سالمندان و مادران باردار از مصرف زياد قارچ بپرهيزنند/ قارچ خستگي را رفع مي كند
به گزارش يزد رسا، كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم را از مهمترين عناصر قارچ برشمرد و اظهار داشت: قارچ همچنین دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لستین که عامل پایین آورنده چربی خون است كه در رژیم های لاغری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
علي اكبر كمالي اردكاني افزود: قارچ ضمن تقويت استخوانها و رفع خستگي و داراي خاصيت جبران کمبود ویتامین در بدن است.
وي ادامه داد: از آنجايي كه بدن خانمها بطور متوسط 90 درصد مقدار ویتامین ب۲ توصیه شده را دارا میباشد و بندرت یک زن اسید فولیک را به اندازه لازم جذب میکند بنابراين برای حل این مشکل بایستی خانمها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده کنند.
كمالي اردكاني با اشاره به اين كه قارچها از گیاهانى هستند که به طور استثنایى کلروفیل ندارند و داراى مقدار سرشارى پروتئین هستند ادامه داد: پروتئین قارچ از لحاظ مقدار نزدیک به گوشت است و در نتیجه قارچها سبزى منحصر به فردى از این لحاظ مى باشند که بیشتر از سبزى به گوشت شباهت دارد.
وي با بيان اين كه قارچها داراى چهار تا پنج درصد مواد نشاسته اى است افزود: اين ماده غذايي هیچگونه مواد قندى ندارند و از طرف ديگر فاقد چربى بوده و از این جهت داراى ارزش غذایى زیاد هستند.
اين كارشناس صنايع غذايي توصيه كرد: مصرف قارچ به علت دیر هضم بودن براى افراد سالمند، مادران باردار و شيرده مناسب نیست همچنين افرادي که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید ضمن كاهش مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.
منبع: وب دا يزد