ID : 11298442
رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه:

سرمایه در ابرکوه با پروژه های کم بازده هدر رفت/برای تثبیت«اقتصاد مقاومتي» ابركوه نیاز به سرمايه گذار خارجي نیست


رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی در شهرستان گفت: بسیاری از سرمایه های ابرکوه در پروژه هه و صنایعی هزینه شده که نه درآمدزا و نه اشتغال زاست و از ظرفیت حمل و نقل در شهرستان که سرمایه ی زیادی را به خود اختصاص داده درست استفاده نشده است.

به گزارش یزد رسا، جمشید مشتاقیان رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه در خصوص درصد تحقق شعار سال 93  و تاکید مکرر رهبر معظم بر اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: مهمترين مسئله در بحث اقتصاد مقاومتي تبديل شدن شعارها به عمل و وارد مرحله اجرايي شدن است زيرا در اين مسئله فقط شعاري عمل شده و بايد يك حركت عملي در زمينه اجرايي كردن اقتصاد مقاومتي صورت گيرد.


مشتاقیان افزود: در زمينه اجرايي كردن اقتصاد مقاومتي ابتدا بايد با انجام دادن تحقيقات علمي و مناسب، ظرفيت ها و پتانسيل هاي شهرستان شناخته شود و تا زماني كه اين مرحله صورت نگيرد هيچ كار موثري نمي توان انجام داد. در مرحله دوم بايد خود باوري و اعتماد سازي بين مردم صورت گيرد كه بيشتر بايد در زمينه توليدي باشد و اين كار هم بر عهده مسئولين است و هم نيازمند تلاش خود مردم.


اقتصاد مقاومتی یعنی در صورت عدم افزایش درآمدها، هزینه به حداقل برسد


وی عنوان کرد: در راستاي اقتصاد مقاومتي بايد تلاش بر اين باشد كه درآمد ها افزايش يابد و حتي المقدور اگر نمي توان درآمد را افزايش داد بايد هزينه ها را كاهش داد و با اين كار به همان نتيجه اي مي رسيم كه اقتصاد مقاومتي خواستار آن است.  در اجرا بايد مديريت مصرف مدنظر مسئولين قرار گيرد كه اجرای این وظیفه هم بر عهده کارگزاران دولت و هم مرم می باشد.


رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه در راستای موفقیت یا عدم موفقیت اقتصاد مقاومتی در شهرستان به موارد زیر اشاره کرد:


بسياري از سرمايه ها صرف پروژه هايي شده كه نه درآمدزا و نه اشتغال زاست /مديران بايد برنامه ريزي داشته باشند نه برنامه روزي!


* مديران بايد برنامه ريزي داشته باشند نه برنامه روزي! برنامه ريزي بايد از كوتاه مدت تا دراز مدت باشد. متأسفانه ما در زمينه استفاده از منابع و کنترل هزینه ها مشكل داريم،‌ بسياري از سرمايه ها صرف پروژه هايي شده است كه از نظر درآمد و ايجاد اشتغال قابل ارزيابي نيست و منابع نيز درست استفاده نشده است.


* در سال های اخیر صنایعی در شهرستان راه اندازی شده که بازدهی مناسب و ایده آل را ندارد. چراکه در این صنایع به نسبت منابع مصرف شده،‌ شغل ايجاد نشده و اين صنعت اصلا به صرفه نيست و بايد به سرعت آن را تغيير داد و در مقابل صنايع وابسته به كشاورزي و صنايع زود بازده در دستور كار مسئولين قرار گيرد که كمك بزرگي به اقتصاد مقاومتی است.


* مسئله دیگر اين است كه سبك زندگي مردم به شدت درحال تشريفاتي شدن است و بايد اين شيوه تغيير کرده و سبك زندگي اسلامي ايراني تعريف و جايگزين آن شود كه اين مورد با حذف تشريفات و صرفه جويي ميسر خواهد شد.


وام های بانکی راهی اشتباه برای درآمد خانواده ها /نقش اساسي بانوان در مديريت اقتصاد خانواده
* مورد بعد اين است كه بايد هزينه ها با درآمد ها تناسب داشته باشد. در حال حاضر بسياري از منابع خانواده ها وام هاي بانكي است كه اغلب در بازپرداخت آن دچار مشكل خواهند شد و اين امري كاملا نادرست است. بانوان در اين زمينه مي توانند نقش اساسي ايفا كنند و مديريت اقتصاد خانواده را به دست گيرند.


سرمايه گذاري در بخش كشاورزي يك تهديد براي اقتصاد ابرکوه/ صنایع ابرکوه بازدهی ایده آل را نداشته 


* هميشه در ابركوه كشاورزي يك ظرفيت اقتصادي بود. ولي در شرايط فعلي سرمايه گذاري كردن در كشاورزي يك تهديد براي اقتصاد شهرستان است؛ مگر اينكه مديريت را در صنعت كشاورزي به وي‍ژه در بخش منابع آبي به خوبي اعمال شود. نصب كنتورهاي هوشمند يكي از اين اقدامات مهم است.


