ID : 14885341
داستان نویس برجسته استان:

فیلم های بی کیفیت ثمره عدم توجه به هنر داستان نویسی است


محمد محمد سیفی گفت: باحذف عنصر اصلی «داستان» در فیلمنامه های سینمایی وسریال های تلویزیونی باز هم شاهد پخش آثاری بی محتوا و ضعیف ازاین رسانه خواهیم بود.

به گزارش یزد رسا، محمد محمد سیفی از هنرمندان برجسته استان در عرصه داستان نویسی در مصاحبه با خبرنگار یزدهنر؛ به وضعیت این رشته هنری در استان اشاره کرد وافزود: وضعیت ادبیات داستانی در یزد نمی تواند بی تاثیر از روند کند و ناموزون این ژانر ادبی باشد، جایگاه ادبیات داستانی در تکامل و تعالی افراد جامعه انکار ناپذیر است و دست اندر کاران بنحوی به این امر واقف هستند اما شاید عدم اقبال مخاطب امروزی به داستان و حضور رقبای سرسختی همچون : سینما، تلویزیون و فضای مجازی، مجالی برای نفس کشیدن به این هنر مردمی نمی دهد، بازار آشفته نشر کتب داستانی نیز مزید بر علت است و اما آنچه چراغ هنر داستان نویسی در یزد را همچنان روشن نگه داشته حضور نویسندگان نسل نو در این عرصه است.


وی در خصوص بهبودی این رشته هنری در استان گفت: برای بهبود وضعیت داستان نویسی باید یک آسیب شناسی جدی در سطوح بالا در این زمینه صورت بگیرد و حتی مطرح شدن این معضل و ارائه مصوبه و بخشنامه توسط نمایندگان مجلس و دولت ! همه بایستی در این بسیج همگانی جهت ارتقای ادبیات داستانی شرکت کنند وگرنه دیری نخواهد پایید که نسل نو نیز همچون پیشینیان دچار سرگشتگی شده و فاقد انگیزه برای نوشتن داستان خواهند شد.


این هنرمند داستان نویس ادامه داد: قدر مسلّم اینکه تشکیل انجمن ادبیات داستانی می تواند قدم اول برای بهبود و تعامل نویسندگان یزدی باشد، در گام دوم شناسایی استعدادهای بالقوه در این زمینه در دستور کار قرار گرفته و برگزاری کارگاه‌های آموزشی از دیگر اهداف این انجمن است.


محمد سیفی در ادامه افزود: برای شکوفایی و ارتقای ادبیات داستانی نیاز به یک عزم ملی داریم، در اولین گام بایستی فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنیم و این مهم باید از مقاطع تحصیلی آغاز شود، فرزندان را با کتاب آشنا کنیم و زمینه های علاقه مندی نونهالان به ادبیات داستانی را فراهم سازیم.


وی خاطر نشان کرد: در یک کلام باید نویسندگان برتر، جایگزین قهرمانان پوشالی جوانان و نوجوانان این مرز و بوم باشند تازمانی که نویسندگان قدَر نبینند، به آثارشان هم التفاتی نخواهد شد، من در سال های اخیر به یاد ندارم که در برنامه های صدا و سیمای مرکز یزد و حتی شبکه های دیگر سیما، نشانه و یا مصاحبه ای درزمینه ادبیات داستانی را دیده باشم و یا برنامه ای به جایگاه داستان درخلق آثار نمایشی وسینمایی بپردازد، اما تا دلتان بخواهد ستارگان سینما و ورزش هستند که به استودیو می روند! و این یعنی باحذف عنصر اصلی (داستان) در فیلمنامه های سینمایی وسریال های تلویزیونی باز هم شاهد پخش آثاری بی محتوا و ضعیف ازاین رسانه خواهیم بود.


محمد سیفی به اهداف برگزاری کارگاه های هفتگی که در استان برگزار می شود اشاره کرد و اظهار داشت: اهداف برگزاری کارگاه های داستان نویسی می تواند متنوع باشد، در این کارگاه ها نویسندگان آثار داستانی خود را در بوته نقد و بررسی قرار می دهند و این همگرایی و تبادل افکار و اندیشه ها راهگشای مناسبی برای پرداختن به ایده های بکر و خلق آثار ارزشمندی در حیطه ادبیات داستانی است، ارائه مباحث تئوری در باب داستان نویسی و شناخت عناصر اصلی و کاربرد آن در خلق داستان های ماندگار از اهداف دیگر برگزاری کارگاه ادبیات داستانی است.

این هنرمند در پایان گفت: هنر داستان نویسی می تواند بازتابی ازهویت ملی واسلامی این سرزمین باشد و نویسندگان ما می توانند با ارائه داستان هایی ملهم ازفرهنگ اصیل وارزش های اسلامی، سفیران ادبی وهنری ما درزمینه ترسیم چهره واقعی مردم ایران به جوامع دیگر به ویژه غرب باشند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.