ID : 1084539
خودکشی سیزدهمین علت مرگ در جهان

راه اندازی مرکز پیشگیری از خودکشی در يزد


كارشناس بهداشت روان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد ار راه اندازي مرکز پیشگیری از خودکشی در يزد خبرداد.

به گزارش یزد رسا، كارشناس بهداشت روان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد ار راه اندازي مرکز پیشگیری از خودکشی در يزد خبرداد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد فاطمه زارع كارشناس بهداشت روان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد اظهارداشت: خودکشی یکی از مشکلات بهداشتی جامعـــه است. بنابه تعریف خودکشی عبارت است از عملی که در آن، یک فرد، خودش را بکشد و این کار را به صورت آگاهانه و با قصد قبلی انجام دهد.

وي در خصوص آمار خودکشی در جهان می گوید : طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، خودکشی سیزدهمین علت مرگ در جهان و سومین علت منـــجر به مرگ در گروه سنی 15 تا 34 سال است.

بررسی مــــوارد اقـــدام به خــودکشی اهمیت دارد، زیرا 30 درصد تا 60 درصد از افرادی که موفق به خودکشی می شوند، سابقه اقدام به خودکشی داشته اند و 10 تا 40 درصد موارد اقدام به خودکشی به خودکشی  موفق ختم می شود.

وی اضافه نمود : خودکشی در کودکان سنین پیش از بلوغ بسیار نادر است، ولی میزان اقـــــدام به خودکشی و خــودکشی منجر به مرگ پس از بلـــوغ به طور فزآینـــده ای افزایش می یابد و در اواسط سالیان دهه 20 عمر به بالاترین حد می رسد.

اين كارشناس بهداشت روان يادآورشد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت 2003، سالانه حدود یک میلیون نفر در جهان بر اثر خــــودکشی می میرند. همچنین براساس آمار ارایه شده از سوی این سازمان، خودکشی سومین علت مرگ در افراد 15 تا 30 ساله است.

وی با اشاره به خطرات ناشی از دست کم تلقی نمودن این معضل اجتماعی بیان كرد: بسیاری از مرگ هایی که به علت تصادف، سوء مصرف مواد، افتادن از بلندی و مواردی از این قبیل به مرگ نوجوان منجر می شود ، در بررسی های انجام شده به یک اقدام عمدی برای رهایی از زندگی منجر گردیده است .

زارع افزود: آمار های موجود نشان می دهند که دختران نسبت به پسرها بیشتر اقدام به خودکشی می کنند ولی کمتر به مرگ منجر می شود.

اين كارشناس بهداشت روان با اشاره به علت این پدیده گفت: اين پديده در دختران در اكثر مواقعي كه دچار افسردگی می شوند رخ مي دهد.

وي با بيان اين مطلب كه دختــــرها بیشتر احساسات خود را با دیگران و متخصصین بیان می کنند افزود:  از این رو امکان کمک به آنان بیشتر میسر می شود.

زارع با اشاره به اين كه پسرها رفتارهای تکانشی و پرخاشگرانه بیشتری دارند گفت: پسرها از مواد روانگردان مانند الکل و سایر مواد مخدر که می تواند در بروز رفتارهای خودکشی موثر واقع گردد، بیشتر استفاده می کنند.

وي همچنان بیان کرد: عوامل خانوادگی، عوامل فرهنگی و اجتماعی ، رویدادهای استرس زا در دوران کودکی و الگوی خانواده ، عوامل شناختی و شخصیتی ، بیماری روانپزشکی و استــرس های زندگی می تواند در بروز خودکشی موثر باشند.

وي ادامه داد: بنابراین دراین راستا دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی درصدد راه اندازی مرکز پیشگیری از خودکشی دراستان می باشد.

زارع خاطرنشان كرد: در این مرکز روانپزشک، روانشناس ، مددکار اجتماعی  جهت کمک به حل این معضل ، فعالیت دارند.

كارشناس بهداشت روان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد متذكرشد: نشانی این مرکز ، آزادشهر ،کوچه مخابرات ، مرکز  بهداشتی درمانی موسی بن جعفر آزادشهر و تلفن آن : 7211190-7214900 می باشد .

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.