ظرفيت های گردشگري در ابركوه زیاد اما بدون درآمد


* ایجاد نهادهاي مردمي و NGO جهت حمایت از ميراث فرهنگي و گردشگري ابرکوه ، چراکه در شهرستان ظرفيت هاي گردشگري بسياري وجود دارد که متأسفانه درآمد زا نيست يا بسيار ناچيز است و حتی در زمینه عرضه صنايع دستي محلي ابركوه بسيار ضعيف عمل كرده ايم.


اشتغال زایی از طریق خدمات وابسته به صنعت حمل و نقل راه دیگر اقتصاد مقاومتی


* صنعت حمل و نقل در ابركوه از اهميت وي‍ژه اي برخوردار است اما به خوبي از آن استفاده نشده و باید به صورت علمي و مطالعاتي دنبال شود. اگر حمل و نقل و استفاده از كاميون ها و ماشين هاي سنگين در ابركوه به صورت يك صنعت در آيد به جرأت مي توان گفت به اندازه يك شهر شغل ايجاد می شود.


فرصت حمل و نقل براي ابركوه يك موقعيت ايده آل است و سرمايه بسياري در اين زمينه و جود دارد. مي توان از خدمات وابسته به آن همچون اصول علمي روش هاي نگهداري ماشين ها،‌ دوره هاي آموزشي براي رانندگان و ... مشاغل خدماتي بسیاری ایجاد کرد که كمك بزرگي به توسعه اقتصاد مقاومتي مي كند، که متاسفانه این برند در شهرستان نادیده گرفته شده است.


اشتغال زایی در زمینه انبارداري و گمرك در ابرکوه که نقطه اتصال چند استان است


* اشتغال زایی در زمینه انبارداري و گمركي به خاطر موقعیت خاص جغرافيايي ابركوه که نقطه اتصال چند استان است و  بسيار حائز اهميت و منجر به درآمدزایی می باشد.


* ابركوه شهري دانشگاهي است كه وجه مثبت دیگری براي موقعیت اقتصادی شهرستان است.


ایجاد شرکت توسعه شهرستان


* براي موفقيت در عرصه اقتصاد مقاومتي نياز است كه يك شركت توسعه شهرستان داشته باشيم كه همه راههاي توسعه و اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي را سرمشق خود قرار دهد.


جهت تثبیت اقتصاد مقاومتي در ابركوه نیاز به سرمايه گذار خارجي نیست


مشتاقیان ادارات و مراكز مختلف دستگاه های اجرایی شهرستان را تا حدودي در اجرای طرح اقتصاد مقاومتي موفق دانست و گفت: بايد مطالعات همه جانبه اي صورت گيرد و اين علم وجود داشته باشد كه اگر پول و اعتباري وجود دارد چگونه مصرف و مديريت شود.


وی اضافه کرد: براي تثبيت اقتصاد مقاومتي در ابركوه نبايد به دنبال سرمايه گذار خارجي باشيم،‌ بلكه بايد از داشته هاي شهرستان كه ظرفيت ها و پتانسيل هاي بسيار گسترده و همچنين نيروي انساني مناسب دارد استفاده كرد. بايد از سرمايه داران خود شهرستان استفاده شود.


نفت ابزاری برای محدودکردن خود ما است/ چه توافق باشد چه نباشد اقتصاد مقاومتی باید اجرا شود/ توافقی خوب است که به ارزش ها و منافع ایران ضرر نزند
رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه در پایان با یادآوری بازار نفت در جهان تصریح کرد: در سطح ملي فقط نبايد شعار داد،‌ اگر كشور بر نفت تكيه كند دچار مشكل خواهد شد. چه مسئله مذاكرات و انر‍ژي هسته اي هل شود و چه نشود اقتصاد مقاومتي بايد اجرا شود و توسعه يابد. نفت ديگر حربه خوبي نيست و ممكن است به يك ابزار براي محدوديت ما تبديل شود. سياستمداران بايد بيانديشند و اجازه ندهند كه نفت به صورت خام صادر شود،‌ بلكه بايد به فرآورده هاي مختلف تبديل شده و بعد صادر شود.


مشتاقیان تاکید کرد: توافق خوب، خوب است در صورتی که براي منافع و ارزش های ایران ضرری نداشته باشد،‌ ولي اگر با چشم بسته توافق كنيم قطعا متضرر خواهيم شد. توافق بايد طوري باشد كه استقلال ايران از بين نرود،‌ توليدات لطمه نخورد، موجب وابستگي نشود و حريم ها حفظ شود. لذا توافق بد و با اجبار و تهديد مورد پسند نيست.
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.