ID : 25898635
نگاهی گذرا به برخوردهای دوگانه با پدیده عقیلی؛

سالار عقیلی خوب، سالار عقیلی بد!


هرچند می توان این حضور را از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار داد، اما آنچه مسلم است برخورد ها در آن زمان برخوردهایی سیاسی بود.

یزد رسا به نقل از نسیم صادق، سالار عقیلی، از خوانندگانی است که شاید بتوان او را پرکارترین خواننده ی آثار فاخر سیما نامید. در بسیاری از مناسبات خاص، از افتتاحیه های جشنواره های موسیقی و فیلم فجر گرفته تا دیگر همایش ها، جشنواره ها و مراسم هایی که بسیار مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار می گیرند، سالار عقیلی همواره یکی از خوانندگانی بوده که مسئولان و مدیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران،‌ فضایی مطلوب را برای درخشش وی فراهم کرده اند.

سال گذشته حضور این خواننده سنتی در شبکه معلوم الحال من و تو سر و صدای زیادی را به پا کرد. عقیلی که برای اجرای یک کنسرت به لندن رفته بود، دعوت شبکه من و تو را پذیرفت و در این برنامه حاضر شد. این حضور مورد تشویق روشنفکران داخلی قرار گرفت و با توجیهاتی از قبیل اینکه هنر از سیاست جدا است و ما افتخار می کنیم که هنرمندانمان در صحنه های بین المللی حضور پیدا می کنند مواجه شد.

هرچند همه می دانند که امروزه غرب به ویژه انگلیس و صهیونیست از هر ابرازی به خصوص هنر در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده می کند، اما از نظر عده ای چنین تفکری غلط است و این افتخاری برای ما است که خواننده محبوب کشورمان در رسانه های بین المللی حضور پیدا کند.

هرچند می توان این حضور را از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار داد، اما آنچه مسلم است برخورد ها در آن زمان برخوردهایی سیاسی بود، یعنی گروهی که سابقه دشمنی با جمهوری اسلامی را داشتند از این حرکت سالار عقیلی حمایت کردند و از طرفی با واکنش های تندی از سوی مسئولین و نیروهای ارزشی انقلاب مواجه بود که حتی به حذف نام وی از لیست جشنواره موسیقی فجر منجر شد.

پیش تر سالار عقیلی در نشست خبری گروه های حاضر در جشنواره ی موسیقی فجر گفته بود: «وقتی دیدم تفکری پشت این دوره جشنواره است احساس کردم که جشنواره سی و یکم افتراقاتی با دوره‌های پیشینش دارد. احساس می‌کنم که جشنواره موسیقی فجر امسال حرفی برای گفتن داشته باشد.»

اما امروز جالب است که همان تشویق کنندگانی که برای حضور سالار عقیلی در شبکه من و تو کف و سوت می زدنند، امروز وقتی با آخرین اثر این خواننده که در خصوص حماسه بزرگ 9 دی به ترانه سرایی پرداخته بود مواجه می شوند، وی را مورد تهدید و توهین قرار می دهند. براستی کدام روی سکه این جماعت را باید اصل دانست.؟ شاید اگر در دوازدهمین دوره ی جشنواره ی موسیقی فجر در سال ۱۳۷۵، فضا برای هنرنمایی سالار عقیلی ۱۹ ساله فراهم نمی شد، او امروز در ۳۸سالگی، یکی از قطب های آواز سنتی ایران نبود.

منصفانه این است که در برخورد با چنین اتفاقاتی جانب حق را مورد نظر قرار داد و طوری رفتار کرد که اصول و منطق انسانی مورد خدشه وارد نشود و از طرفی ظرفیت هایی مثل سالار عقیلی در کشور دچار تضعیف واقع نگردند.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.