ID : 38675218
یادداشت/

فتنه آبان 98 و شگردهای رسانه‌ای دشمنان نظام اسلامی در بحران آفرینی


اساس جنگ‌ شناختی، تولید، مدیریت و هدایت افکار عمومی است که شبکه‌های اجتماعی غیر بومی و رسانه های غربی همسو با برخی رسانه های فرصت طلب داخلی، تمام این ظرفیت را در اختیار دشمن قرار می‌دهند.

به گزارش یزدرسا؛ احسان دست برآورده در یادداشتی با عنوان فتنه آبان 98 و شگردهای رسانه‌ای دشمنان نظام اسلامی در بحران آفرینی ، نوشت: شکست‌های پی درپی آمریکا سبب شد تا این کشور اقدام به طراحی جنگ جدیدی علیه کشورمان نماید که از آن به عنوان جنگ‌های «نسل چهار» یاد می‌شود. جنگی که از عوارض آن قرار دادن کشور‌های مورد هجوم در معرض «فتنه آنلاین» می‌باشد. از آنجا که در این نوع جنگ ها، سه رکن «ناکارآمدی»، «فضای مجازی» و «سمن ها» نقش زیادی دارند، از مدت‌ها پیش سرویس‌های اطلاعاتی غرب، برای اجرای برنامه خود همزمان با اقدام دولت ایران در افزایش قیمت بنزین آماده کرده بود.

در حالی که عده‌ای بر این نظرند که حوادث تلخ آبان98، واکنش مردمی و اعتراضات ناراضیان به افزایش قیمت بنزین بوده، ادله بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این رویداد‌های تلخ و ناگوار، بخشی از پروژه سرویس‌های اطلاعاتی جبهه غربی، عبری و عربی برای ایجاد فتنه‌ای فراگیر در ایران می‌باشد که ادبیات دشمنان انقلاب اسلامی از آن به عنوان «پروژه ۲۰۲۰» یاد می‌شود. بر اساس این پروژه افزایش قیمت بنزین نقش شتاب دهنده و کاتالیزور را داشته که می‌توانسته اقشار ضعیف جامعه را درگیر و عنوان اعتراضات را از مسائل سیاسی به مسایل اقتصادی درآورد.

بررسی و تحلیل داده‌های مربوط به فتنه ۸۸ و حادثه آبان ماه ۹۸ گویای این حقیقت است که دشمنان عنود انقلاب اسلامی، متزلزل سازی، براندازی و ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی را به‌عنوان مهم‌ترین هدف خود در چارچوب جنگ نرم و با راهبرد رسانه‌ای تعقیب می‌کنند. راهبرد رسانه‌ای غرب علیه انقلاب اسلامی با بهره گیری از فضای مجازی معطوف به استعدادیابی، حلقه سازی، ساماندهی، سازماندهی، آموزش، انجام مانور‌های میدانی، تخریب و زمینه سازی برای تولید اغتشاش و تحریک و تهییج افکار عمومی و... است.

عرصه اصلی میدان جنگ نرم در عصر حاضر جنگ رسانه‌ای در فضای مجازی است. فضای مجازی در جنگ‌های نوین دقیقاً مشابه همان سلاح و مهمات جنگ سخت عمل می‌کند و جمهوری اسلامی آماج بیشترین بمباران در فضای مجازی توسط نظام تبلیغاتی غرب بوده و هست. نقطه اوج این آماج را در فتنه و حوادث مدیریت شده آبان ماه ۹۸ شاهد بودیم.

در حوادث آبان به نوعی معاندین انقلاب، با تمام ظرفیت خود در حوزه رسانه و فضای مجازی، تحت حمایت آمریکا، گرد هم آمدند و آنچه سبب شد دشمن و عمالش بتوانند در غائله آبان نقش ایفا کنند شبکه‌های اجتماعی غیر بومی و رسانه های غربی همسو با برخی رسانه های فرصت طلب داخلی بود. متاسفانه در سال‌های گذشته بخش عمده ای از مخاطبان فعال رسانه‌ای در همین شبکه‌های اجتماعی غیر بومی ساماندهی شده‌اند و این شبکه‌ها با پدید آوردن یک پایگاه داده به نوعی سیستم فرماندهی و کنترلی را در اختیار دشمن قرار می‌دهند.

