ID : 36221510
کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی:

رشد طلاق در یزد نگران‌کننده است


کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه رشد طلاق در یزد نگران‌کننده است، گفت: اگر بتوانیم ساختار خانواده، روابط و ارتباط را اصلاح کنیم، می توانیم جلوی بسیاری از آسیب‌ها از جمله اعتیاد، خیانت و... را بگیریم.

به گزارش یزدرسا، چندی پیش مدیر کل بهزیستی استان در آیین آغاز اجرای طرح «دانشنامه ازدواج» از رشد طلاق در یزد خبر داد. گویا در کشور به ازای هر سه ازدواج، یک طلاق و در استان یزد به ازای هر چهار ازدواج، یک طلاق صورت گرفته که رو به رشد بودن این روند قابل تأمل است.

کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار کرد: بر اساس آمار معتبری که از ثبت احوال استخراج شده است، در استان یزد به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق رخ می دهد.

سید محمدرضا قائم محمدی بابیان اینکه در چندسال گذشته رشد غیر طبیعی را در زمینه طلاق در استان یزد شاهد بوده ایم، ادامه داد: استان یزد از لحاظ آمار طلاق در کشور رتبه بدی نیست اما رشد طلاق در استان یزد موجب نگرانی شده است.

این مشاور خانواده بابیان اینکه خانواده هسته اصلی جامعه است، اذعان کرد: اینکه خانواده در فرایند طلاق با این شدت دچار اضمحلال و تخریب شود، پدیده نامبارکی است که باید روی این موضوع به طور گسترده کار شود؛ البته در تمام دنیا پدیده طلاق رشد داشته است.

وی بابیان اینکه پدیده طلاق به واسطه آنکه از موضوعات اجتماعی است، عوامل پیچیده و متعددی را دارد، تصریح کرد: انسان موجودی چندبعدی و غیر قابل پیش بینی است؛ بنابراین پدیده های اجتماعی هم پدیده های غیر پیش بینی هستند.

کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی در رابطه با عوامل طلاق در یزد خاطرنشان کرد: یکی از عوامل تاثیرگذار در رخداد طلاق از بین رفتن قبح این آسیب اجتماعی است.

وی افزود: از نظر روانشناسی هر عملی که زشتی آن از بین برود، ذهن یک قدم به انجام آن عمل نزدیک خواهد شد؛ اینکه آسیب طلاق تکرار شده باعث از بین رفتن قبح آن شده است.

قائم محمدی ادامه داد: از دیگر عوامل اصلی طلاق «اعتیاد» بوده و درصد بالایی از پرونده های مربوط به طلاق در دادگاه‌های یزد به علت اعتیاد به ویژه اعتیاد آقایان است.

این مشاور خانواده بابیان اینکه دخالت بی جای والدین از دیگر عوامل طلاق در استان یزد است، خاطرنشان کرد: اینکه زوجین سطوح ارتباط را نمی دانند و نمیتوانند آن را خوب مدیریت کنند و به خانواده والد اجازه ورود به زندگی‌شان را می‌دهند؛ این نزدیک شدن بیش از حد والدین به زندگی زن و شوهر باعث فروپاشی بنیان خانواده آنها خواهد شد.

وی روابط خارج از حیطه زناشویی را از دیگر عوامل طلاق عنوان کرد و افزود: این عامل بیشتر با ابراز رسانه ای و موبایل اتفاق می افتد؛ کسانی خارج از حدود و با نام رابطه فرا زناشویی رابطه ای را برقرار می کنند که در نهایت به شدت به خانواده ضربه خواهد زد.

قائم محمدی گفت: عدم مهارت‌های ارتباطی با همسر، فرزند و دیگرانی که در زندگی ما دخیل هستند، عدم مهارت حل تعارض و حل مسئله از دیگر عوامل طلاق است.

وی افزود: زوجین وقتی راه کارهای درست تعارض را ندانند زندگی خویش را به سمت طلاق سوق می دهند.

قائم‌محمدی در رابطه با اقدامات سازمان بهزیستی برای مقابله با افزایش طلاق تصریح کرد: سازمان یادشده اقداماتی را در رابطه با پیشگیری قبل از طلاق و مداخله در زندگی زوجینی که تصمیم به طلاق گرفته اند، انجام می‌دهند.

این مشاور خانواده شماره تلفن 1480را با عنوان «صدای مشاور» از جمله اقدامات سازمان بهزیستی برشمرد و گفت: خانواده ها می توانند ضمن تماس با صدای مشاور از کارشناسان مشاوره قبل از ازدواج و مداخله قبل از طلاق را دریافت کنند.

قائم محمدی تصریح کرد: مراکز مشاوره ای در سطح استان دایر شده است که به طور کلی مشاوره های قبل از ازدواج را به طور جد دنبال می کنند.

وی اذعان کرد: «مداخله در بحران» از دیگر فعالیت هایی است که با همکاری دادگستری انجام می‌شد و در حال حاضر این کار توسط چهار مرکز مشاوره انجام می‌گیرد و به افرادی که برای طلاق اقدام کرده اند مشاوره و آموزش داده می شود تا در نهایت طلاق را به عنوان آخرین راه در نظر بگیرند.

کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به آموزش اجباری زوج‌های جوان در طرح زندگی خانواده، بيان كرد: آموزش اجباری علی‌رغم میل باطنی ما بوده اما بازخوردها حاکی از استقبال زیاد از کارگاه‌های آموزشی 16 ساعته پیش از ازدواج است.

وی با تاکید بر لزوم کار هرچه بیشتر در حوزه تحکیم خانواده، خاطرنشان کرد: کارشناسان، مشاوران و مسئولین مرتبط باید آستین همت را بالا بزنند تا بتوانیم خانواده را از منجلابی که به سمت آن می‌رود، نجات دهیم.

قائم محمدی با تاکید بر اینکه خانواده سالم یعنی جامعه سالم، افزود: اگر بتوانیم ساختار خانواده، روابط و ارتباط را اصلاح کنیم، می توانیم جلوی بسیاری از آسیب‌ها از جمله اعتیاد، خیانت و... را بگیریم.

انتهای پیام/3857




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.