ID : 7448000
در حاشیه ابلاغ یک حکم در شهرداری یزد؛

شعارهای سال را به بازی نگیریم!


ابلاغ اداری یک نفر به یک سمت، مرسوم و معمول و اصلاً مورد بحث نیست. آنچه که شاخک‌های ما را برای تامل و بررسی می‌جنباند، نفسِ تشکیل ستادی به نام «ستاد مدیریت جهادی» است که البته شهرداری یزد هم یک مصداق است و هدف اصلی ما برای نقد نیست و این مساله قابل تعمیم به همه ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی است.

 یزد رسا

مدتی پیش خبری از شهرداری یزد، سایت به سایت گشت و منتشر شد، اما تامل و تدقیقی در این خبر و موضوع آن صورت نگرفت.

تیتر خبر «صدور ابلاغ دبیرستاد مدیریت جهادی شهرداری یزد» است و در متن خبر آمده که « به دنبال تشکیل ستاد مدیریت جهادی در شهرداری یزد، مهندس محمدرضا عظیمی زاده طی ابلاغی علیرضا شایق را به عنوان دبیر این ستاد معرفی کرد.»

ابلاغ اداری یک نفر به یک سمت، مرسوم و معمول و اصلاً مورد بحث نیست. آنچه که شاخک‌های ما را برای تامل و بررسی می‌جنباند، نفسِ تشکیل ستادی به نام «ستاد مدیریت جهادی» است که البته شهرداری یزد هم یک مصداق است و هدف اصلی ما برای نقد نیست و این مساله قابل تعمیم به همه ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی است.

از سال ۷۸ تاکنون رهبر معظم انقلاب در ابتدای هر سال، با نامگذاری و تعیین شعار برای سال، خطوط اصلی حرکت و توجه مردم و مسئولین را مشخص کرده‌اند. این نامگذاری درواقع روشن کردن چراغ راهی است برای عموم ملت که از سویی چشم اندازی یک ساله برای حرکت در مسیر پیشرفت ایران در برابر ملت و دولت ایجاد می‌کند و از سوی دیگر، موضوع و محور مورد توجه و نیاز اساسی آن سال را تبیین می‌سازد.

۶ سال است که نامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب، شانیت اقتصادی و پیشرفت محور به خود گرفته است. امسال نیز با عنوان «اقتصاد و فرهنگ؛ با عزم ملی و مدیریت جهادی» مزیّن شده که اهمیت توأمان فرهنگ و اقتصاد را در اوضاع کنونی جهان و مشکلات موجود اقتصادی و فرهنگی گوشزد می‌کند.

این نامگذاری‌های مدبّرانه، با نگاه تیزبین و مصلحت اندیشانه کسی صورت می‌گیرد که رهبری و مدیریت یک جامعه را بر عهده دارد و بدون شک خیر و صلاح کشور و مردمش را بیش از هرکس دیگری تشخیص می‌دهد. طبیعتاً مردم و مسئولین نیز چنانچه رهبری ایشان را پذیرفته و به درایت و هوشمندی‌شان ایمان دارند، باید برای تحقق خواسته‌ها و مطالبات ایشان که حتماً به نفع کشور خواهد بود، بسیج شده و در این راه گام بردارند.

اما متاسفانه آنچه که آفتِ اصلیِ مواجهه مسئولین و دستگاه‌های دولتی با نامگذاری سال‌ها شده، برخورد شعاری و محدود به تبلیغات و سخنرانی‌ها و همایش‌ها است. به صورتی که غالب ادارات و دستگاه‌های دولتی بلافاصله پس از اعلام نام سال، بنرها و بیلبوردهای خود را با گرامی داشتن نام سال در کنار تصویری از رهبر معظم انقلاب پر می‌کنند، در سربرگ‌های اداری خود، سال جدید را با نامگذاری جدید گرامی می‌دارند، در سخنرانی‌های خود از اهمیت توجه به موضوع نامگذاری سال، دادِ سخن سر می‌دهند، اگر از لحاظ مالی وضعیت خوبی داشته باشند همایشی هم با عنوان سال برگزار می‌کنند، در اولین روزهای کاری سال ستادِ نامِ سال تشکیل می‌دهند و …!

