ID : 17480742
کارشناس محیط زیست ابرکوه:

لزوم ترویج فرهنگ شکارنکردن گورخر در مزارع ابرکوه/خطر نابودی حیات وحش ابرکوه به علت شکار غیر مجاز


کارشناس محیط زیست ابرکوه گفت: اداره محیط زیست، به علت کمبود منابع مالی و انسانی نمی تواند به خوبی تمامی مناطق را پوشش داده و کنترل کند. لذا دولت در این زمینه باید ورود شده و راهکارهایی، ارائه نماید.

به گزارش یزد رسا؛ سعید مسعودی کارشناس محیط زیست ابرکوه، در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، در خصوص وضعیت زیست محیطی و جلوه های حیات وحش در شهرستان، اظهار کرد: ابرکوه شهرستانی است که از نظر اقلیمی جزء مناطق خشک قرار گرفته و با توجه به خشکسالی های اخیر و افت میزان بارندگی نسبت به سال های گذشته، وضعیت این شهرستان بحرانی تر از قبل خواهد شد.

مسعودی افزود: از حدود 1500 سال قبل یک روند بیابان زایی در کشور آغاز شد، که این شرایط دامن گیر ابرکوه نیز بود. بسیاری از بخش های این شهرستان به ویژه روستای هروک و روستاهای شرقی، بر اثر برداشت بی رویه آب های زیرزمینی دچار فرونشست و پدیده شق زمین شده است، که این وضعیت غیر قابل بازگشت می باشد. همچنین سدهایی که در برخی نقاط ساخته شده است خود می تواند آسیب فراوانی به کفه های نمک زار وارد کرده و ریزه گرد تولید کند.

وی عنوان کرد: یکی از مواردی که باعث آلودگی محیط زیست و برداشت بی رویه آب های زیرزمینی می شود، وجود صنایع جدید و احداث کارخانه هایی است، که تحت عنوان توسعه شهر و ایجاد اشتغال توجیه پذیر می باشد. اما در واقع وجود صنایعی که آب بر هستند، نه تنها موجب آلودگی و تولید ریزگردها شده، بلکه باعث تشدید بحران آب و به مخاطره انداختن محیط زیست انسانی و حیوانی خواهد شد. چرا که کافی نبودن آب موجود باعث بهرده برداری بیش از حد از سفره های زیرزمینی شده و عواقبی را به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس تصریح کرد: هم اکنون در سراسر شهرستان حدود 20 واحد صنعتی آلاینده وجود دارد که مشمول جریمه زیست محیطی شده و باید نسبت به وضعیت آنان رسیدگی های لازم صورت گیرد.


ترویج فرهنگ شکارنکردن گور خر در مزارع ابرکوه
مسعودی گفت: در بخش محیط زیست حیوانی گونه هایی همچون پازن (بز نر کوهی)، قوچ، میش، آهو، عقاب، شاهین، دلیجه، گرگ، پلنگ، کاراکال (گربه وحشی)، گور خر، انواع جوندگان و خزندگان از جمله گونه هایی هستند، که در محیط زیست ابرکوه و در مناطق شکار ممنوع، وجود دارند.

وی تاکید کرد: در گذشته نسل گور خرهایی که در ابرکوه زیست می کردند نابود شده بود، اما مدتی است که با راه اندازی یک سایت پرورش گور خر و آوردن تعدادی از این حیوان برای زاد و ولد، این گونه دوباره در محیط زیست ابرکوه رهاسازی می شود. فقط باید در این زمینه فرهنگ سازی صورت گیرد، تا اگر این حیوانات در مزارع و دیگر مناطق دیده شدند، شکار نشوند.


خطر نابودی حیات وحش بخاطر شکار غیرمجاز و کمبود نیروی انسانی و مالی
کارشناس محیط زیست ابرکوه با ذکر مثال، خاطر نشان کرد: زمانی در زیست گاه های منطقه مهریز، قریب به 4 هزار آهو وجود داشت. اما امروزه به علت مشکلات اقلیمی و زیست محیطی، شکار غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی از نیزار به زمین های پسته و ... این تعداد به حدود 300 عدد کاهش یافته است که طی یک مقایسه می توان این مورد را به ابرکوه نیز تعمیم داد. لذا جهت حفظ تعداد باقی مانده از این حیوان همچنین حفظ و نگهداری گونه دیگر حیوانات و پرنده های کمیابی همچون هوبره، باید تدابیری اندیشیده شود.

مسعودی ابراز کرد: در این راستا باید محیط امن برای زندگی حیات وحش فراهم شود، که قسمتی از آن مربوط به وضعیت اقلیمی شهرستان و قسمتی نیز بر عهده اداره محیط زیست و محیط بانان می باشد. اداره محیط زیست نیز به علت کمبود منابع مالی و انسانی نمی تواند به خوبی تمامی مناطق را پوشش داده و کنترل نماید. لذا دولت در این زمینه باید حمایت های بیشتری کرده و برای رفع مشکلات چاره اندیشی نماید.


قوانین گرفتن مجوز اسلحه برای شکار
وی گفت: در ایران بیشتر از یک میلیون اسلحه مجاز در دست مردم وجود دارد، که از این تعداد افرادی آن را برای شکار تهیه می کنند. در شهرستان ابرکوه فقط در یک فصل آن هم فقط برای دو روز در هفته به شکارچیان اجازه شکار داده می شود. بدین صورت که در پروانه ای که جهت شکار به آنان داده می شود، نوع و تعداد شکار ثبت می شود، که در صورت تخلف با آنان به صورت قانونی برخورد خواهد شد. در موارد مشاهده جرائم زیست محیطی، نیز محیط بانان می توانند، درصورت احراز شرایطی که در قانون مقرر شده است، به عنوان ضابط خاص دادگستری اقدامات لازم را انجام دهند.

مسعودی در پایان در رابطه با حفظ محیط زیست پیشنهاد کرد: که ابتدا کارهای تحقیقاتی بسیار صورت گرفته و مطالعات فراوانی در این زمینه انجام شود و سپس راهکارهای اجرایی آغاز شود، بدین صورت که 90 درصد کار مطالعاتی و 10 درصد اجرایی صورت گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 


انتهای پیام/ ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.