ID : 18155048
گزارشی از ظرفیت‌های سرمایه گذاری در شهرستان ابرکوه؛

ضرورت تشکیل شورای سرمایه‌گذاری شهرستان/صنعت اکوتوریسم و ایجاد کمپین‌های تفریحی؛ زمینه‌ساز توسعه ابرکوه


کارشناسان ابرکوهی می گویند: اگر چه در شهرستان با محدودیت هایی مواجهه هستیم، ولی ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار عالی جهت جذب سرمایه گذار و کارآفرین نیز وجود دارد، که با راه اندازی «شورای سرمایه گذاری شهرستان» می توان آنها را شناسایی و معرفی کرد.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و رکود شدید که بر کشور حاکم می باشد و قطعا استان ها و شهرستان ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است، برآن شدیم تا موقعیت ها و زمینه های موجود برای خروج از این وضعیت را با معرفی ظرفیت های شهرستان ابرکوه، بررسی کنیم. 

 

 

جمشید مشتاقیان رئیس دانشکده فنی شریف ابرکوه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، در خصوص وجود پتانسیل های مختلف برای سرمایه گذاری و توسعه اقتصاد در شهرستان، اظهار کرد: برای درست اجرا شدن سیاست های اقتصادی در شهرستان، باید قابلیت ها و محدودیت های هر شهر برای مدیران شناخته شود.


مشتاقیان ادامه داد: توسعه منطقه ای بستگی به ظرفیت ها و محدودیت های هر منطقه دارد. ابرکوه نیز منطقه ای می باشد، که در کنار محدودیت ها، از وجود این ظرفیت ها و پتانسیل های بی بهره نمانده است.


اولین اولویت سرمایه گذاری در ابرکوه، مشاغل خدماتی هستند/ توسعه صنعت اکوتوریسم در شهرستان
این مقام مسئول با توجه به برخی فرصت ها در شهرستان برای جذب سرمایه گذار، گفت: ایجاد مشاغل خدماتی در زمینه های مختلف یکی از اولویت های مهم در ابرکوه است که می تواند، جایگاه شهرستان را در بخش های تجارت و اقتصاد ممتاز کند.


وی ضمن اشاره به وجود بیش از 400 اثر تاریخی در ابرکوه بیان کرد: وجود میراث فرهنگی بسیار غنی و ارزشمند، یکی از مهمترین زمینه های توسعه صنعت گردشگری و درآمدزایی در شهرستان می باشد. با توجه به محیط جغرافیایی و شرایط اقلیمی و کویری شهرستان، صنعت اکوتوریسم نیز قابلیت توجه و توسعه دارد.


رئیس دانشکده فنی شریف افزود: یکی دیگر از پتانسیل های شهر ما، صنعت حمل و نقل است و این قابلیت نباید از دید مسئولین ذی ربط پنهان بماند. چرا که اگر به بحث ساماندهی آن، ایجاد پایانه بار، بارانداز و ایستگاه حمل و نقل توجه شود، می توان با ایجاد مشاغل خدماتی جدید، سرمایه های انسانی و علمی شهرستان را در این راستا جهت دهی کرد.


ایجاد موقعیت ترانزیت کالا، انبارداری و گمرک در ابرکوه، در پی توسعه صنعت حمل و نقل
مشتاقیان عنوان کرد: چنانچه این صنعت در شهرستان ساماندهی و رونق یابد، در نتیجه بهترین موقعیت ترانزیت کالا، انبارداری و گمرک در ابرکوه ایجاد می شود، که یکی از موقعیت های مناسب جهت جذب سرمایه گذار داخلی می باشد.


کارشناس ارشد مدیریت همچنین بر ایجاد ظرفیت استقرار صنایع تبدیلی و سردخانه ای در ابرکوه تاکید کرد و افزود: محصولات منحصر به فردی مثل: زردآلو، انار، پسته، زعفران و... در ابرکوه وجود دارند که قابلیت فراوری داشته و به علت نبود چنین صنایعی درصدی از آنها از بین می روند.


وی در پایان وجود معادن و صنایع فرآوری سنگ، را یکی دیگر از فرصت های مناسب شهرستان جهت سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی معرفی کرد.

 


تشکیل کارگروه های تخصصی در زمینه شناسایی فرصت های شغلی در ابرکوه
ناصر زارع رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابرکوه همچنین در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، در این خصوص نیاز امروز شهرستان را شناخت فرصت های شغلی و سرمایه گذاری در شهرستان معرفی کرد و گفت: در این راستا اداره مذکور خارج از وظایف ذاتی خود اقدام به تشکیل 6 کارگروه تخصصی، جهت مطالعه و پیگیری این زوایا در شهرستان نمود و جلساتی با همین هدف با بخش های دولتی و خصوصی برگزار کرده است.


