ID : 10483651
یزد رسا بررسی می‌کند

طعمه‌هایی از جنس ناسنجیده‌گویی برای سایت‌های معاند


غفلت، سطحی نگری و بی‌بصیرتی از جمله عواملی است که می‌تواند سخنان متصدیان و صاحبان تریبون در داخل کشور را به طعمه‌هایی مناسب برای سایت‌های معاند در خارج ازکشور مبدل سازد؛ طعمه‌هایی که دشمنان انقلاب را فربه می‌سازد تا بتوانند در مسیر باطل خود علیه نظام اسلامی به پیش تازند و ذهن‌های ساده را فریب دهند.

غفلت، سطحی نگری و بی‌بصیرتی از جمله عواملی است که می‌تواند سخنان متصدیان و صاحبان تریبون در داخل کشور را به طعمه‌هایی مناسب برای سایت‌های معاند در خارج ازکشور مبدل سازد؛ طعمه‌هایی که دشمنان انقلاب را فربه می‌سازد تا بتوانند در مسیر باطل خود علیه نظام اسلامی به پیش تازند و ذهن‌های ساده را فریب دهند.

بی جهت نیست که نخبگان سیاسی و فرهنگی همواره آموزه ‌»کم‌گوی و گزیده گوی چون دُرّ» را آویزه گوش خود قرار می‌دهند تا مبادا در اثر زیاده‌گویی یا حتی استفاده از الفاظ ذوالمعانی، بهانه‌هایی برای فرصت‌طلبی دشمنان فراهم کنند.

 

برای پی بردن به ابعاد تبلیغات رسانه‌های معاند با نظام با استفاده از سخنان برخی تریبون داران داخلی، و از باب نمونه، برخی مطالب اخیر در سایت کلمه وابسته به فتنه‌گران 88 را مرور می‌کنیم.

 

سخنان رئیس جمهور درباره همه‌پرسی از اخبار مورد توجه سایت کلمه در روزهای اخیر بوده است. کلمه با عنوان «مصالح عمومی را بدون واهمه از هیچ شخص و نهادی به مردم خواهیم گفت/ تهدید روحانی به تعیین تکلیف از راه همه‌پرسی: تا می‌گوییم فلان نهاد مالیات بدهد، چه بساطی برپا می‌شود» کوشیده است از سخنان رئیس‌جمهور در جهت القاءات خود بهره‌برداری کند.

 

 

 این سایت نوشته است: «رئیس‌جمهوری خواستار اجرای اصل 59 قانون اساسی و همه‌پرسی در مسائل مهم اقتصادی شده است. او از نهادهایی سخن گفته که مالیات نمی دهند و تا از آنها مالیات خواسته می شود، بساط و جنجال برپا می کنند.

 

روحانی در تشریح موضع دولت و علت نگرانی اش گفته: "این دولت چیزی که بداند و بفهمد مصالح مردم است بدون واهمه از هیچ کس و هیچ نهاد، اعلام خواهد کرد و به مردم خواهد گفت و اگر لازم باشد لایحه لازم را تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد کرد اما بدانید برخی امور سیاست داخلی اش بسیار بسیار قوی است، بیش از آن‌چه فکر می کنید قوی است.»

 

سایت کلمه کوشیده است تا به پشتوانه سخنان فوق، برخی نهادهای انقلابی و دینی را مورد هجمه قرار دهد.

 

گفتنی است چندی پیش نیز سخنان مبهم روحانی مبنی بر این که « اگر سرمایه، سایت، روزنامه، خبرگزاری، توپ و امکانات نظامی و دیگر مظاهر قدرت در یک نهاد جمع شود، ابوذر و سلمان هم که باشد، فاسد می شود.» مورد سوءاستفاده گسترده رسانه‌های معاند در جهت تخریب نهادهای انقلابی واقع شده بود.

 

 

به نظر می رسد فرصت‌طلبی سایت‌های معاند برای آلوده کردن آب و گرفتن ماهی مقصود از آن، ترفندی است که هوشیاری بیش از پیش مسئولان و صاحب منصبان ارشد را می‌طلبد.‌

 

سایت کلمه  در بخش دیگری از مطالب برجسته خود، با صید تیتر « اعتراف حقوقدان شورای نگهبان: اعضای این شورا در سال ۸۸ قانون را زیر پا گذاشتند» از سخنان محسن اسماعیلی کوشیده است شاهدی بر ادعاهای پوچ خود  دست و پا کند.

