ضرورت جلوگیری از افزایش افسارگسیخته نرخ ارز/بازار محدود،تهدیدی برای صادرات استان یزد
به گزارش یزدرسا؛ رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان یزد عصر امروز در نشست کارگروه توسعه صادرات استان یزد گفت: در چند سال اخیر صنعت ما رشد داشته است اما متاسفانه صادرات نتوانسته به همراه صنعت رشد کند و خود را جلو ببرد.
محمود امانت با بیان اینکه کالاهای صادراتی بازار محدودی دارند، افزود: ایجاد و تنوع سازی بازار برای صنایع صادرات محور از جمله مصالح ساختمانی و کاشی و سرامیک استان باید به عنوان یکی از اهداف اصلی قرار گیرد.
وی ادامه داد: بیشتر صادرات استان به کشورهای عراق و افغانستان انجام میگیرد که این تهدیدی برای صادرات است چرا که کشورهای دیگری مانند ترکیه وارد این عرصه شدند و جای ایران را کم کم دارند میگیرند.
امانت تصریح کرد: در ده سال اخیر عمده صادرات استان به کشورهایی چون عراق، گرجستان، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، افغانستان و ... بوده که به دلیل ضعف دیپلماسی اقتصادی کشور، تعرفههای خود را بالا بردهاند و اکثر کالاها در این کشورها عربستانی و ترکیهای است و کالای ایرانی کم کم در حال حذف شدن است.
وی با اشاره به افزایش و نوسانات نرخ ارز گفت: این تصور که با افزایش نرخ ارز جهش صادراتی اتفاق میافتد نادرست است و باید نرخ ارز مدیریت شود، حدود 80 درصد از کالاهای وارداتی به کشور کالاهای واسطهای و مواد اولیه هستند و 18.5 درصد را کالاهای مصرفی تشکیل میدهند و افزایش افسار گسیخته نرخ ارز باعث کاهش سرمایهگذاری میشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان یزد بر ضرورت تنوع سازی و ایجاد بازارهای جدید برای صنایع صادرات محور تاکید کرد و ادامه داد: انعقاد تفاهمنامه بانکی و برقرار کردن تعرفههای ترجیحی یکی از راهکارها برای افزایش و تسهیل صادرات است و علاوه بر آن با توجه به بالا بودن هزینه حمل ونقل در کشور باید به دنبال ایجاد بازارهای تجاری و انبار در کشورهای هدف باشیم که موجب جهش صادراتی خواهد بود.
انتهای پیام/