به نظر می‌رسد بزرگترین ظلم نسبت به منویات رهبر انقلاب، اینگونه برخوردهای شعاری و رفع تکلیفی است. وقتی قرار است مدیریت جهادی بر کشور حاکم شود، نه نیازی به تبیین و توصیف‌های تئوری و بلندپروازانه و وقت‌گیر است و نه صرف هزینه‌های بعضاً هنگفت در همایش‌ها و سمینارهایی برای مشخص کردن بایسته‌ها و الزامات مدیریت جهادی! (حتی گاهاً دیده می‌شود که تا ماه‌های پایانی سال هنوز برخی مراکز درگیر «تبیین» و «تعریف» خود از بیانات رهبری هستند!) فقط و فقط مدیران محترم باید کار خود را «جهاد» پنداشته و با روحیه جهادی وظایف خود را به انجام برسانند. اصلاً واژه جهاد واژه‌ای است که معنایش در خودش نهفته است و کمتر کسی است که نداند کارکردن جهادی یعنی چه (گرچه از دانستن تا عمل کردن فاصله بسیار است).

رهبر معظم انقلاب، خود در حدی که منظورشان را بیان کرده باشند فرموده‌اند: «با حرکت عادی نمی‌شود پیش رفت؛ با حرکت عادی و احیاناً خواب‌آلوده و بی‌حساسیت نمی‌شود کارهای بزرگ را انجام داد؛ یک همت جهادی لازم است، تحرک جهادی و مدیریت جهادی برای این کارها لازم است. باید حرکتی که می‌شود، هم علمی باشد، هم پر قدرت باشد، هم با برنامه باشد، و هم مجاهدانه باشد.»

اکنون که یک فصل از سال را پشت سر گذاشته‌ایم و یک سال نیز از عمر دولت یازدهم سپری شده است، باید عملکرد مسئولین و دولت در استان مورد مداقه و تحلیل قرار گیرد و قطعاً «مدیریت جهادی» یکی از سرفصل‌های اصلی برای این تحلیل است.

به نظر می‌رسد مدیران استان باید گزارشی از «عملکرد جهادی» خود را در ۳ ماه گذشته از سال برای مردم تبیین کنند و بگویند چه اقداماتی با مدیریت جهادی صورت گرفته و مدیریت جهادی آنها چه تاثیری در روند بهبود وضعیت استان و مردم داشته است؟

مدیریت جهادی و کار مجاهدانه مقوله‌ای است که اگر محقق شود حتماً مردم طعم شیرین آن را خواهند چشید و ثمرات آن را به چشم خواهند دید. بنابراین اگر اقدامات فرهنگی را به دلیل بازدهی دیرهنگام در نظر نگیریم، فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی و معیشتی چنانچه با روحیه جهادی پیگیری شود، در کوتاه مدت نتیجه خواهد داد. حال باید پرسید در این مدت، مدیریت جهادی مسئولین استان چه ثمراتی برای مردم داشته است؟

استاندار محترم و معاونین ایشان، فرمانداران، شهرداران و … کدام یک از فعالیت‌های خود را می‌توانند نتیجه مدیریت جهادی خود معرفی کنند؟ آیا برداشت مردم از عملکرد مسئولین، یک روحیه جهادی و کار و تلاش مجاهدانه است یا خیر؟ آیا می‌توان به احاطه روحیه جهادی و تلاشی فراتر از وظایف عادی و معمول، در بین مسئولین استان امیدوار بود؟

رهبر معظم انقلاب یک راهنمایی مهم برای مسئولین ارائه کرده‌اند: «عامل مهمّ مدیریّت جهادى عبارت است از خودباورى و اعتماد به نفس و اعتماد به کمک الهى» اگر مدیران ارشد و میانی و پایینی به این عامل مهم مجهز شوند قطعاً شأن دیگری برای استان یزد رقم خواهد خورد.

راستی! کسی می‌داند وظیفه « ستاد مدیریت جهادی شهرداری یزد» چیست؟!




summary-address :
Your Rating
Average (10 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.