ششمین استان صنعتی کشور در فقر امکانات ورزشی کارگری
به گزارش یزد رسا، استان یزد در حال حاضر تقریباً در همه شهرستانهای خود یک شهرک صنعتی و با احتساب منطقه ویژه اقتصادی، حتی اگر به لحاظ بعد مساحت نیز حساب کنیم، از گستردهترین پایگاههای استقرار صنایع در کشور به شمار میرود.
یزد که بر اساس آخرین سرشماریها حدود یک میلیون و 30 هزار نفر جمعیت دارد، 63 درصد از جمعیت آن را خانواده بزرگ جامعه کارگری تشکیل میدهند.
هماکنون بیش از 200 هزار کارگر در استان یزد مشغول به فعالیت هستند که اگر خانواده هر یک از این کارگران را به طور میانگین 3.5 نفر محاسبه کنیم، حدود 750 هزار نفر از جمعیت این استان را خانواده کارگری تشکیل میدهند.
65 درصد جمعیت استان یزد را خانواده کارگری تشکیل میدهد
این رقم نشان میدهد که بیش از 65 درصد جمعیت استان یزد در حوزه خانواده کارگری این استان جای گرفتهاند و این امر خود حقی بزرگ برای این قشر برای استفاده از امکانات رفاهی ایجاد میکند.
گرچه سطح توقع جامعه کارگری همیشه کم بوده و این قشر به کمترینها قناعت کردهاند اما در برخی موارد کمبودها به حدی است که حتی اگر این قشر اعتراضی نداشته باشند، کمبود این امکانات سئوال برانگیز است.
دولت بارها و بارها به ویژه در هفته کارگری که گذشت، از تلاش و برنامهریزی برای ارتقا رفاه اجتماعی کارگران خبر داد اما به این نکته نیز تاکید داشته که امکانات دولت برای خدمت به جامعه کارگر محدود است.
ششمین استان صنعتی کشور بیبهره از حداقل امکانات ورزشی
با همه این محدودیتها، حداقل امکانات در حوزههای مختلف رفاهی به ویژه ورزش، حق جامعه کارگری استان یزد است و شایسته نیست که ششمین استان صنعتی کشور در فقر امکانات ورزشی به سر ببرد.
این روزها در حالی که هر اداره و سازمان و نهادی برای خود امکانات ورزشی متعددی از استخر و سونا و جکوزی گرفته تا زمین چمن و ...، جامعه کارگری از حداقلها نیز بیبهره است و حتی جایی برای اینکه بتواند سادهترین ورزشها را انجام دهد ندارد.
در حالی که همواره از نشاط و پویایی جامعه کارگری سخن در میان است، نبود این امکان مهم برای پویایی و نشاط، ضعفی بزرگ به شمار میرود.
دو استخر، کل امکانات ورزشی استان یزد در حوزه کارگری
یک استخر بانوان، یک استخر آقایان و دو سه سالن ورزشی، کل امکانات ورزشی جامعه کارگری استان یزد است و این امکانات محدود به این دلیل آزار دهنده است که از یزد همواره به عنوان استان صنعتی و استان کارگری یاد میشود.
این مطالبه به حق جامعه کارگری برای اینکه برنامههای هفته کارگر تحتالشعاع مشکلات قرار نگیرد رسانهای نشد اما تقریبا در همه نشستهایی که مسئولان تشکلهای کارگری با مسئولان استان داشتند، کمبود امکانات رفاهی از مشکلات جامعه کارگری عنوان شد.
حتی استاندار تازه وارد یزد نیز به این کمبودها آگاهی داشت و در مراسم تجلیل از کارگران نمونه استان یزد، بر ارتقاء امکانات رفاهی تاکید کرد و حتی اعلام کرد استانداری آماده پیگیری مطالبات کارگران در این زمینه است.