 

این سایت با اشاره به بخش دیگری از سخنان اسماعیلی و این که «ممکن است تخلفاتی در انتخابات صورت گرفته باشد؛ اما اتهام تقلب در انتخابات ۸۸ تهمت بزرگی بود» با ذوق زدگی نوشته است: این تخلف و زیرپا گذاشتن قانون و بی طرفی، بخشی از پروسه چیزی است که همراهان جنبش سبز از آن به تقلب یاد می کنند.

 

ادعای سایت کلمه در حالی است که اظهارنظر اعضا به عنوان شخص حقیقی درباره نامزدها منعی ندارد و هیچ‌یک از اعضای شورای نگهبان تاکنون به عنوان شخص حقوقی موضعی له یا علیه نامزدهای انتخاباتی در هیچ یک از دوره ها نداشته اند.

 

نکته دیگر این که بسیاری از طرفداران برجسته موسوی و کروبی، در جلسات خصوصی خود بارها بر عدم امکان تقلب در سیستم انتخاباتی ایران تصریح کرده اند و این انتقاد متوجه آنان است که چرا این اعتقاد خود را به صورت علنی اعلام نکرده‌اند.

 

سایت کلمه هیچ‌ مصداقی برای ادعای فوق‌الذکر بیان نکرده اما به نقل از رادیو فردا نوشته است: احمد جنتی، دبیر کنونی شورای نگهبان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در پنجم فروردین سال ۱۳۸۸ ازدولت «پرتلاش» و «پرکار» محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری وقت ایران، تمجید کرده و نسبت به روی کار آمدن رئیس جمهوری که به دشمن نزدیک باشد هشدار داده بود!

 

 مصداق مورد اشاره سایت کلمه، به خوبی خالی بودن دست آن‌ها را از استدلال محکم و مستند برای اثبات ادعاهای خود نشان می‌دهد.

 

سایت کلمه در بخش دیگری از گزارش خود ادعایی کذب نوشته است « صدها نفر از کسانی که به همین روند بی طرفی شورای نگهبان و مسؤولان برگزاری انتخابات اعتراض کردند، به همین جرم بیش از پنج سال است که در زندان به سر می برند»! و البته هیچ‌اشاره‌ای به جرایم  واقعی افراد مورد نظر خود نکرده است.

 

سایت کلمه همچنین به نقل از سایت روزنو در تداوم سیاست خود، کوشیده است ذهن مخاطب را از واقعیت‌های فتنه 88 منحرف سازد و با پشتوانه قراردادن برخی سخنان، در جهت تحقق خواست خود بکوشد.

 

این سایت با انتخاب تیتر« آقایان نگران! آیا اختلاس و بیکاری و فقر و فحشا و دروغ و چاپلوسی فتنه نیست؟» از سخنان یکی از سخنرانان داخل کشور  نوشته است:

یک استاد دانشگاه با انتقاد از فسادهای مالی گسترده، افزایش بیکاری، اعتیاد، فحشا و چاپلوسی در کشور، از افرادی که تنها به مسایل و اتفاقات دهمین انتخابات ریاست جمهوری توجه می‌کنند و چشم خود را بر سایر مشکلات کشور بسته‌اند، انتقاد و اعتراض کرد.

 

 البته همان گونه که این سخنران اشاره کرده است، در فتنه ۸۸ هم یک عده خواستند کشور و انقلاب را به هم بریزند و عده ای هم قصد چنین کاری نداشتند اما متاسفانه دامن همه را گرفت.

 

گفتنی است رفتار سایت‌های معاند نظام همواره تداعی گر «نؤمن ببعض و نکفر ببعض» بوده است و پررنگ‌کردن برخی مطالب ایهام‌دار و استفاده از آن در جهت القاء ادعاهای خود، از جمله ابزارهای آنان برای فریب مخاطب به شمار می‌آید.

 

سخنان مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح طلب مجلس، نیز دیروز مورد توجه سایت کلمه واقع شده است.

