ID : 20546900
بازرس کل استان یزد در مصاحبه با یزد رسا مطرح کرد

سال 95؛ سال برخورد جدی و مضاعف با فساد/ شئونات همه دستگاه های استان زیر ذره بین سازمان بازرسی


بازرس کل استان یزد گفت: همه مقامات کشوری تاکید دارند سال 95 سال متفاوتی خواهد بود. امسال در بحث مبارزه با فساد با جدیت مضاعف وارد عمل خواهیم شد و خدایی نکرده هر مدیری که احساس بشود سو جریان در کارش است با او برخورد قانونی خواهد شد.

بازرس کل استان یزد در مصاحبه با یزد رسا ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در اولین روز از سال 95 و ترسیم محورهای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: فرمایشات رهبر انقلاب در ابتدای امسال و البته در طول سال های گذشته در خصوص اقتصاد مقاومتی همیشه راهگشا بوده است و اگر برای دولت این امکان وجود داشت که به صورت صد در صدی به این رهنمودها جامه عمل بپوشاند قطعاً وضعیت کشور بسیار بهتر از این می شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر طالبی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مبارزه جدی و واقعی با فساد افزود: در بحث مبارزه با فساد همه پذیرفته اند که هیچ جامعه ای نمی تواند وضعیت اقتصادی مطلوب، حرکت رو به جلو و پیشرو داشته باشد مگر اینکه با فساد مبارزه کرده باشد.
وی تاکید کرد: در دوران بعد از انقلاب فساد همواره در وضعیت اقتصاد کشور به منزله یک آفت بوده است. فساد و رانت های اقتصادی ضربه های قابل توجهی به سیستم اقتصادی کشور زده و موجب بدبین شدن مردم به نظام اسلامی و اسلام شده و به فاصله طبقاتی دامن می زند.
این مقام مسئول بیان داشت: صرف نظر از مسائل انقلابی و اسلامی، حکومت برای اینکه بتواند کشور را به خوبی اداره کند باید با فساد مبارزه کند ضمن اینکه ما با عنایت به تاکیدات اسلام، اعتقادات مردم و نظام جمهوری اسلامی یک تاکید موکد و یک انگیزه مضاعف در برخورد با فساد داریم. در این راستا دستگاه نظارتی مهمی که باید مبارزه کند و صلاحیت ورود به همه دستگاه ها و شئونات آن ها را دارد سازمان بازرسی کشور است.
طالبی خاطر نشان کرد: هر چند در سال های گذشته و از بدو تشکیل سازمان بازرسی کل کشور زحمات بسیاری کشیده شد اما در مقابل عواملی وجود داشت که به سودجویان کمک می کرد دست به اقدامات اقتصادی غیر قانونی بزنند ولی خوشبختانه اکنون سیاست های کلی نظام، فرمایشات رهبر معظم انقلاب، تاکید دولت تدبیر، سفارشات رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان بازرسی دست به دست هم داده تا زمینه های مبارزه با فساد به صورت جدی فراهم باشد.
وی با بیان اینکه سازمان بازرسی هدفی جز اصلاح امور و جلوگیری از فساد ندارد ابراز داشت: در یک سال و نیم گذشته عملکرد بازرسی در ادارات نمود پیدا کرده و حضور ما بیشتر احساس می شود. البته مبارزه با فساد در برخی دستگاه ها و ادارات نمود و ضرورت بیشتری داشته است. مثلاً فعالیت های مرتبط با زمین خواری و امور مربوط به فرار مالیاتی، همچنین فعالیت بانک ها و تسهیلات اعطایی مواردی است که حساسیت بیشتری وجود دارد و ما هم بیشتر دقت می کنیم و اگر سوء جریانی وجود داشته باشد اصلاح خواهیم کرد.
بازرس کل استان یزد با اشاره به فعالیت های این سازمان در حوزه مبارزه با زمین خواری گفت: سال گذشته در استان به پرونده های متعددی در خصوص زمین خواری رسیدگی شد. در این راستا یکی از بازوهای اطلاعاتی ما مردم بودند، مردم به ما اعتماد کردند و ما را لایق دانستند تا اخبار و اطلاعات خود را در اختیار ما قرار دهند. به همین دلیل پرونده های متعددی تشکیل شد و در نتیجه آن ده ها هکتار از زمین ها و اراضی که به غیر حق واگذار شده بود یا واگذار شده بود و اقدامی صورت نگرفته بود و باید طبق قانون زمین باز می گشت و یا تصرفات غیرقانونی خلع ید شد.
