ID : 12461634
تشریح تحولات یمن از زبان امام جمعه ابرکوه/فصل 2؛

شکست عربستان درجداکردن یمنی‌ها ازانقلاب/موقعیت های مناسب یمن دربعداقتصادی/6علت حمله به یمن


امام جمعه ابرکوه: پس از آن‏كه طرح عربستان در راه‏اندازي يك دولت جدايي‏طلب در عدن به شكست انجاميد و عبد ربه فرار كرد و اكثر مقامات دولت خودخوانده او دستگير شدند، رياض حمله مستقيم هوايي به يمن را آغاز كرد.

به گزارش یزد رسا، حجت الاسلام و المسلمین حسینی امام جمعه ابرکوه در گفتگو با سرو ابرکوه، علت حملات عربستان به یمن و تحولات این کشور را تشریح کرد.


فصل دوم: پشت پرده تجاوز به يمن‏
حجت الاسلام و المسلمین حسینی اظهار داشت: عمليات هوايي رژيم آل سعود عليه يمن نتوانسته است كمك مؤثري به مخالفان انقلاب مردمي يمن بنمايد. دو گروه مهم «اصلاح» و «لقاء مشترك» كه پس از عزيمت منصور هادي به عدن به او پيوستند، بعد از عمليات هوايي رژيم سعودي سكوت كرده و مشروعيت اقدامات ضد يمني سعودي را تأييد نكرده‏اند. در اين ميان دبير كل حزب ناصري يمن، عبدالله نعمان كه مهم‏ترين گروه چهار بخشي «لقاء مشترك» مي‏باشد، پس از عمليات هوايي رژيم سعودي زبان به انتقاد عليه منصور هادي گشوده و او را مسبب اصلي وضعيت كنوني برشمرده است. سكوت جريان شبه اخواني- وهابي اصلاح و اعتراض رهبر جريان ناصري به‏خوبي نشان مي‏دهد كه اقدامات رژيم سعودي به تقويت جريان معارضه كمكي نكرده است.


اهداف آل سعود از حملات هوایی به یمن
حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: براساس آنچه از سوي مقامات سياسي و نظامي عربستان- و ازجمله ملك سليمان بن عبدالعزيز- بيان شده، رژيم آل سعود از حملات هوايي اهداف زير را مورد توجه داشته است:


* عقب راندن مردم و عقيم گذاشتن انقلاب يمن؛ رژيم سعودي برابر الگوي «مبادره - طرح - خليجي» كه انقلاب فوريه 2011 يمن را متوقف كرد، در نظر داشت با حمله هوايي، حركت مردم يمن در زمينه استقلال اين كشور از عربستان را نيز متوقف و وضعيت سابق را برگرداند. مقامات سعودي با بيان اين نكته كه تغييرات يمن، امنيت كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را به مخاطره انداخته و بايد متوقف شود، سعي داشتند عواقب امنيتي وخيم تغييرات را به مردم انقلابي يمن گوشزد نمايند.


* ممانعت از توافق داخلي در يمن؛ مردم يمن پس از آن‏كه مصادره انقلاب فوريه خود توسط عربستان را مشاهده كردند، وارد ميدان شده و انقلاب جديدي را شكل دادند. اين انقلاب مسالمت‏آميز و مبتني بر توافق داخلي بين گروه‏ها حول محور ارزش‏هاي ملي و مطالبات واقعي توده‏هاي محروم يمن بود. يكي از شعارهاي اصلي «انصارالله» و ميليون ها هوادار شافعي و زيدي آن، تحقق نتايج گفتگوها و توافقات ميان گروه‏هاي يمني بود اين توافق يك پايه محوري داشت و آن تشكيل دولت وحدت ملي به‏ منظور حل مشكلات اقتصادي مردم و از‏ جمله اجراي طرح «جرعه» در حوزه كشاورزي بود. توافق داخلي در يمن كه به نتايج مهمي رسيد و حتي از سوي منصور هادي رئيس جمهور وقت به رسميت شناخته شد، عملاً به نقش‏آفريني عربستان و دولت‏هاي عربي و نيز گروه‏هاي يمني وابسته به آن پايان داد. يكي از مهم‏ترين اهداف عمليات هوايي رژيم سعودي بر هم زدن توافق داخلي و باز گرداندن سرنوشت مردم يمن به تصميمات شوراي همكاري خليج فارس با محوريت عربستان بود.


