ID : 37820979
باید ها و نبایدهای تغذیه در دوران کرونا؛

لزوم استفاده به اندازه از پروتئین ها/ گنجاندن سالاد و سبزی در وعده های غذایی


نقیایی مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد به تشریح باید ها و نبایدهای تغذیه در دوران کرونا به خصوص با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان پرداخت.

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا؛ با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان عنوان کرد: یکی از سفارشات دین مبین اسلام بحث روزه گرفتن است. همچنین تاکیدات بسیاری در ارتباط با تاثیر سلامت بر روزه مطرح می‌شود لذا اکنون که در اثر شیوع کرونا در شرایط خاصی قرار داریم ضروری است که توجه خاصی به مبحث تغذیه در ماه مبارک رمضان داشته باشیم.
یوسف نقیایی ادامه داد: یکی از موارد مهم در ماه رمضان بحث مصرف مناسب آب و مایعات است. از طرفی این روزها زیاد می‌شنویم که مصرف آب و مایعات گرم می‌تواند در پیشگیری از بروز بیماری کرونا موثر باشد. به همین دلیل تاکید می‌شود در فاصله بین افطار تا سحر به مصرف مناسب و کافی آب و مایعات توجه شود و در این فواصل به تدریج آب و مایعات مناسب را بنوشیم.


وی اضافه کرد: با این شیوه به راحتی بدن را از کم آبی و اصطلاحاً دهیدراته شدن حفظ می کنیم. یک بدن با دریافت آب کافی در واکنش‌های ایمنی و مبارزه با بیماری ها مقاوم تر و مناسب تر عمل می کند.

لزوم استفاده کافی از پروتئین ها
وی بیان داشت: طبیعتاً هر چه سطح ایمنی بدن بالاتر باشد، مقابله بهتری در برابر ویروس خواهیم داشت و یکی از موارد بسیار مهم در افزایش سطح ایمنی مصرف مناسب پروتئین ها است.
نقیایی تاکیدکرد: مصرف پروتئین ها که انواع گوشت ها، تخم مرغ، ماهی و انواع حبوبات را شامل می‌شود در طول ایام ماه مبارک رمضان اهمیت بالایی دارد. بنابراین ضروری است که حتماً در وعده های افطار و سحر خودمان از پروتئین کافی و مناسب در وعده های سحر و افطار استفاده کنیم.


این متخصص تغذیه ادامه داد: باید دانست مصرف پروتئین بیش از اندازه در طول روزه داری باعث از دست رفتن آب بدن و افزایش احساس تشنگی می شود. بنابراین بدن فرد باید میزان کافی از پروتئین ها را دریافت کند.
وی افزود: بهترین گزینه‌ای که در این مورد می توان نام ببریم مصرف یک واحد از مواد گوشتی است. این میزان نصف ران مرغ، حدود ۵۰ تا ۶۰ گرم گوشت خورشتی، یک تا دو عدد تخم مرغ و یا نصف لیوان حبوبات پخته را شامل می شود.
نقیایی اظهار کرد: در این میان باید از پنیر به عنوان یک منبع غنی پروتئین یاد کنیم که مصرف آن در وعده هایی مثل افطار می تواند به بدن در دریافت پروتئین کمک کند به شرط آنکه مقدار نمک مصرفی آن بسیار کم باشد.

از مصرف مواد قندی اجتناب کنید
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد تاکید کرد: می‌دانیم که در بحث کرونا بسیار تاکید می شود که باید مصرف شکر و قند خود را کاهش دهیم. بنابراین باید از مصرف خوراکی هایی نظیر زولبیا و بامیه و یا خود شکر در قالب شربت ها اجتناب کرد.
نقیایی بیان داشت: باید به مصرف مواد قندی توجه خاص شود تا باعث کاهش سطح ایمنی بدن نشود.

آنتی اکسیدان های نجات بخش
وی اظهار کرد: نکته آخر اینکه مصرف آنتی اکسیدان ها مثل ویتامین های C و E سطح ایمنی بسیار خوبی را به ما می دهند. سبزی‌ها و میوه‌ها منابع غنی آنتی اکسیدان بوده و لذا بسیار مناسب است که در طول ایام ماه مبارک چه در وعده افطار و چه در وعده سحر و چه به صورت میان وعده از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها در قالب‌های مختلف مثل سالاد و سبزی خوردن استفاده شود. زیرا مصرف این مواد یک فاکتور بسیار موثر در افزایش و ارتقای سطح ایمنی بدن خواهد بود.


انتهای پیام/

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.