ID : 7979817

لابی بی اثر در شورای شهر/ خداحافظ رفیق


رییس شورا رسما برخی از اعضا را که مشخص بود چه کسانی را در نظر دارد متهم به تلاش برای برگزاری جلسه غیر علنی انتخابات هیات رییسه کرد. گویا عده ای قصد دارند در فضای غیر علنی و به دور از چشم خبرنگاران قصد دارند اقدامی خلاف انجام دهند.

به گزارش یزدرسا به نقل از دانا،یکسال بعداز آنکه اعضای شورای شهر تهران مسجد جامعی را به عنوان رییس این شورا انتخاب کردند این تصور در ذهن اصلاح طلبان به وجود آمد که شرایط برای آنها تغییر کرده و فضا به نفع آنها پیش می رود.


رییس شورا نیز در یکسال گذشته از هیچ تدبیری برای حضور در رسانه ها به خصوص رسانه ها همسوی اصلاح طلبان دریغ نکرد. او که تهران گردی را در دستور کار قرار داده بود هر هفته خبرنگاران را با خود همراه می کرد تا در کشف و سرکشی به نقاط باستانی شهر تهران او را مساعدت کنند .


اما این تنها فعالیت وزیر ارشاد دوره اصلاحات نبود. او به محض رسیدن به صندلی ریاست شورا تغییرات جدی در ترکیب اداری شورا نیز ایجاد کرد و حتی برخی ها تعیین معاونت نظارت شورا را هم با هاله ای از ابهام مواجه کرده و آن را بی ارتباط با رای به ریاست شورا ندانستند.


پس از آن گفته شد خاتمی و هاشمی هم به دقت عملکرد شورا را رصد می کردند و حتی گزارش های هفتگی از عملکرد آنها دریافت می کردند. البته گزارش ها از برخی جلسات مرتب نیز خبر می داد که اتفاقا بعضی اعضای شورای شهر هم به آن معترض بودند . آنها می گفتند چرا باید اخبار شورا و عملکرد آن به صورت مرتب در جلسه با خاتمی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.


به هر تقدیر کار ریاست شورای شهر تهران در یکسال گذشته به طور دائم مرتب از سوی اصلاح طلبان مورد توجه بود و حتی پیشنهاداتی! برای اداره آن صادر می شد. به همین دلیل اصلاح طلبان شورا کار را چندان برای خود دشوار نمی دیدند چرا که تصور آنها این بود که با لابی با یکی دو عضو شورا و کمک گرفتن از دولت می توانند خیلی راحت برد را نصیب خود کنند.


اما آنها برای این که فضا را کمی بیشتر مدیریت کنند حتی از طرح یک موضوع شبهه ناک نیز ابا نکرده و رییس شورا رسما برخی از اعضا را که مشخص بود چه کسانی را در نظر دارد متهم به تلاش برای برگزاری جلسه غیر علنی انتخابات هیات رییسه کرد. گویا عده ای قصد دارند در فضای غیر علنی و به دور از چشم خبرنگاران قصد دارند اقدامی خلاف انجام دهند.


همان روزی که مسجد جامعی این موضوع را طرح کرد محسن پیرهادی با ابراز تعجب از این مساله تصریح کرد: "برای ما هیچ تفاوتی نمی کند که انتخابات علنی باشد یا غیر علنی و من متعجبم که چرا رییس شورا چنین بحثی را مطرح کرده است"


فردای آن روز مجتبی شاکری اما خیلی جدی وارد گود شد و سکوت اصولگرایان را شکست. اصلاح طلبان که می کوشیدند فضا را به نفع خود تغییر دهند و از هیچ تلاشی برای به سخن آوردن اصولگرایان فورگذار نمی کردند ناگهان با دو اظهار نظر جدی و انتقاد شدید مواجه شدند.


یکی صحبتهای شاکری که هیات رییسه را به سیاسی کاری متهم کرد و برخی موضوعات را صراحتا بیان کرد و دیگری واکنش بذرپاش به فشار فدراسیون ورزش به یکی از اعضای شورای شهر بود . او گفت اگر وزارت ورزش از این کار دست برندارد مجلس وارد عمل می شود.


این اتفاق باعث شد تا فضا رنگ تازه ای بگیرد اما از همه بدتر فضا سازی یکی از رسانه ها بود که تصادف صابری عضو اصلاح طلبان شورای شهر را تلویحا عمدی خواند و نوشت این کار برای آن صورت گرفته است که وی به جلسه علنی نرسد.


اما پایان همه این جنجال ها پیروزی چمران با 5 رای بود . 5 رایی که نشان داد فضای شورای شهر بیش از آنکه تصور می شود از سیاسی بازی متنفر است و اسیر لابی ها و نشست های پشت و پیش پرده نخواهد شد.


اکنون چمران رییس شورای شهری است که برخی اصلاح طلبان حاضر در آن از هیچ تلاشی برای سیاسی کردن آن خودداری نمی کنند . آیا او می تواند بر این فضا فایق آمده و جلوی لابی ها و گزارش ها به افراد خاص را بگیرد؟


باید نشست و شاهد بود اما واقعیت این است که جلسات صبحانه و نشست های خانگی قطعا ادامه خواهد یافت و افرادی که نزدیکان خود را نتوانسته اند به صندلی اول شهردای نزدیک کنند همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد. اما گفته می شود برخی ها در توجیه این شکست دولت را مقصر دانسته اند. آنها می گویند دولت باید ادبیاتش را عوض کند و برخی سخنرانی ها باعث شده تا اعضا شورای نسبت وحدت با اصلاح طلبان به دلیل هراس از عواقب ان نگران بوده و از آن خودداری کنند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.