* روحيه دادن به نيروهاي در حال فرار؛ گروه‏هاي وابسته به عربستان در يمن شامل حزب اخواني اصلاح، لقاء مشترك، انصارالشريعه- شاخه يمني القاعده- و ميليشياي وابسته به منصور هادي، پس از سيطره نيروهاي انقلاب بر صنعا- در نيمه شهريور 93- دچار ضعف شديد شده بودند. در اين ميان منصور هادي كه طرح تقسيم يمن به شش اقليم را ارائه كرده بود، ناچار شد به شرايط نيروهاي انقلاب مردمي به رهبري انصارالله تمكين كند، پس از اين بود كه «محمد باسندوه» جاي خود را به «خالد محفوظ بحاح» داد. اما منصور در نهايت با نقض توافق، اول بهمن‏ماه 93 استعفا كرد و يك ماه بعد به عدن گريخت و حكومت جديدي در پايتخت يمن جنوبي سابق به ‏وجود آورد اما اين ابتكار كه با پشتيباني و بلكه طراحي عربستان همراه بود بيش از يك ماه دوام نياورد و عدن هم به محاصره انصارالله درآمد.


*شکست طرح دولت جدايي‏طلب در عدن
امام جمعه ابرکوه تصریح کرد: پس از آن‏كه طرح عربستان در راه‏اندازي يك دولت جدايي‏طلب در عدن به شكست انجاميد و عبد ربه فرار كرد و اكثر مقامات دولت خودخوانده او دستگير شدند، رياض حمله مستقيم هوايي به يمن را در ششم فروردين 94 آغاز كرد. اين كشور گمان مي‏كرد با اين عمليات، نيروهاي از هم پاشيده دوباره به يك جريان قوي معارض تبديل شده و مانع شكل‏گيري يك دولت هوادار انصارالله در صنعا مي‏شوند. اما البته پس از گذشت چند روز از آغاز اين عمليات، نيروهاي وابسته به عربستان نتوانستند اقدام مؤثري انجام دهند و چهار استان جنوبي شامل عدن، ضالع، لحج و ابين نيز به منطقه تحت سيطره انصار ملحق گرديد.


* نابود كردن پدافند هوايي و پايگاه هاي نظامي يمن؛ پس از آن‏كه ارتش يمن با انصارالله ائتلاف كرد و عملا به مردم ملحق گرديد، رژيم آل سعود براي ضربه زدن به توان نظامي و تسليحاتي يمن، حمله به مراكز پدافندي و پايگاههاي نظامي يمن شامل مقر لشكر يكم زرهي كه پيش از اين تحت فرماندهي علي محسن‏ الاحمر بود، پادگان‏هاي الديلمي و الصباحه واقع در صنعا، پادگان ريمه حميد در منطقه سنجان، پايگاه هوايي الحديده، پايگاه هوايي تعز و پادگان العند در استان لحج را در دستور كار گذاشته و بارها آن‏ها را هدف تهاجم بمب‏افكن‏هاي خود قرار دادند. اما برخلاف تصور مقامات نظامي عربستان، اين حملات لطمه چنداني به زيرساخت نظامي يمن وارد نكرد و مقامات ارتش با پيش‏بيني قبلي، تدابير لازم را براي حفظ تسليحات خود انديشيده بودند.


* تحويل زمين سوخته به مردم انقلابي يمن؛ رژيم سعودي با هدف مواجه كردن انقلاب و مردم يمن با بحران و درگير كردن آنان با مشكلات عديده اجتماعي، زيرساخت‏هاي محدود اين كشور را مورد حمله قرار دادند. آنان گمان مي‏كردند نابود كردن تاسيسات محدود يمن در حوزه صنعت و كشاورزي و خدمات اجتماعي، مردم يمن را به‏ زودي روياروي نيروهاي انقلاب و رهبران آن قرار مي‏دهد.


موقعیت های مناسب یمن در زمینه های مختلف اقتصادی/نشاني از جدا شدن مردم یمن از انقلاب ديده نمي‏شود
وی تاکید کرد: مردم يمن داراي اقتصاد ضعيفي هستند و اين درحالي است كه اين كشور در زمينه نفت، گاز، آلومينيوم، صنايع غذايي، صنعت نساجي، صنايع دريايي و موقعيت ممتاز ساحلي داراي‏ توانايي‏هاي مناسبي است كه اگر يك دولت ملي داشتند، امروزه در رفاه به ‏سر مي‏بردند. با اين وجود برابر اعلام كميسارياي عالي سازمان ملل، نرخ بيكاري مردم يمن در سال 2013، 35 درصد بوده است.


حسینی یادآور شد: يمن موقعيت مناسبي در زمينه توليد و صدور محصولات كشاورزي شامل غلات، ميوه‏ها، سبزيجات، پنبه، قهوه و لبنيات و انواع دام دارد. در اين ميان ذرت خوشه‏اي، پنبه و انبه يمن در سطح منطقه هواخواهان بسياري دارد. حملات عربستان به زيرساخت‏هاي محدود يمن با هدف‏ ترساندن مردم از فقر بيشتر و در نتيجه دور كردن آنان از انقلاب و رهبران آن دنبال شده است، اما علي‏رغم گذشت از آغاز حملات اين رژيم به استان هاي اقتصادي ‏تر يمن، نشانه‏اي از جدا شدن مردم از انقلاب ديده نمي‏شود.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.