این سایت تیتر «صبح تا شب به گوش مردم خواندند که موسوی و کروبی عامل همه مشکلات‌اند/  پزشکیان در صحن علنی مجلس: اتحاد با دعوا و زندان و حصر و کشتن به وجود نمی‌آید» را برای سخنان این نماینده مجلس برگزیده است تا گامی دیگر در راستای تلقینات خود برداشته باشد.

 

این سایت به نقل از نماینده اصلاح طلب مجلس نوشته است:

«در هفته‌ای که گذشت، صداوسیما و سیستم تبلیغاتی ما در رابطه با ۹ دی و برنامه‌هایی که اتفاق افتاده بود، پیام‌های مختلفی را صبح و ظهر و شب به گوش مردم رساند و نهایت قضیه [و گفته‌ها] این بود که موسوی و کروبی عامل تمام بدبختی‌ها و گرفتاری‌ها و مشکلات ما هستند! و از آن طرف همان صداوسیما از آقای خاتمی و آقای رفسنجانی و پشت همین تریبون بر علیه آنها هر حرفی که ممکن بود زده شد. من یک سوال دارم: آیا این راه ما، ما را به وحدت خواهد رساند یا نه؟ با زندان و روندی که ما داریم، می‌توانیم به وحدت برسیم؟ آنچه که برای مملکت ما بیشتر از هر زمان نیاز است، اتحاد است، و اتحاد با دعوا، با زندان، با حصر و با کشتن به وجود نمی‌آید..»

 

آقای پزشکیان اشاره‌ای به وظیفه ذاتی رسانه ملی مبنی بر اطلاع‌رسانی به ویژه درباره رخدادهای تعیین کننده ای همچون فتنه 88 نکرده است و توضیح نداده است که عمل به این وظیفه در راستای تقویت آگاهی و بینش جامعه چه منافاتی با اتحاد منطقی همه در چارچوب موازین دینی و عقلانی دارد. همچنین محاکمه و حصر قانون‌شکنان، از لوازم اولیه حکومتداری و حفظ نظم در هر جامعه‌ به شمار می‌آيد و نمی توان به بهانه اتحاد به هر قیمت، قانون‌شکنان را به حال خود رها کرد؛ چه این‌که مسامحه بیجا در برابر فتنه، به تجرّی بیش از پیش آنان و  دیگران خواهد انجامید.

 

سایت کلمه همچنین با ذوق زده شدن از مواضع علی مطهری، وی را «نماینده شجاع» مجلس نامیده و با تیتر «برادران لاریجانی؛ موانع اصلی اجرای قانون برای محصوران» مواضع وی را به صورت گسترده پوشش داده است.

این سایت با عنوان پوشش مواضع و سخنان مطهری، رؤسای قوای مقننه و قضائیه را مورد هجمه قرار داده و نوشته است: «با گذشت هشت ماه از طرح سوال علی مطهری از وزیر دادگستری، خبرها حاکی از مانع تراشی و ممانعت هیات رئیسه مجلس از طرح این سوال در صحن علنی است؛ موضوعی که این نماینده آن را به حضور و اعمال نفوذ دو برادری که در رأس دو قوه هستند، نسبت می دهد. بدین ترتیب به نظر می رسد برادران لاریجانی برای جلوگیری از اجرای قانون برای محصوران تقسیم کار کرده اند: سهم جواد تحریف واقعیت است، سهم صادق تهدید به محکومیت، و سهم علی توقیف حقیقت...»

 

این سایت ادعا کرده است: «موضوع حصر نامشروع و غیرقانونی(!) و جنایات ماموران در حمله به بند ۳۵۰ زندان اوین، از خط قرمزهایی که است که نمایندگان مردم به رغم تصریح قانون اساسی، حق اظهارنظر درباره آن ها را ندارند»!

 

مواضع علی مطهری تاکنون به گونه‌ای بوده که بارها مورد توجه و استقبال رسانه‌های معاند قرار گرفته است و این رسانه‌ها کوشیده اند تا با توجه به رابطه نسبی و سببی این نماینده مجلس، به خوبی از مواضع وی در جهت هجمه به نظام بهره‌برداری کنند.

نویسنده: مرتضی میبدی

 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.