ID : 29943080
رییس اداره حفاظت محیط زیست تفت:

شیرکوه یزد به منطقه حفاظت شده ارتقا می‌یابد


رییس اداره حفاظت محیط زیست تفت از ارتقای شیرکوه تفت به منطقه حفاظت شده ملی به عنوان ایجاد اولین منطقه از مناطق چهارگانه محیط زیست کشور خبر داد.

یه گزارش یزدرسا؛ شهرستان تفت از جمله مناطق استان و کشور به شمار می رود که دارای گونه های نادر گیاهی و کشوری است که کمتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته  اقدامات قابل توجهی از سوی مسئولان شهرستان در حفظ این منابع و معرفی آن در سطح کشور صورت گرفته است. این پایگاه خبری در نظر دارد اخبار متنوع و تصاویر بدیعی را با همکاری اداره حفاظت محیط شهرستان منتشر کند.

*سال آینده منطقه حفاظت شده محیط زیست تفت ارتقا می یابد

محمدرضا خواجه رئیس اداره حفاظت محیط زیست تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت در پاسخ به این سئوال که آیا در سطح شهرستان، مناطق حفاظت شده ای داریم؟ اظهار کرد: شهرستان تفت تا کنون از مناطق چهارگانه پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده محیط زیست، پارک ملی و اثر نادر طبیعی محروم بوده است که با تلاش های صورت گرفته، سال آینده شاهد ارتقای منطقه شکار ممنوع شیرکوه به منطقه حفاظت شده ملی خواهیم بود.

وی افزود: هر منطقه حفاظت شده می بایست چند سال به صورت منطقه شکار ممنوع نامگذاری شود و سپس در صورت شرایط مناسب و پتانسیل شهرستان به منطقه ملی حفاظت شده ارتقا می یابد.

*منطقه حفاظت شده شیرکوه با 50هزار هکتار

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تفت بیان کرد: منطقه شکار ممنوع شیرکوه با مساحت 50هزار هکتار از سال 79 ثبت شده است و هم اکنون در حال سیر مراحل قانونی برای ارتقا به کی از مناطق چهارگانه محیط زیست یعنی منطقه حفاظت شده را می گذراند.

خواجه، تصریح کرد: موافقت منابع طبیعی گرفته شده است و به دنبال کسب موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت هستیم که در شورای عالی محیط زیست کشور به ریاست رییس سازمان و معاون رییس جمهور در شمار مناطق حفاظت شده کشور اعلام می شود.

*حفظ گونه های گیاهی و جانوری با گشت زنی شبانه روزی مأموران/آبرسانی و توزیع علوفه

وی در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی برای حفظ گونه های گیاهی و جانوری صورت گرفته است؟ گفت: برای حفظ گونه های گیاهی، یگان حفاظت محیط زیست شامل مأموران اجرایی محیط زیست به صورت شبانه روز گشت می زنند و ما از هر گونه تخریب منابع طبیعی و شکار غیر مجاز جلوگیری می کنیم.

این مقام مسئول محیط زیست شهرستان،  تعداد شکارچیان غیر مجاز سال گذشته  را قریب به هشت مورد عنوان کرد و افزود: در برخی مناطق آزاد و خارج از منطقه حفاظت شده، مجوز شکار پرندگان غیر شکاری از جمله هوبره در روزهای خاصی از سال صادر می شود ولی شکار پرندگان شکاری از جمله گونه های عقاب و شاهین و یا زنده گیری هر نوع پرنده ای ممنوع است.

خواجه، اضافه کرد: مجوز شکار چهارپایان از جمله بزکوهی و موارد مشابه به دلیل تهدید خشکسالی و کاهش جمعیت این گونه ها ممنوع است و با متخلفان و شکارچیان غیر مجاز برخورد می شود.

وی در مورد اثرات نامطلوب خشکسالی های اخیر بر منابع طبیعی به ویژه گونه های جانوری اذعان کرد:گرچه شیرکوه پتانسیل بالایی از نظر منابع آبی نسبت به سایر مناطق استان دارد؛ ولی بخشی از مناطق آن به دلیل کاهش منابع آب و آبدهی چشمه ها کم آب شده  و برای تأمین منابع آبی حیات وحش مرمت شده و تعدادی آب انبار هم ایجاد شده است.

رییس اداره محیط زیست شهرستان تفت گفت: حتی علوفه دستی هم در برخی نقاطی که دارای خشکسالی شده است برای تغذیه چهارپایان گیاهخوار توزیع شده است.

*ایجاد مناطق قرق اختصاصی مردمی در مناطق آزاد غیر حفاظت شده

خواجه، در پاسخ به اینکه با توجه به پراکندگی شهرستان در مناطق روستایی، آیا از ظرفیت مردمی برای حفاظت محیط زیست استفاده شده است؟ اظهار کرد: خوشبختانه اخیرا به منظور بره مندی از ظرفیت مردمی با هدف بهره برداری اصولی، یک بخشی از مناطق آزاد غیر حفاظت شده به بخش خصوصی با عنوان «قرق اختصاصی» به افراد حقیقی و جوامع محلی واگذار می شود.

وی در تشریح این طرح گفت: دو منطقه تا کنون برای این طرح در نظر گرفته شده است که به شکارچیان همان منطقه و یا ایجادکنندگان همان روستا واگذار می شود که این افراد از همان منطقه حفاظت می کنند و پس از طی دوره مشخصی در صورت افزایش جمعیت گونه های جانوری، مجوز شکار دریافت می کنند.

خواجه ادامه داد: مجوز شکار در مناطق قرق اختصاصی قابل فروش به افراد دیگر است و منبع درآمدی برای محافظت کنندگان منطقه خواهد بود.

 

انتهای پیام / م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.