حجت الاسلام طالبی با بیان اینکه نظارت های سازمان بازرسی به سه دسته مصوب، موردی و فوق العاده تقسیم می شود اظهار داشت: برنامه های مصوب سازمان بازرسی برای سال 95، سال گذشته تعیین و در پایتخت تصویب شد. سازمان بازرسی استان یزد بیش از 20 مورد برنامه مصوب دارد.
وی ادامه داد: نوع بعدی نظارت سازمان بازرسی نظارت موردی است. نظارتی که مصوب نشده، از قبل برنامه ریزی نشده و به لحاظ اطلاعاتی که رسانه ها، مردم، مسئولین، بازرس ها و بالاخص مسئولین حراست و حفاظت نهادها که طبق قانون موظفند اطلاعات را به ما بدهند پرونده تشکیل می شود و سازمان بازرسی بلافاصله وارد شده  و آن موارد سوء را بررسی می کند.
طالبی گفت: نوع سوم پرونده های فوق العاده است که معمولاً سران سه قوه، رئیس سازمان بازرسی و یا شخص مقام معظم رهبری دستور رسیدگی سازمان بازرسی را می دهند.البته عمدتاً نظارتها به صورت موردی و مصوب است.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در استان برای مبارزه با قاچاق کالا اظهار داشت: مبارزه با قاچاق متولی خاص خودش را دارد. البته سازمان بازرسی هم در کمیسیون ها و کارگروه ها نماینده دارد و حق ورود به همه تشکیلات حتی تشکیلاتی که متولی اند را دارد. در همین راستا بر نهادهایی مثل گمرک  نظارت می کنیم. هر چند در سال های گذشته در بحث قاچاق مثلاً قاچاق اتومبیل موفقیت های خوبی داشتیم اما اینجا متولی اصلی کس دیگری است و ما تنها بر فعالیت آن ها نظارت می کنیم.
بازرس کل استان یزد گفت: نوعاً سر منشا قاچاق استان های دیگر است و تنها در یزد توزیع می شود. بحث قاچاق کالا یک بحث ملی و حکومتی است و حکومت ها هم به نحو جدی متولیان را وادار به مبارزه با این معضل می کنند اما متاسفانه تفاوت قیمت و سود بالای قاچاق کالا باعث طمع افراد می شود. البته طبیعی است که باید ما مسئولین عرصه را برای قاچاقچیان تنگ کرده، ریسک اینگونه فعالیت ها را بالا ببریم و امنیتشان را به هم بزنیم چرا که خیلی از مشکلات اقتصادی مردم و کارخانجات ناشی از همین امر است. ولی به نظر می رسد دستگاه ها عزمشان جزم است که مبارزه جدی با قاچاق داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم ارتباط مردم با سازمان بازرسی عنوان کرد: از مردم، رسانه و مسئولین خواهش و تقاضا داریم بیش از پیش اطلاعات خود را به ما برسانند چرا که خیلی از موفقیت ها از همین خبر هاست و اگر سوء جریانی بود حتما به ما خبر بدهند.
طالبی هشدار داد: علی رغم اینکه اعتقاد دارم مدیران ارشد استان ما اکثراً انسان های متدین و وظیفه شناس هستند ولی بعضی از رویه های غلط در بعضی از دستگاه ها بوده و مدیر جدید فکر می کند این رویه، رویه درستی بوده که باید دنبال بشود. مسئولان دقت بکنند کارهایی که انجام می دهند از ابتدا رویه درستی بوده یا خیر. بعضاً مشاهده کرده ایم کارهایی انجام شده است که سابقه 10-15 ساله داشته اما رویه غلطی بوده است.
بازرس کل استان یزد گفت: همه مقامات کشوری تاکید دارند سال 95 سال متفاوتی خواهد بود. امسال در بحث مبارزه با فساد با جدیت مضاعف وارد عمل خواهیم شد و خدایی نکرده هر مدیری که احساس بشود سو جریان در کارش است با او برخورد قانونی خواهد شد. هر چند اعتقاد من بر این است که مدیران استان و کارکنان عمومی انسان های زحمتکش و وظیفه شناسی هستند ولی می طلبد که دقت بیشتری داشته باشند.
 
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.