زارع ضمن بیان این مطلب که شهرستان باید جهت ارائه گزینه های خود برای سرمایه گذاری و حتی جوانان جویای کار آمادگی داشته باشد، افزود: این کارگروه تخصصی در حوزه های کشاورزی و دامداری، حمل و نقل، فنی و مهندسی، صنعت و معدن و تجارت و مشاغل بانوان، صنایع گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده است.


رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابرکوه، در زمینه کارگروه پشتیبان مشاغل خانگی گفت: با وجود سه ناحیه و شهرک صنعتی در شهرستان موقعیت های مناسبی برای ایجاد زیرساخت های مربوطه در راستای سرمایه گذاری و کارآفرینی در زمینه تولید وجود دارد.


کارگاه های تولید لباس فرم کارگران صنایع و دانش آموزان مدارس جایگاه مناسبی در ابرکوه دارد
وی ادامه داد: راه اندازی صنایع کوچک (مثل فرش دست باف، تولید پوشاک) در ابرکوه، در جهت تامین نیاز تولید کنندگان و مصرف کنندگان، با توجه به نیاز واحدهای صنعتی و تکلمیل ظرفیت ها و همچنین آموزش و پرورش در شهرستان جایگاه مطلوبی خواهد داشت. چرا که دیدگاه دولت هم در این راستا مثبت می باشد؛ زیرا بیشتر مشکل اشتغال را حل می کند تا تولید.


پیشنهاد راه اندازی «شورای سرمایه گذاری شهرستان» برای شناسایی ظرفیت ها
زارع همچنین پیشنهاد کرد: راه اندازی محافل و فضاهای گفتگوهای اجتماعی و اقتصادی و همچنین شورای سرمایه گذاری شهرستان در ابرکوه، با حضور مسئولین بخش دولتی و خصوصی، افراد کارآفرین، اقتصاد دان و صاحب نظر که در جلسه ای با حضور مسئولین مصوب شد و توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری می شود، می تواند با برنامه ریزی دقیق در این عرصه موثر باشد.


وی، ایجاد صنایع زیر دستی صنایع فولاد و تکمیل چرخه تولید شرکت فولاد موجود، ایجاد و توسعه انبارها و سردخانه های کشاورزی و دامی، توسعه ناوگان باری، ایجاد شرکت تعاونی های حمل و نقل کالا و مسافر و ایجاد پایانه، توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی، احداث واحدهای فرآوری پسته، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی با توجه به محصولات شاخص شهرستان مثل پیاز، زردآلو، پسته، انار محصولات دامی مثل یونجه که تا کنون در ابرکوه وجود نداشته است، را بهترین راهکار برای درآمدزایی معرفی کرد.


ایجاد کمپین های تفریحی با هدف توسعه صنعت گردشگری/ توسعه مسکن جهت رفاه شهروندان و کارگران صنعت
این مقام مسئول بیان کرد: توسعه صنایع گردشگری با راه اندازی مراکز خدمات رسانی، احداث هتل، مسافرخانه ها و واحدهای خدماتی مرتبط جهت پذیرش سرمایه داران و توریست، ایجاد کمپین های تفریحی (مجتمع های بین راهی جهت رفاه مسافران) با توجه به اینکه ابرکوه یکی از 14 شهر نمونه گردشگری کشور و نقطه ارتباطی استان های گردشگری اصفهان، شیراز و یزد می باشد.


زارع عنوان کرد: توسعه صنعت ساختمان و مسکن جهت رفاه شهروندان ابرکوهی و کارگران بخش صنعت شهرستان، توسعه صنعت اسب، ایجاد بازارچه صنایع دستی، راه اندازی مراکز مشاوره کارآفرینی را در شهرستان لازم و ضروری دانست که در دست پیگیری می باشد.


وی در ادامه نیز ایجاد واحدهای گلخانه ای، ارائه و راه اندازی واحدهای تخصصی جهت ارائه خدمات فنی و حرفه ای به واحدهای تولیدی موجود مثل کاشی و فولاد، ایجاد کارخانه کود شیمیایی و ملزومات کشاورزی، تولید کلر از دریاچه نمک، ایجاد صنایع تولیدی لوازم پزشکی و بیمارستانی، صنایع تولید محصولات پلاستیکی، ایجاد واحدهای تولیدی جهت تأمین نیازمندی های صنعت حمل و نقل شهرستان، ایجاد پرورش مرغ تخم گذار، گوشتی و واحدهای دامداری را موثر دانست.


زارع در پایان با اشاره به 80 الی 90 معدن که در ابرکوه به ثبت رسیده است، گفت: در حال حاضر از این تعداد بیش از 30 معدن فعال و نیمه فعال می باشد و ابرکوه می تواند به عنوان قطب سنگ ساختمانی استان مطرح باشد. ولی متاسفانه به علت نبود صنایع زیردست سنگ شهرستان، این معادن سنگ آهن در حال خام فروشی هستند.


انتهای پیام/ ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.