عوامل هفت گانه مهارآمریکا درحمله به سوریه/ جنگ فرصتی برای اتحاد سوریه
معاون فرهنگی دانشگاه یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا، در خصوص اظهارات دیشب اوباما مبنی بر درخواستش از کنگره برای به عقب انداختن رأی گیری برای حمله به سوریه با اشاره به فرمایش مقام رهبری در مورد تشکیل نظام دو قطبی در جهان امروز اظهار داشت: این نظام دو قطبی به معنای شرق و غرب نیست بلکه قطب مستضعفین و مستکبرین است که در رأس قطب مستضعفین، جمهوری اسلامی ایران و نقش الهام بخشی این کشور در جهان اسلام و در رأس قطب مستکبرین رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
اکبر غفوری افزود: تا به امروز به عینه چندین مرتبه شاهد جنگ بین دوقطب دنیا بودیم. جنگ های بیست و دو روزه، سی و سه روزه و هشت روزه که در حقیقت جنگ بین ایران و آمریکا بود و در جنگ سوریه نیز همین هدف دنبال می شد.
باد کدخدایی بلوک شرق در سر روسیه آمریکا را دچار واهمه کرد
تحلیل گر مسائل سیاسی مواضع "روسیه" و "چین" را یکی از عوامل ناتوانی آمریکا در حمله نظامی به سوریه دانست و ادامه داد: از یک طرف کشور سوریه تنها پایگاه روسیه در منطقه است و از طرف دیگر روسیه همچنان باد کدخدایی بلوک شرق را در سر دارد پس به همین دلیل حاضر به از دست دادن سوریه نیست و روسیه می داند که با حمله نظامی به این منطقه نه تنها دریای سرخ را از دست خواهد داد بلکه پایگاهش در خاورمیانه از بین می رود لذا همین مخالفت روسیه، آمریکا را برای حمله نظامی به سوریه، دچار واهمه کرد.
سیر نزولی جایگاه و محبوبیت آمریکا در جهان و کشورهای عربی
رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد با بیان اینکه نشست "سران 20" در مسکو نشان از عدم اجماع آن ها به حمله نظامی آمریکا بود گفت: در گذشته آمریکا بدون اجازه شورای امنیت به عراق حمله کرد اما امروز جایگاه و قدرت این کشور سیر نزولی دارد و محبوبیت آن در در هفت کشور عربی از سال 2000 تا کنون کم شده است به طوری که اگر دستوری صادر کند شاید در صورت التماس هم گوش به حرف آمریکا ندهند!
معاون فرهنگی دانشگاه یزد عدم اجماع جهانی برای حمله نظامی آمریکا به سوریه را عامل دیگر عدم پیشرفت اهداف آمریکا در منطقه عنوان نمود و خاطرنشان کرد: افکار عمومی دنیا به ویژه افکار عمومی آمریکا چنین اجازه ای را به سران آمریکا نداد که بتواند در منطقه کاری کنند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد تصریح کرد: با توجه به بحران های اقتصادی که دامن گیر آمریکا و غرب شده است به طبع حمله نظامی آمریکا به سوریه، مشکلات سیاسی، امنیتی و مالی را برای آن ها به بار خوهد داشت.
مواضع مقام معظم رهبری، سران ایران و توانایی حزب الله از عوامل مهار جنگ در سوریه
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه "هرکجا اسرائیل باشد ما حضور خواهیم داشت" اذعان کرد: موضع گیری های ایران مهم ترین عامل در ناتوانی آمریکا برای حمله به سوریه بود چراکه نقش روابط دیپلماسی، لابی گری و رایزنی های وزیر امور خارجه ایران و معاونان وی در کشورهای منطقه و مهم تر از آن، نقش مواضع مقام معظم رهبری و سران ایران، در مهار حمله به سوریه نقش بسزایی داشت.
استادیار علوم سیاسی دانشگاه یزد پتانسیل و توانایی حزب الله را از عوامل دیگر عدم حمله نظامی به سوریه دانست و گفت: حمایت صریح ایران از حزب الله و احتمال یک جنگ فراگیر در منطقه، تهدید امنیتی اسرائیل را به دنبال داشت که در صورت بروز این جنگ و نابودی اسرائیل، مواضع آمریکاهم شدیداً به خطر می افتاد.
جنگ یک فرصت برای تقویت هویت ملی برای مردم سوریه است
اکبر غفوری در پایان با بیان اینکه خسارت و هزینه های ناشی از هر جنگ دامن گیر دو طرف خواهد شد افزود: در خصوص جنگ سوریه هرچند آمریکا با وارد کردن خسارت و هزینه های زیاد می توانست در تضعیف این کشور گام بردارد اما در حال حاضر جنگ می تواند برای مردم سوریه فرصت قلم داد شود و هویت ملی آن ها را تقویت کند و همچنین جنگ سوریه می تواند بزرگ ترین فضای ضد آمریکایی را نه تنها در خاک سوریه بلکه در خاک آمریکا و در کنار کاخ سفید را ایجاد کند و این ضربه به افکار عمومی برای آمریکا قابل جبران نخواهد بود.