ID : 37416275
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان یزد:

شناسایی و جذب افراد بیسواد، دشوارترین بخش در جامعه هدف سوادآموزی است


مرآت امین الرعایا گفت: شناسایی وجذب افراد بیسواد وکم سواد آسیب زاترین قسمت در جامعه هدف سوادآموزی است و اهمیت موضوع کارسوادآموزی باید به خوبی احساس شود.

مرآت امین الرعایا در مصاحبه با یزدرسا، با بیان این مطلب که فرمان تاریخی حضرت امام(ره) مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی  یکی از فرامین  تحول آفرین در عرصه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور بود که جامعه را متحول کرد گفت: در ابتدای تشکیل این نهضت بیش از نیمی از مردم کشور با جمعیت 36 میلیون نفری  بیسواد بودند و این درحالی است که با تلاش های صورت گرفته  امروزه ایران اسلامی با جمعیت 85 میلیون نفری تنها 9.5 میلیون نفریعنی 87.7درصد بیسواد دارد که در حقیقت 3.5 میلیون نفر از این جمعیت بی سواد را جمعیت هدف ما با رنج سنی 10 تا 49 سال تشکیل می دهند.
 
رتبه اول استان یزد در نرخ باسوادی
 
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان یزد افزود: در اوایل انقلاب نرخ باسوادی افراد 6 سال به بالا در استان 47 درصد بود که این رقم امروز به 90.9 درصد با احتساب اتباع بیگانه و افراد غیر بومی رسیده و اگر این دو گروه را کنار بگذاریم  نرخ باسوادی استان یزد 92.4 درصد است و رتبه اول کشور را دراین زمینه در اختیار داریم.
 
وی درخصوص تفاوت سواد افرادی شهری و روستایی در ابتدای انقلاب اظهار داشت: این تفاوت در کشور 34.9درصد بود یعنی شهری ها در حدود 35 درصد باسوادتر بودند و امروز این عدد به 12.3 درصد رسیده که این نرخ در استان 7.6 درصد است.
 
تحقق عدالت آموزشی در استان  یزد
 
امین الرعایا در خصوص تفاوت نرخ سواد زن و مرد در ابتدای انقلاب هم گفت: در ابتدای انقلاب این تفاوت در کشور 23.4 درصد بود که امروز به 6.5 درصد رسیده و این تفاوت در استان با نرخ 4.8 درصد بوده که از میانگین کشوری هم کمتر است البته در جامعه هدف یعنی رنج سنی 10 تا 49 سال نرخ  این تفاوت در استان یزد 0.1 درصد بوده و می توان گفت عدالت آموزشی در استان محقق شده است.
 
 شناسایی و جذب بیسوادان؛ بزرگترین چالش نهضت سواد آموزی استان یزد
 
 این مقام مسئول در ادامه  با بیان اینکه خوشبختانه وضعیت خوبی در زمینه باسوادی در استان داریم ابراز داشت: بزرگترین چالش استان در زمینه سوادآموزی شناسایی و جذب بیسوادان است چرا که  به دلیل مهاجرت اتباع بیگانه و افراد غیر بومی به استان هیچ شناختی از پیشینه فرهنگی انان  وجود ندارد و دسترسی به آنان بسیار سخت شده است.
 
وی ضمن استمداد از رسانه های استان خاطر نشان کرد: رسانه های استان می توانند با ترغیب افراد بی سواد برای سواد آموزی و افراد باسواد برای آموزش به آنان یا معرفی این افراد به نهضت ما را در این زمینه یاری کنند که اگر چنین اتفاقی بیفتد می توانیم درصد باسوادی استان را به عدد 100 برسانیم.
 
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان اضافه کرد: برای تحقق این امر پاداش های خوبی نیز در نظر گرفته شده برای نمونه برخی دستگاه ها زمان سواد آموزی فرد بی سواد را ساعات غیبت وی منظور نمی کنند ضمن اینکه دولت  معادل 20 درصد از حقوق آموزش دهنده سواد را به سواد اموزپرداخت می کند.
 
انتهای پیام/ح



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.