ID : 7025397
صاحب تنها کارگاه سنتی تولید عرقیات گیاهی ابرکوه:

عرقیات کاسنی، شاطره، نسترن و بیدمشک موجب رفع عطش می شود


صاحب تنها کارگاه سنتی تولید عرقیات گیاهی ابرکوه به روزه داران توصیه می کند برای اینکه بتوانند از برکات ماه مبارک رمضان به نحو احسن بهره مند شوند، بهتر است در مواقع افطار و سحر از عرق های کاسنی، شاطره، نسترن و بیدمشک استفاده کنند که به علت خاصیت خنکی موجب رفع عطش می شود.

به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، به بهانه ماه مبارک رمضان به تنها کارگاه سنتی تولید عرقیات گیاهی ابرکوه سری زده است تا مخاطبان را با روش تهیه انواع مختلف عرقیات آشنا کند.

حسین (غلام) فلاح زاده فرزند شعبان صاحب کارگاه عرقیاتی غنچه که تنها کارگاه تولید عرقیجات گیاهی در ابرکوه می باشد اظهار داشت: کارگاه غنچه در سال 74  توسط سید مصطفی  مصطفوی تاسیس شده است. پدرم از سال 83 آن را تحویل و شروع به کار کرد؛ من نیز کم کم در کارها به پدر کمک کردم و کار عرق گیری را به صورت تجربی از ایشان آموختم. اکنون 10 سال است که به این کار مشغولم.
فلاح زاده در رابطه با روش تهیه عرقیات گیاهی گفت: ابتدا مقدار آب لازم برای تهیه عرق را درون دیگ ریخته که این مقدار بستگی به مقدار عرق دارد، هر 100 لیتر عرق 120 لیتر آب لازم دارد. سپس گیاهان خشکی را که قابلیت عرق گیری دارند درون دیگ های مسی که روی حرارت قرار دارند، ریخته و درب دیگ ها را محکم بسته تا بخار از آن خارج نشود.
وی ادامه داد: وقتی آب به مرحله جوش و تبخیر شدن برسد، بخار حاصل از تبخیر آب گیاه در داخل لوله هایی که به دیگ متصل شده است به جریان می افتد. قسمتی از این لوله ها که بخار آب از آن رد می شود و به زیرزمین می رسد، درون آب قرار دارد تا در این مرحله عملیات میعان صورت گیرد و پس از آن مایع حاصل از این عملیات درون ظرف های مخصوص ریخته می شود که این محصول عرق آماده و قابل استفاده می باشد.
حسین آقا تاکید کرد: برای اینکه خواص عرقیات حفظ شود باید گیاهان حتما به صورت خشک شده استفاده شوند به جز گلاب، بیدمشک و نسترن که باید تازه باشد.
فلاح زاده در رابطه با مدت زمان لازم برای گرفتن عرق ابراز داشت: مدت زمان تطبخ گیاه بستگی به طعم مایع به دست آمده دارد، اگر به طعم مناسب رسیده باشد طبخ آن متوقف می شود. که این زمان از 3 ساعت تا 7 ساعت متغییر است و هر چه حرارت کمتر باشد طعم عرق به دست آمده بهتر است.
صاحب کارگاه عرقیات غنچه اذعان داشت: کار تولید عرقیجات گیاهی سخت نیست. به خاطر تجربه ای که در این کار کسب کردم، خاصیت گیاهان و عرقیاتی را که در اینجا تولید می شود می دانم و وقتی کسی مراجعه می کند خودم به آنها توصیه می کنم که چه عرقیاتی را در چه مواقعی استفاده کنند.
وی در پایان گفت: به روزه داران توصیه می کنم برای اینکه بتوانند از برکات ماه مبارک رمضان به نحو احسن بهره مند شوند، بهتر است در مواقع افطار و سحر از عرق های کاسنی، شاطره، نسترن و بیدمشک استفاده کنند که به علت خاصیت خنکی موجب رفع عطش می شود.
شایان ذکر است در کارگاه عرقیاتی غنچه حدودا 30 نوع عرق تولید می شود از جمله: نعناع، شاطره، کاسنی، نسترن، بابونه، خارشتر، گل گاو زبان، چهل گیاه، بیدمشک، گلاب و ...




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.