در فتنه آبان 98 غرب و عمالش با به‌کارگیری امپراطوری رسانه‌ای خود، سعی کردند در این آتش فتنه بدمند و ایران را ناامن جلوه دهند. برخی تکنیک‌ها و شگردهایی که جریان رسانه‌ای بیگانه و به خصوص سعودی‌ها و آمریکایی‌ها در این چند روز به کار گرفتند، شگردهایی بود که در جنگ نرم به کار گرفته می‌شود تا دشمن را به اهداف خود نزدیک کند تا بتوانند باعث سرنگونی آن نظام شوند. از میان برخی شگردهایی که دشمنان نظام اسلامی با بهره‌گیری از رسانه‌های خود از آن استفاده کردند، می‌توان به تکنیک اخبار کنترل‌شده اشاره کرد. در این نوع از شگرد جنگ نرم، شكل خفيفى از سانسور و اخبار كنترل‌شده وجود دارد. در این نوع از اخبار كنترل‌شده، دشمنان این مرز و بوم، توزيع اطلاعات را از طریق رسانه‌های خود به طريقى انجام می‌دادند که حافظ حداكثر منافع توزيع‌كننده یعنی خودشان و اهداف‌شان باشد.

از دیگر شگردهایی که رسانه‌های دشمن در این چند‌روزه انجام دادند، برجسته‌سازی بود؛ به نحوی که معاندین سعی داشتند  با پررنگ‌کردن جمعیت و افراد کوچک، مبالغه کنند چرا که برجسته‌سازى زمانى اتفاق مى‏افتد كه شما بتوانيد با تسطيح عناصر حاشيه‏ اى خبر را حذف و با مبالغه‏ اى كه در خبر انجام مى‏ دهيد، آن را درحد معقول بزرگ جلوه دهيد.

پاره‌حقیقت‌گویی از دیگر شگردهای دشمنان در حوادث فتنه آبان 98 بود، در اخباری که در آن ایام در رسانه‌های دنیا و به خصوص رسانه‌های استکباری و وهابی از حوادث ایران پخش می‌شد، براى جلب نمودن نظر مخاطبان خود، از اين تاكتيك استفاده می‌کردند تا بتوانند جنگ نرم خود علیه ایران را پیش ببرند.

قطع اینترنت آن هم با تعلل مسئولان به نوعی آبی بر آتش فتنه آشوب بود و نشان داد این اغتشاشات عملا با شبکه‌های اجتماعی مدیریت می‌شود و شما اگر دسترسی به شبکه‌های اجتماعی غیر بومی را قطع کنید می‌‎توانید آشوب و تخریبگری ها را پایان دهید. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ارتباط مستقیمی بین امنیت مردم و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. ضمن اینکه باید در نظر بگیریم که شبکه‌های اجتماعی، امروز تنها نقش پیام‌رسانی را ایفا نمی‌کنند و در حوزه‌های وسیعی ورود کرده اند.

روزانه در فضای مجازی هزاران خبر دروغین توسط دشمن تولید می‌شود و متأسفانه توسط نیرو‌های خودی به دلیل فقدان سواد رسانه در همین فضا بازتاب و بازنشر یافته و به اهداف دشمن کمک می‌کند. تمام این موارد زنگ خطر و هشدار را نسبت به ظهور و بروز فتنه‌هایی به مراتب پیچیده‌تر و سخت‌تر از فتنه‌های گذشته، زیر گوش مسئولان مربوط به صدا در آورده است که بی‌شک غفلت از آن‌ها ما را در آینده با چالش‌های بزرگ‌تر و خطرناک‌تر مواجه خواهد نمود. برون رفت از این تهدید بزرگ مستلزم برنامه ریزی سریع برای: راه‌اندازی فوری اینترانت ملی، فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی ملی و رهایی از یوغ شبکه‌های اجتماعی دشمن، مهندسی و مدیریت دقیق و صحیح شبکه‌های اجتماعی موجود، تکیه بر آموزش عمومی سواد رسانه‌ای بوده و استفاده از تمامی ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی کشور در آموزش سواد رسانه به‌ویژه ظرفیت بزرگ بسیج ما را در غلبه بر فتنه‌های آینده کمک خواهد کرد. طبق بیانات رهبر معظم انقلاب باید فضای سیاسی و اقتصادی کشور شفاف شود و غبارهای ناآگاهی به کنار رود تا بتوان با بصیرت، فرصت ها و خطرات را به موقع دید و در اقدامی به موقع مانع از فتنه آینده شد.

انتهای پیام/

احسان دست برآورده




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.