ID : 16009912
بی مهری مسئولان و تب و لرز شدید صنایع یزد؛

قفل تعطیلی بر صنایع یزد به دست چینی ها و بی همتی دولت!/«مشتری پرانی» شیوه بی رحمانه بانک های سرمایه دار علیه صنایع!/ورود کالای خارجی با نشان «ساخت ایران»!


مدیر عامل کارخانه قفل یل گوهر یزد گفت: در ایران تغییرات سیاسی به شدت بازار و اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به گونه‌ای که با صحبت‌های یک مسئول یکی از بخش‌های اقتصاد کشور دچار نوسان می‌شود. می‌توان گفت تولید و کار اقتصادی در ایران به شدت به شرایط بیرونی وابسته است

با توجه به اوضاع اقتصادی کشور و رکود حاکم بر بازار واحدهای صنعتی در دولت تدبیر! و امید، با مشکلات زیادی مواجه بوده و هر کدام به نحوی در تلاش هستند تا از این مرحله گذر کنند و فقط با صنایعی که تنها به تار مویی به حیات خود ادامه دهند متاسفانه با شدت گرفتن مشکلات و عدم حمایت دولت از صنایع کشور هر روز شاهد تعطیلی تعداد قابل توجهی از کارخانجات و بیکاری کارگران زیادی هستیم در واقع شاهد گسترش بیکاری، فقرو خالی شدن سفره معیشت مردم در کمال غفلت مسئولین دولت یازدهم هستیم.

شرکت تولیدی قفل یل گوهر یزد تنها تولید کننده انواع قفل‌های کلیدی و سویچی در استان یزد نیز این روزها همانند بسیاری از واحدهای صنعتی دیگر با مشکلات زیادی گریبان‌گیر است و مسئولین آن تمام سعی و تلاش خود را علیرغم بی مهری مسئولان برای حفظ کارخانه و ادامه حیات آن انجام می‌دهند.

مدیر عامل و یکی از سهامداران این شرکت با سابقه در استان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا از اوضاع نامساعد و نابه سامان کارخانه تولیدی خود و عدم حمایت مسئولین از صنایع می‌گویند.

حسن دهقان دهنوی از سهامداران کارخانه در خصوص شروع فعالیت تولیدی این کارخانه گفت: در یک سالن اجاره‌ای با خرید ماشین آلات از یک شرکت که تبلیغات منفی علیه آن نیز وجود داشت؛ کار را شروع کردیم. مدتی گذشت تا با بازاریابی و تلاش‌های شبانه روزی توانستیم تولیدات خود را به عنوان یک محصول با کیفیت به بازار معرفی کرده و زمینه اشتغال بسیاری را به طور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کنیم.

وی در خصوص میزان سرمایه‌گذاری در کارخانه گفت: بالغ بر 3 میلیارد تومان هزینه کردیم و در اوج خود با توجه به کیفیت عالی و اعتمادی که مشتریان به محصولات ما داشتند؛ فروش بالایی داشتیم.

جاده صاف برای چینی ها و قوانین دست و پا گیر برای صنعت داخلی!

دهقان با اشاره به واردات بی‌رویه قفل‌های چینی به بازار گفت: پس از تمام تلاش‌هایی که برای جلب اعتماد مشتریان انجام دادیم متاسفانه واردات قفل‌‌های مشابه خارجی با قیمت کمتر بازار فروش را از ما گرفت. تولیدکنندگان در ایران با مشکلات و قوانین دست و پاگیری زیادی مواجه هستند این درحالی است که تولیدکنندگان چینی مشکلات ما را نداشته و از این رو قیمت تمام شده محصول آن‌ها به مراتب کمتر از تولیدات ما خواهدبود.

ورود کالای خارجی با نشان «ساخت ایران»!/سرنگونی اقتصاد ایران نتیجه وابستگی به واردات در آینده ای نزدیک

وی در این رابطه افزود: متأسفانه کالاهای چینی و وارداتی بدون هیچ نظارتی وارد کشور می‌شوند بعضاً کالاهای خارجی را در بازار مشاهده می‌کنیم که بر روی آن‌ها «ساخت ایران» هک شده است و این حاکی از آن است که هیچ نظارتی بر واردات در کشور وجود ندارد.

