ID : 37827671
کارشناس تغذیه تأکید کرد

لزوم رعایت اصول تغذیه در ایام روزه‌داری/ روزه موجب ضعف سیستم ایمنی بدن نمی‌شود


یک کارشناس تغذیه گفت: روزه‌داری یک سری اصولی دارد که حتما باید این اصول در دوران روزه رعایت شود.

سحر حسینی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان اینکه اگر اصول غذا خوردن رعایت شود روزه گرفتن نمی‌تواند موجب ضعف سیستم ایمنی بدن شود، اظهار داشت: وجود برخی ایرادها و اشتباهات در نحوه غذا خوردن‌ در ایام روزه داری، موجب اختلال در دستگاه گوارش و ضعف بدن می‌شود؛ لذا حتما باید اصول تغذیه در دوران روزه رعایت شود.

لزوم توجه به سه وعده غذایی در ایام روزه‌داری

وی افزود: یکی از مسائلی که در بحث روزه‌داری قابل اهمیت است زمان غذا خوردن است، باید توجه داشته باشیم که ما سه وعده سحر، افطار و شام را داریم؛ افزون بر این میزان غذا خوردن نیز مهم است که البته خیلی‌ها این نکته را مراعات نمی‌کنند یعنی میزان غذا خوردن‌شان در هر کدام از وعده‌ها استاندارد نیست.

کارشناس تغذیه گفت: در وعده افطار حجم غذا باید کم باشد به گونه‌ای که وقتی ما چند ساعت بعد خواستیم وعده شام را بخوریم حتما باید معده خالی باشد و جا برای شام باشد اما به خاطر ولعی که در طول روزه ایجاد شده، موجب می‌شود تا در وعده افطار زیادروی شود و این موجب ناراحتی دستگاه گوارش می‌شود.

حسینی خاطرنشان کرد: نکته دیگر که اهمیت دارد چگونگی غذا خوردن است غذا خوردن با سرعت که مثلا ممکن است در دقایق پایانی سحر صورت بگیرد موجب مشکلات گوارشی می‌شود؛ همچنین نوع غذای مصرفی نیز مهم است، مواد غذایی که ما بین فاصله افطار تا سحر می‌خوریم باید تأمین کننده نیاز 24 ساعت ما باشد.

بی‌خوابی موجب ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود

وی عنوان کرد: یکی از مسائلی که موجب ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود، بی‌خوابی است که بدن را آسیب‌پذیر می‌کند لذا باید زمان کافی به خواب اختصاص داده شود.

کارشناس تغذیه تأکید کرد: نیاز بدن ما به انرژی در مقایسه با زمانی که روزه نیستیم تفاوت زیادی ندارد با این وجود در ماه رمضان مواد غذایی بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حسینی تصریح کرد: سعی کنیم چای و دمنوش‌های طبیعی را جایگزین نوشیدنی‌های مضر و قندی که رنگ و مواد نگهدارنده دارند کنیم و یا بجای شربت‌ها از آب لیموترش تازه و عسل استفاده کینم؛ بجای زولوبیا و بامیه نیز از خرما استفاده کنیم، چون خرما علاوه بر اینکه تأمین کننده قند خون ما است در کنار خودش یک سری ویتامین ها و مواد طبیعی را هم دارد.

پرهیز از مضرف مواد و نوشیدنی‌های شیرین

وی اضافه کرد: وقتی نوشیدنی‌های مضر و مواد شیرین مثل زولوبیا و بامیه در برنامه غذایی قرار می‌گیرد فرد نه دیگر زمان کافی برای دریافت دیگر گروهای غذایی دارد و نه از نظر فیزیکی پتانسیل دریافت غذا دارد.

کارشناس تغذیه گفت: تا زمانی که غذاهای سالم، انواع گوشت‌ها، ماهی، تخم مرغ و امثالهم را داریم نباید سراغ فراورده‌ها برویم مخصوصا در این زمانی که بدن قدری تحریک‌پذیرتر می‌شود، افزون بر این حتما گروه لبنیات و انوع ماست و دوغ و شیر را در برنامه غذایی‌مان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید سعی کنیم از هرکدام از گروه گوشت‌ها از تازه‌هایش استفاده کنیم، عنوان کرد: توصیه در مصرف هر گروهی، اعم از میوه، سبزی، گوشت، لبنیات و نان و غلات  به مصرف مواد تازه آن گروه است؛ همچنین در مصرف روغن‌ها باید توجه کنیم که روغن‌های سالم مصرف کنیم.

حسینی تأکید کرد: وعده سحر به هیچ عنوان نباید حذف شود زمان کافی برای آن در نظر بگیرند غذا خوردن آهسته باشد و از مصرف سبزیجات استفاده شود و همچنین باید گروه پروتوئین‌ها مثل انوع گوشت‌ها، حبوبات و لوبیاها و مقداری چربی‌های سالم را کنار نان و برنج در وعده سحر داشته باشیم.

وی اظهار داشت: تا می‌شود از مصرف مواد خیلی شیرین پرهیز شود چرا که مواد شیرین سرعت هضم‌شان خیلی سریع است و موجب می‌شود که فرد آن موادی که سحر خورده است را در طول روز خیلی سریع هضم کند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.