شائبه رابطه محور بودن گزینش کارآفرینان؛ علت پس دادن تقدیرنامه ام بود/ سایه سنگین دخالت دولت باید از اقتصاد برداشته شود
به گزارش یزد رسا، در روزهای پایانی دیماه 9 نفر از کارآفرینان برتر استان یزد تجلیل شدند؛ اما این مراسم تجلیل با سالهای گذشته تفاوت عمدهای داشت بهطوریکه حواشی پیشآمده برای داوری و اعمالنفوذ برای دستکاری اسامی رتبههای برتر حجیت و اعتبار چنین مراسمی را زیر سؤال برد.
در ادامه گفتگویی با یکی از این منتخبان این مراسم داشتیم تا از کم و کیف موضوع اطلاع پیدا کنیم.
محمدحسین فنایی مدیرعامل کارخانجات الکترود کویر یزد در مصاحبه با یزد رسا با اشاره به چرایی انتخاب وی بهعنوان کارآفرین برتر استان گفت: در خصوص ملاکهای قطعی که مدنظر داوران بوده که حقیقتاً باید آنها اظهارنظر کنند اما در خصوص اقداماتی ما انجام دادیم میتوانیم بگوییم که ما همیشه سعی کردیم در شرایط بحرانی که تحریمها بر کشور تحمیلشده بود در راستای نوآوری در تولید، استفاده از کارکنان و نیروی متخصص داخلی قدم برداشتیم و توانستیم فعل خواستن توانستن است را بهخوبی صرف کنیم.
محمدحسین فنایی افزود: یکی از معضلات امروز جامعه حاکمیت رابطه بر ضابطه است به صورتی که بهجای آنکه ضابطه و قوانین ملاک اقدام ما باشد برخی رابطه را بر مصالح جامعه ارجحیت دادهاند اما ما در راستای تلاش خود برای فعالیت پویا در اقتصاد کشور سعی داریم حد اعلای ضابطهمندی را در استخدام و بهکارگیری نیروی انسانی موردنظر خود بهکارگیریم.
وی در ادامه با اظهار تأسف از عدم بهکارگیری متخصصان داخلی در بخشهای مختلف جامعه تأکید کرد: برخی به موضوع بهکارگیری نیروی متخصص ایرانی اعتقادی ندارند درصورتیکه در کشورهای غربی به نیروهای متخصص ایرانی جایگاه بالایی داده میشود و آمار بالای حضور متخصصان ایرانی در کشورهای پیشرفته جهان گویای همین موضوع است.
فنایی در ادامه با اشاره به حواشی تجلیل از کارآفرینان برتر استان یزد تصریح کرد: تقدیر و لوحی که قرار باشد در آن نظر به اینیکی بده به آنیکی نده در آن دخیل باشد ارزشی ندارد. چون شائبه رابطه محوری در معرفی برگزیدگان وجود داشت به احترام خودم از گرفتن لوح و تجلیل انصراف دادم زیرا احساس خوبی نداشتم. چرا یک عدهای یکسری اقداماتی انجام میدهند که کار را به اینجا برسد.
این فعال اقتصادی بابیان اینکه تا کی باید شاهد سایه سنگین دخالتهای بیجا دولت در اقتصاد باشیم ادامه داد: دولت تنها باید چارچوبها و بستر را فراهمسازی کند و دخالتهای بیجا و بیحدوحصر در اقتصاد خودداری کند زیرا عرصه اقتصاد عرصهای است که خود فعالین میتوانند با ظرفیتهایی که وجود دارد در مسیر مشخصشده حرکت کنند. اقتصاد مقاومتی با پتانسیل بالایی که در اجرا و حیاتبخشی به اقتصاد دارد میتواند در صورت تبیین و زمینهسازیهای لازم اقتصاد ایران را از یک اقتصاد واردات محور با اقتصادی فعال و صادرات محور بدل کند.
مدیرعامل کارخانه الکترود کویر یزد اظهار داشت: الگوی مهمی که میتواند اقتصاد کشور را نجات دهد عملکرد جهادی و گسترش اقتصاد بهمانند بسیج در سراسر کشور است اگر اقتصاد هم گسترده شود و بتواند انواع تولیدات موردنیاز را تولید کند دیگر نمیتوانند با تهدید تحریم و اعمال آن به کشور ضربه بزند. در هر حوزهای که جهادی کارکردیم به نقطه قوت ما بدل شد و دست دشمن از آسیبرسانی از آن حوزه کوتاه شده نظیر حوزه دفاعی و نظامی.
وی در پایان تأکید کرد: امیدوارم مسئولین و فعالین اقتصادی قدر ظرفیتهای طبیعی و انسانی کشور را بدانند و راههای بهرهبرداری درست از آن را فراگرفته و بهکارگیرند.
انتهای پیام/آ