دهقان با اشاره به اثرات سوء واردات بر تولید داخل تصریح کرد: در حال حاضر واردات اجناس خارجی به قیمت کم ممکن است اما وقتی کارخانجات و تولید داخل در اثر این واردات بی‌رویه از بین رفت و کشور به واردات وابسته شد دیگر کشورهای خارجی اجناس خود را به قیمت ارزان به ما نمی‌دهند و آن زمان هست که آثار واردات بی رویه کاملا مشخص می‌شود.

قفل تعطیلی بر صنایع یزد به دست چینی ها و بی همتی دولت یازدهم!

این فعال اقتصادی در خصوص ظرفیت تولیدی کارخانه گفت: کارخانه قفل یل گوهر یزد ظرفیت تولید 250 هزار قفل در سال را دارا است ولی به علت رکود شدید بر بازار و وجود مشابه خارجی با قیمت ارزان‌تر بخش عظیمی از خط تولید خاموش است و در حال حاضر با 10 درصد فروش به حیات خود ادامه می‌دهد.

دهقان کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را مشکل اصلی اکثر کارخانه‌ها دانست و افزود: به دلیل کمبود نقدینگی مجبوریم قیمت مواد اولیه را به صورت مدت‌دار پرداخت کنیم که این امر باعث افزایش قیمت مواد اولیه شده و از طرفی در ایران نزدیک به 16 ماه به کارگران دستمزد پرداخت می‌شود در حالی که بیشتر از 10 ماه برای کارفرما کار نمی‌کند. این عوامل و بسیاری دیگر از عوامل در مجموع باعث می‌شود که قیمت تمام شده محصول در ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر باشد.

پاسخگویی به طلبکاران جای پاسخگویی به مشتری!

وی با بیان این که زمانی به علت کثرت تماس مشتریان فرصت پاسخ‌گویی به مشتریان را نداشتیم اما اکنون کاری جز پاسخ‌گویی به طلبکاران را نداریم افزود: وضعیت بازار به حدی بد شده که شرکت‌های بزرگ و مطرح در سطح کشور در نمایشگاه‌های مختلف در استان‌ها از جمله استان یزد شرکت می‌کنند و به دنبال بازاریابی برای خود هستند.

مدیر عامل کارخانه قفل یل گوهر یزد با بیان اهمیت بخش مسکن در رونق اقتصادی گفت: نزدیک به 250 صنعت با مسکن در ارتباط هستند که رکود شدید حاکم بر این بازار تاثیر نامطلوبی بر صنایع وابسته به آن داشته است. در زمان اجرایی شدن پروژه مسکن مهر و با توجه به ضرورت استفاده از تولیدات داخلی در این پروژه رونق خوبی در بازار ایجاد شد و کارخانه ما هم فروش بسیار خوبی در این زمان داشت. اگر صنعت ساختمان رونق بگیرد بسیاری از صنایع از جمله ما نیز رونق می‌گیریم.

نادر علی سامعی اذعان داشت: در ایران تغییرات سیاسی به شدت بازار و اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به گونه‌ای که با صحبت‌های یک مسئول یکی از بخش‌های اقتصاد کشور دچار نوسان می‌شود. می‌توان گفت تولید و کار اقتصادی در ایران به شدت به شرایط بیرونی وابسته است و در شرایطی که در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های دولت و کشور ثبات وجود نداشته باشد یک تولیدکننده نمی‌تواند آینده را پیش‌بینی و برای آن برنامه‌ریزی کند.

وی عدم اطمینان از اوضاع اقتصادی آینده و انتظار مردم برای به سرانجام رسیدن برجام را از عوامل تشدید کننده رکود در کشور دانست و افزود: تولیدکننده در حال حاضر از آینده تصویری روشن در ذهن ندارد و با توجه به رکودی که بر بازار حاکم شده نمی‌توان کار خاصی انجام داد.

«پراندن مشتری» شیوه بی رحمانه بانک های سرمایه دار با صنایع!

