ID : 861913
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتم:

قلعه مروست از بلندترین قلعه های تاریخی و یادآور قلعه فلک الافلاک است


رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتم گفت:قلعه مروست قلعه اي بر فراز شهر تاريخي مروست مي باشد كه بر روي تپه اي مصنوعي ايجاد شده و نماد گذر ساليان طولاني از مردمان ديار مروست است.

به گزارش یزد رسا، رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتم اظهار کرد: تاکنون ۶۰ اثر تاریخی شهرستان خاتم در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

علی اکبر دهقان طزرجانی افزود: چهار روستای چنارناز، کرخنگان، خوانسار و چاهک روستاهای هدف گردشگری این شهرستان هستند و همچنین دو منطقه قره تپه که محل زیست پرنده کمیاب هوبره است و منطقه سرچشمه نهر مسیح از مناطق نمونه گردشگری خاتم می باشند. همچنین غارهایی مانند غار بابازادهد و خانه خدا هم در این شهرستان وجود دارد.

 بیان کرد: قلعه مروست قلعه ای بر فراز شهر تاریخی مروست می باشد که بر روی تپه ای مصنوعی ایجاد شده و نماد گذر سالیان طولانی از مردمان دیار مروست است.

 وی ادامه داد: قدمت این قلعه، بنا بر آنچه کارشناسان می گویند مربوط به صدر اسلام بوده است. آثار موجود هم حکایت از حیات این بنای تاریخی در دوران های مختلف می باشد.

دهقان بیان کرد: این قلعه از بلندترین قلعه های تاریخی کشور است که از نظر ارتفاع و نماد و یادآور خاطرات قلعه فلک الافلاک لرستان و ارگ عظیم بم می باشد.

 این مسئول تصریح کرد: از آثار کشف شده در این قلعه تاریخی می توان به وجود خشت های ۴۰* ۵۰ دارای علامت، آجرهای نقش دار، پی سوز و غیره اشاره کرد که آثار بجا مانده از دوران های اشکانی، ایلخانی و صفویه است.

 وی همچنین گفت: بخشهای موجود قلعه شامل رامپ یا پلکان ورودی، هشتی ورودی، شاه نشین، سه برج دیده بانی، حصار و تیرکش های موجود است.

 قلعه ملکی هرات از قلعه های تاریخی سالم استان یزد

 وی در ادامه گفت: قلعه ملکی هرات یکی از قلعه های تاریخی نسبتا سالم در سطح استان است که مالکیت آن از آن دولت و اداره میراث فرهنگی است.

دهقان طزرجانی اضافه کرد: این قلعه توسط ورثه یکی از خوانین شهرستان خاتم بنام «ابوالفتح خان محمودی نژاد» به میراث فرهنگی واگذار شده و برنامه میراث فرهنگی تبدیل آن به مجموعه فرهنگی و موزه می باشد. مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتم بیان کرد: این قلعه مربوط به دوره های افشاره، زندیه و قاجاریه است که با وسعتی معادل یک و نیم هکتار شامل برج و بارو، هشتی ورودی، شاه نشین، فضاهای مسکونی رعایا می باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتمافزود: همچنین این قلعه دارای سیلوی نگهداری غلات به صورت عمومی و خصوصی است بدین معنا که در هر فضای مسکونی سیلویی هم موجود بوده است. همچنین فضاهای مخصوص نگهداری احشام به صورت روباز و سرپوشیده، موجود است.

 وی گفت: این قلعه در مجاورت مظهر قناتی به همین نام ایجاد شده و تشکیل موزه در آن با ۲۵ درصد پیشرفت، تخصیص اعتبارات بیشتری را می طلبد.

 بقعه شیخ عبدا… مروست، بنایی متعلق به دوره صفویه

 دهقان ادامه داد: بنای آرامگاهی قرار گرفته در ورودی مروست از سمت شیراز که حکایت از رواج سبک مراد و مریدی در این شهر کهن می باشد، بقعه شیخ عبدا… مروست می باشد.

 رئیس میراث فرهنگی شهرستان خاتم تصریح کرد: بنا بر نظر کارشناسان میراث فرهنگی، بنای مذکور مربوط به دوره صفویه و شامل یک شبستان می باشد که گچ بریهای سبک اسلیمی آن در برخی قسمت ها باقی مانده و چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

 وی افزود: این بقعه با همکاری میراث فرهنگی و شهرداری به صورت کمپینگی برای استفاده گردشگران در آمده است و امکانات اولیه را ارائه می دهد.

 خانه وقفی، یادآور خاطره شهر بادگیرها

 این مسئول بیان کرد: خانه وقفی از خانه های تاریخی شهرستان خاتم می باشد که در بافت قدیم مروست واقع است. این خانه در مجاورت قلعه مروست و بادگیر آن چشم هر گردشگری را به خود جلب کرده و خاطره شهر بادگیرها را در مرز ایالت فارس یادآور می گردد.

 خانه دکتر صالحی، نماد خانه باغ های هرات

 مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاتم با بیان اینکه خانه دکتر صالحی یکی از خانه های تاریخی استان یزد واقع در شهر هرات است، ادامه داد: این خانه هم اکنون کاربری اداری دارد و با قدمتی از دوران قاجار تا پهلوی، نماد خانه باغ های موجود در شهر تاریخی هرات می باشد.

 وی خاطرنشان کرد: ساختمان این بنا در دو طبقه است و امور مرمتی و ساماندهی آن توسط میراث فرهنگی انجام شده است.

 جنگل باغ شادی، جنگلهای منحصر به فرد هرات

 این مسئول اظهار کرد: جنگل باغ شادی از جنگل های منطقه زاگرسی بوده که بسیار منحصر به فرد است و بخش های گسترده ای را شامل می شود. این جنگل ها زیر نظر اداره محیط زیست قرار دارد و محل نگهداری گوزن زرد آسیایی است.

 وی ادامه داد: پوشش گیاهی این منطقه شامل جنگل بنه، بادام کوهی، درمنه و غیره و پرندگانی خاص در مناطق بیانی است.

 دهقان یادآور شد: در این منطقه هرات، در مرز یزد – کرمان، چاههای آب آرتیزین وجود دارد که آب به صورت خودجوش از آنها فوران می کنند و تالابی را برای پرندگان ایجاد کرده است.

 وی روستای کرخنگان، سرچشمه هرات، چشمه مسیح را از آثار طبیعی این شهرستان عنوان کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.