نقد اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کمبود امکانات ورزشی
البته اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد نیز گرچه خود متولی ساخت و ایجاد فضاهای ورزشی است و باید به این موضوع رسیدگی کند، اما خود نیز به این ضعف معترف است و آن را از نقایص بزرگ در این حوزه میداند اما به قول معروف دست او کوتاه و خرما بر نخیل.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد خود از افرادی است که معتقد است استان کارگری یزد نباید در حوزه ورزش کارگری تا این حد با کمبود و مشکل مواجه باشد اما او نیز از کمبود اعتبارات در این زمینه میگوید.
محمدحسین ریاحی عنوان کرد: برای ساخت یک استخر به بیش از 4میلیارد تومان بودجه نیاز است و استان طی سالهای گذشته توانسته تنها دو استخر برای بانوان و آقایان به طور اختصاصی ایجاد کند.
امکاناتی که حتی برای یک دوندگی ساده هم کافی نیست
وی خاطرنشان کرد: یزد در زمینه امکانات رفاهی برای کارگران به ویژه در زمینه ورزش بسیار محروم است و مجموع این امکانات برای برگزاری یک دوندگی ساده نیز کافی نیست.
ریاحی با بیان اینکه در اغلب استانها مسابقات کارگری به صورت مرتب برگزار میشود و این رقابتها ایجاد روحیه نشاط و شادابی در حوزه کارگری استانها کرده است، عنوان کرد: یزد به دلیل کمبود امکانات هرگز نتوانسته مسابقاتی درخور و شایسته برای کارگران برگزار کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: به نظر میرسد در این حوزه نیز خیران باید وارد عمل شوند زیرا با اعتبارات موجود، تا چند سال آینده نیز نمیتوان اقدام قابل توجهی برای ورزش کارگری استان یزد انجام داد.
نیاز به حضور و مشارکت خیران در حوزه ورزش کارگری
وی بیان کرد: در عین حال همه تلاش خود را برای رفع این مشکلات به کار میگیریم و تلاش میکنیم از دیگر ظرفیتهای استان نیز در این زمینه استفاده کنیم اما با حضور خیران در این بخش به طور قطع بسیار سریعتر به این خواسته به حق جامعه کارگری استان خواهیم رسید.
ریاحی تاکید کرد: کارگران برای اینکه توانایی انجام کارهای سخت را داشته باشند، نیاز به تفریح و ورزش دارند و با هزینههای بالای بخش خصوصی در این حوزه، انجام بسیاری از ورزشها و ورزش به صورت حرفهای برای آنها مقدور نیست و متناسب با بودجه آنها نخواهد بود.
اینکه مسئول مستقیم این امر، خود دغدغه ورزش و امکانات رفاهی جامعه کارگری را دارد و کمبود آنها طی سالهای گذشته را به نقد میکشد، شایسته تقدیر است اما به نظر میرسد بتوان از راهکارهایی برای رفع این کمبودها استفاده کرد.
استفاده از ظرفیت و امکانات صاحبان صنایع برای رفع مشکل
یکی از این راهکارها، ورود صاحبان صنایع برای ساخت فضاهای ورزشی عمومی کارگری است.
شاید با در نظر گرفتن برخی امتیازها نظیر کاهش درصدی از مالیات و عوارض و .... بتوان آنها را به ساخت استخر، زمین چمن و ... برای استفاده عموم کارگران ترغیب کرد.
البته واحدهای بزرگ صنعتی استان امکاناتی دارند که استفاده از آن منحصر به کارگران واحدهای خود آنهاست و کارگران واحدهای کوچکتر اغلب از این امکان بیبهره هستند.
در حالی که بیش از 3هزار و 500 واحد صنعتی در استان یزد مشغول فعالیت هستند، به نظر میرسد بتوان با جلب مشارکت صاحبان صنایع، اقدامی در خور توجه در این زمینه انجام داد و جامعه کارگری استان یزد را به پویایی و نشاط رساند.
منبع: فارس