سامعی با اشاره به فشارهایی که بانک‌ها بی‌رحمانه علیه تولید و تولیدکننده وارد می‌کنند افزود: چندین سال است که با یکی از بانک‌ها کار می‌کردیم در مدتی که دچار مشکل شدیم این بانک نه تنها هیچ کمکی به ما نکرد بلکه در اولین اقدام خط تلفن‌های شرکت را در اقدامی تعجب آور قطع کرد. این حرکت از این بانک به این عظمت نه تنهاهیچ نفعی برای بانک نداشت جز این که راه ارتباطی و شناخته شده برای مشتریان ما را از بین برد و جایگزین کردن خطوط تلفن و آشنایی دوباره مشتریان با شماره‌های جدید باعث شده تعدادی از مشتریان خود را از دست بدهیم.

وی ادامه داد: بانک‌ها به قدری انرژی و وقت ما را گرفتند و برنامه‌های ما را به هم ریختند که اگر این وقت و انرژی را صرف تولید و کارخانه کرده بودیم الان وضعیتی بسیار بهتر داشتیم. این در حالی است که میزان پرداختی ما به بانک‌ها به گونه ای است که بارها بهره و سود بانک را پرداخت کرده‌ایم اما همچنان اصل وام بر سر جای خود باقی است.

سامعی با انتقاد از سیاست و شیوه بانک‌ها در مطالبه معوقات گفت: بانک‌ها به تجارت خانه‌هایی تبدیل شده‌اند که به جای اینکه در کنار صنعت باشند در مقابل صنعت قرار گرفته‌اند به طوری که صنعتگر باید سال‌ها کار کند و درآمد و پولش را در جیب بانک‌ها بریزد.

کاغذبازی تنها پاسخ دستگاه های مسئول در برابر تعطیلی صنایع!

این صنعتگر با سابقه با اشاره به تعداد قابل توجهی از صنایعی که در آستانه تعطیلی هستند اذعان داشت: صنایع با مشکلات کمرشکنی مواجه هستند و فشارهایی که از سوی بانک‌ها و سازمان‌های دولتی وجود دارد و تا مسئولین به خود بیایند و سیاست‌ها وبرنامه‌های خود را ایجاد و اجرایی کنند صنایع از بین خواهند رفت.

سامعی گفت: برای نجات کارخانه از تعطیلی به سازمان‌ها مرتبط مراجعه کردم ولی متاسفانه کسی پاسخگو نیست و جز کاغذ بازی کاری نکردند. قوانین برای حمایت از تولید تصویب شده ولی در عمل و اجرا حمایتی نمی‌شود وبرای جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ اقدام موثری انجام نمی‌شود.

تکرار بحران صنایع، حساسیت آن را به عادت تبدیل کرده است

وی با ابراز تاسف از وضعیت کنونی صنایع تصریح کرد: همه شعار حمایت از تولید را می‌دهند ولی متاسفانه متولی خاصی برای صنعت وجود ندارد. همه از مشکلات صنایع با خبرند ولی اقدام موثری انجام نمی‌شود. تکرار بیان مشکلات و وضعیت بحرانی صنعت کشور حساسیت موضوع را از بین برده است.

سامعی با اشاره به اثرات نامطلوب تعطیلی واحدهای صنعتی گفت: اولین قربانی تعطیلی کارخانه کارگران هستند. کارفرما با شدت گرفتن مشکلات نهایتاً علم خیمه کارخانه خود را می‌کشد که این کار به نفع هیچ کسی نخواهد بود. علاوه بر این که معیشت چندین خانوار دچار مشکل می‌شود در کل اقتصاد نیز آثار بدی به دنبال خواهد داشت.

سیاست ناهماهنگ دولت ها، ضربه مهلک به صنایع است

مدیر عامل شرکت قفل یل گوهر یزد با اشاره به وابستگی شدید اقتصاد کشور به سیاست گفت: سیاست‌ها و برنامه دولت‌های مختلف در چندین سال گذشته پیرو یکدیگر نبوده و همین باعث شده ضربات بسیار زیادی به اقتصاد کشور وارد شود و متاسفانه سیاست‌های ما هیچ راهکار عملی، موثر و مفیدی را مشخص نمی‌کند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.