ID : 10210075
اعضای جامعه مدرسین:

سمینارها معجزه نمی کنند/ اقدام انقلابی نیاز است


گلایه مظلومانه رهبر انقلاب تداعی کننده این نکته است که نباید از برگزاری همایش ها و سمینارها انتظار معجزه داشت بلکه باید در عمل دغدغه های ایشان را پاسخ گفت.

به گزارش یزدرسا  به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،«... این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ ... چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند...»


وقتی این مرقومه مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه معاون اول رئیس جمهور، در ارتباط با برگزاری «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» و درخواست صدور پیام برای این همایش، در رسانه های جمعی منتشر شد، بارقه های امید بیش از هر زمان دیگری مبنی بر عزم جدی برای مبارزه عملی با مفاسد اقتصادی در کشور نمایان گشت.


گلایه مظلومانه معظم له از وضع کنونی این امر ، آن قدر مهم بوده و هست که یکی دو هفته ای است در این باره در روزنامه ها و سایت ها بحث و نظرهای جدی به راه اُفتاده و ما را هم به این صرافت رسانه ای انداخته تا با تنی چند از اساتید و شخصیت های حوزوی، این موضوع را به اقتراح بگذاریم؛


سمینارها، دردی را دوا نمی کنند!


آیت‌الله حسن ممدوحی با انتقاد از کم کاری مسئولان در عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در راستای مقابله با فساد ابراز داشت: صرف برگزاری همایش و سمینارها که دردی از مشکلات مردم و کشور حل نمی کند بلکه باید با عزم راسخ و قاطع به مقابله با فساد به خصوص فساد اقتصادی و اداری هم گماشت.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین افزود: آنچه مهم است این که مسئولان و متولیان امر در میدان عمل ، جدیت و قاطعیت خود را نشان دهند و الا چه کسی است که نداند با شعاردادن و وعده دادن ها، کاری از پیش نمی رود.

 

بعد از 36 سال واقعاً جای تاسف دارد!


آیت الله محسن فقیهی، دیگر عضو جامعه مدرسین نیز ضمن گلایه از وجود برخی ناعدالتی ها و چپاول ها از بیت المال مسلمین تصریح کرد: 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد ولی متاسفانه هنوز هم ما شاهد برملا شدن برخی مفاسد بزرگ اقتصادی هستیم و این ها اثرات مخربی بر جامعه می گذارد.


وی اضافه کرد: کسانی که مسئول و متولی هستند و پول و بودجه دستشان است یا باید تقوا و اعتقاد قوی دینی داشته باشند تا خدای ناکرده منحرف و فاسد نشوند و یا این که یک مکانیسم قوی نظارتی بر روی عملکرد آن ها وجود داشته باشد.


نیازمند یک نهاد نظارتی مستقل هستیم


استاد حوزه علمیه قم همچنین در ادامه یک پیشنهاد عملیاتی هم داشت و گفت: باید یک نهاد مستقل و زیر نظر مقام معظم رهبری که وابسته به دولت و قوای مقننه و قضاییه نباشد، ایجاد شود و بر روی همه مسئولان و متولیان نظارت داشته باشد تا شاهد بروز و ظهور انحرافات نباشیم.


بی تقوایی و بی دقتی در مسئولیت دادن


وی یادآور شد: ریشه و علت بروز این مفاسد اقتصادی به خاطر بی تقوایی و بی دقتی در اعتماد به افراد است ؛ به عنوان مثال به جهت اعتماد نامناسب به برخی افراد شاهدیم که فلان فرد رییس بانک شده و بعد از مدتی پول هنگفتی از بیت المال را می خورد و فرار می کند و این ها همه مردم را نسبت به کشور بی اعتماد می سازد.


تاسفی دردآور


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این واقعاً مایه بسی تاسف است که می بینیم افرادی که جزو رؤسای بانک ها بوده اند میلیاردها تومان بالا کشیده و از کشور فرار کرده اند و بعضاً تاسف بار تر این که حتی گاه ممنوع الخروج هم نشده اند!


رهنمودهای رهبری را عملیاتی کنیم


وی بر لزوم عملیاتی سازی رهنمودهای مقام معظم رهبری در مقابله قاطع با مفاسد اقتصادی تاکید کرد و افزود: حقیقتاً خداوند وجود رهبر فرزانه انقلاب را برای همه ما حفظ کند که در مواقع حساس ، با بیانات و رهنمودهای خود به داد مُلک و مملکت می رسند و از حقوق ملت به خوبی دفاع می نمایند.


توقع معجزه از سمینارها نداشته باشیم!


حجت الاسلام و المسلمین دکتر یوسفی ، مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز با اشاره به گلایه های صریح رهبر انقلاب از وضع نامناسب برخورد با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: همان طور که ایشان به صراحت بیان داشتند، از برگزاری صرف همایش ها و سمینارها نباید انتظار معجزه داشت بلکه باید در عمل دغدغه های ایشان را پاسخ گفت.


کار از ریشه و مبنا ، مشکل دارد


وی با بیان این که اساس نظام اقتصادی ما از اقتصاد سرمایه داری گرفته شده است، افزود: از آن جا که بنیان و ریشه اقتصاد ما ، اقتصاد سرمایه داری است ، لذا راه حل اساسی همانی است که سال های اخیر، مقام معظم رهبری از نخبگان حوزوی و دانشگاهی مطالبه کرده اند و آن هم تلاش برای طراحی نظام اقتصاد اسلامی است.


برخورد قاطعانه با مفسدان اقتصادی فراموش نشود


این محقق و پژوهشگر اقتصادی همچنین بیان داشت: البته در مقطع کوتاه مدت نباید از نظارت و برخورد شدید با مفسدان اقتصادی و حامیان و بسترسازان آن ها غافل شد اما در بلند مدت باید آن خواسته را محقق ساخت.


وی تاکید کرد: واقعیت آن است که ما در عرصه های فرهنگی، سیاسی و نظامی و دفاعی توانسته ایم بر اساس مبانی انقلاب اسلامی کار کنیم ، اما متاسفانه در عرصه اقتصادی آن انتظاری که می رفته محقق نشده است و در عمل هیچ یک از بنیان های اقتصادی ما  که از نظام سرمایه داری اخذ شده، تغییری نکرده است.


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.