فضاسازیهای غیرواقعی که امنیت روانی مردم را هدف گرفته است
به گزارش یزدرسا، حدود دو ماه است بحث ویروس جدید کرونا مطرح شده و چند روزی است که این ویروس به کشورمان وارد شده است. کشور چین که منشأ اصلی این بیماری است، حدود یک و نیم میلیارد جمعیت دارد که از این جمعیت کمتر از 2500 نفر قربانی بیماری کرونا شده و جانشان را از دست دادهاند.
گفته میشود یکی از عوامل مؤثر در مرگ و میر مرتبط با بیماری کرونا استرس و وحشت شدید است که موجب میشود سیتسم ایمنی بدن افراد ضعیف شود و از در نهایت از کار بیفتد.
به اعتقاد پزشکان و کارشناسان، کشندگی ویروس کرونا هیچگاه به اندازه آنفولانزا نیست، اما فضاسازی رسانهای، موجب شده تا واهمه شدیدی نسبت به این ویروس در جامعه ایجاد شود.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا(CDC) در حدود سه ماه اخیر در کشور 300 میلیونی آمریکا، چند ده میلیون نفر به آنفولانزا مبتلا هستند که در هیمن مدت بیش از 10 هزار نفر مرگ بر اثر ابتلا به این بیماری ثبت شده است.
این در حالی است که در سال 2017-2018 در آمریکا 45 میلیون نفر به آنفولانزا مبتلا شده بودند و 61 هزار نفر نیز کشته شده بودند. همچنین در سال 2014-2015 حدود 30 میلیون نفر در آمریکا به آنفولانزا مبتلا شدند و 51 هزار نفر جان خودشان را از دست دادند. این تعداد کشته در آمریکا در شرایطی است که بیماری آنفولانزا دارو دارد.
تفاوت آنفولانزا و کرونا این است که کسانی که بر اثر آنفولانزا کشته شدهاند از هر طیف سنی بودهاند این در حالی است که قربانیان کرونا افراد مسن و کسانی که دارای بیماریهای زمینهای باشند، را شامل میشود.
با این اوصاف تمرکز بیش از حد روی بیماری کرونا و تلاش برای بزرگ کردن غیرواقعی این بیماری و همچنین ایجاد رعب و وحشت در بین مردم، نمیتواند یک امر عادی باشد. البته بدیهی است که باید مراقبت کافی صورت بگیرد و اطلاعرسانی نیز شفاف باشد، اما یقینا اطلاعرسانی غیر از ایجاد جو روانی غیرواقعی و استرس به مردم است و بعید است تلاشهای گسترده برای بزرگنمایی ویروس کرونا با هدف محافظت مردم از بیماری باشد.
در ایران طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت تا کنون 61 نفر به کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد 12 نفر جان خودشان را از دست دادهاند.
ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت میگوید: ویروس کرونا اگرچه بیماریزایی بیشتری از آنفلوآنزای H1N1 داشته است اما باید توجه داشت که 80 درصد مبتلایان به ویروس کرونا، بدون نیاز به هیچگونه درمانی، خود به خود بهبود مییابند؛ این در حالی است که آنفلوآنزای H1N1 در آمریکا 10 هزار نفر کشته داشته است اما از آن به این اندازه نترسیدیم.
وی با بیان اینکه ابتلا به ویروس کرونا در 97 درصد موارد منجر به مرگ نمیشود، تصریح کرد: یک باور غلط نیز این است که مردم فکر میکنند هرکس مبتلا به ویروس کرونا شود، میتواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا کند؛ در حالیکه هر فرد مبتلا به کرونا، ممکن است حدود 2.2 نفر را مبتلا کند، نه تعداد بیشتر.
معاون وزیر بهداشت همچنین میگوید در ایران طی 5 ماه اخیر 108 نفر بخاطر ابتلا به آنفولانزا جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/