدر زيبا و جذاب است که جوانان اين مرز و بوم و حتي جوانان ديگر کشورها و ديگر مذاهب را نيز به خود جلب مي کند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان با اشاره به نقش تربیتی قیام عاشورا اظهار داشت: کربلا و عاشورا ظرفيت هاي بالا و والايي دارد براي جذب جوانان، هم مي توان فيلم و سريال ساخت و هم بايد ماجراي کربلا را با رمان هاي زيبا به رشته تحرير در آورد و هم با شبيه خواني درست و واقعي جوانان و نوجوانان را با تاريخ آشنا کرد. بيان جريان شناسي عاشورا و عوامل ظاهر و پنهان آن مي تواند به سرعت فضا را به نفع انقلاب اسلامي تغيير دهد.

انتهای پیام/اد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.