ID : 8962254
مدیر جهاد کشاورزی مهریز:

زیتون کاران مهریزی امسال 20 درصد بیشتر محصول برداشت کردند


مدیر جهاد کشاورزی مهریز اعلام کرد: برداشت محصول زیتون از باغ های این شهرستان نسبت به سال زارعی گذشته تا 20 درصد افزایش نشان می دهد.

به گزارش یزد رسا به نقل ازصبح مهریز، 'کامیار رسولی' روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگاران  گفت: توجه کشاورزن منطقه به توصیه های فنی و همچنین بارور شدن درختان زیتون در این شهرستان از علل اصلی این افزایش بوده است.

وی ادامه داد: کار برداشت محصول زیتون از سطح 80 هکتار از باغ در شهر و بخش مرکزی شهرستان مهریز به مدت 45 روز ادامه دارد و بطور متوسط از هر هکتار سطح زیر کشت در مجموع 1.5 تن زیتون برداشت می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهریز، مهمترین ارقام زیتون این شهرستان را زرد و روغنی اعلام کرد که برای روغن کشی مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته رسولی، افزون بر نیمی از زیتون تولیدی در سطح باغهای شهرستان مهریز برای مصرف به سایر مناطق و بخصوص مرکز استان ارسال می شود.

وی خاطرنشان کرد: ارایه خدمات و توصیه های مختلف فنی، توزیع نهال مناسب و معرفی باغداران برای دریافت تسهیلات از عمده فعالیت های جهاد کشاورزی مهریز در موضوع زیتون کاری است.

------ 

یتون را نمی ‌توان مستقیماً بعد از چیدن از درخت، خورد بلکه باید آن را پروراند تا مزه تلخ آن کمتر شود. روش های پروراندن بسته به نوع و منطقه‌ای که زیتون در آن کشت می‌شود، طعم، شکل و رنگ زیتون دلخواه متفاوت هستند.بعضی از زیتون ها را زمانی که هنوز سبز و نارس هستند و بعضی دیگر را زمانی که کاملاًَ رسیده و سیاه‌ رنگ هستند را از درخت می‌چینند. اما همه زیتون های سیاه از ابتدا سیاه رنگ نیستند.
 
 
در بعضی از روش های پروراندن، زیتون سبز نارس(کال) را در معرض هوا قرار می‌دهند، در این روش، اکسایش رنگ آن ها را تیره می‌کند.
به علاوه رنگ اصلی زیتون تحت تأثیر تخمیر، پروردن در روغن، آب، آب نمک یا نمک قرار می‌گیرد.
پس همان طور که متوجه شدید زیتون سیاه همان رسیده ی زیتون سبز است.
اگر بتوانید آن را خالص مصرف نمایید بهتر است و گرنه زیتون پرورده که خودتان در منزل تهیه می کنید بسیار عالی است. زیتون شور به دلیل داشتن نمک خیلی توصیه نمی شود.
 
خواص درمانی زیتون:
 
اهمیت زیتون بیشتر به خاطر روغن موجود در آن می باشد.
 
روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد:
 
* روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند. 
 
* مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.
 
* کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند. 
 
*از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند. 
 
* مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود. 
 
*روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
 
*قند خون را تنظیم می ‌نماید. 
 
* روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند.در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.
 
* همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
 
برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون، از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود. 
 
برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته ی آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی می باشد که تعدادی از خواص درمانی و مصارف دارویی این محصول در زیر ذکر شده است:
 
- پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی
- کاهش کلسترول بد
- کاهش لخته شدن خون
- کاهش فشار خون بالا
- درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه
- تقویت حافظه
- جلوگیری از سفید شدن مو
- تسکین دردهای روماتیسمی



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.