ID : 37743386
کارشناس برجسته سیاسی:

لزوم همسویی و هم افزایی برای تحقق شعار سال/ جهش تولید در تمام عرصه‌های زمینه‌ساز حائز اهمیت است


غلامحسین دشتی گفت: رهبر معظم انقلاب به روال سال‌های گذشته باهدف جلب توجه دولت و ملت به اهمیت موضوع تولید و ایجاد همسویی و هم افزایی در این بخش عنوان سال را جهش تولید نام نهادند.

غلامحسین دشتی در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، گفت: رهبر معظم انقلاب امسال را به روال سال‌های گذشته باهدف جلب توجه دولت و ملت به اهمیت موضوع اقتصاد و تولید و ایجاد همسویی و هم افزایی در این بخش و با توجه به تجربیات گذشته عنوان سال را جهش تولید نامگذاری کردند.

وی ادامه داد: منظور از جهش تولید، شتاب بخشیدن به جریان عادی تولید و افزایش کمیت و کیفیت آن در تمام بخش‌ها است که از طریق هدف گذاری‌های جدید و رفع موانع و ایجاد بسترهای مناسب انجام می‌شود و متکی به تجربیات سالیان گذشته مخصوصا محدودیت‌های سال گذشته است که بخشی از آن به دلیل تحریم‌ها بود و به فرصت‌های جدید منجر شد.

کارشناس برجسته سیاسی عنوان کرد: تولید محدود به حوزه‌ کالا نیست بلکه در همه بخش‌ها به ویژه در بخش فناوری و دانش به عنوان زیربنای تولید، در زمینه توسعه مدیریت و سازماندهی، موضوع دیپلماسی و تلاش جدی تر در عرصه توسعه روابط به ویژه روابط منطقه ای و بازارهای بزرگ منطقه معنا پیدا می‌کند که کشور ما متاسفانه از مجموعه بازار 900 میلیارد دلاری بازار منطقه سهم خیلی کمی دارد.

دشتی افزود: همچنین توسعه روابط با کشورهای شرقی و ایجاد یک فضای باثبات منطقه ای و ارتباط با کشورهایی از منطقه که در زمینه تولید در سالیان گذشته از تجربیات بسیار خوبی بهره مند هستند و از نظر حوزه فرهنگ و اقتصاد به ما نزدیک هستند و می‌توان از تجربیات آنها در این زمینه استفاده کرد مجموعه عواملی است که می تواند زمینه‌ساز جهش تولید در کشور باشد.

 وی با بیان اینکه شعار جهش تولید در ادامه روند سال گذشته که رونق تولید نامیده شده بود، انتخاب شده است، تصریح کرد: دولت و بخش خصوصی در سال گذشته به رغم وجود مشکلاتی که بخشی از آن ناشی از تحریم بود می بایست تهدید دشمن در همین حوزه‌ها به خصوص حوزه تولید را به فرصت تبدیل کنند و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و بخش‌های آسیب پذیر که با خطر تعطیلی و رکود مواجه بودند اصلاح کند و تولید را به مدار خودش برگرداند که در این زمینه دولت آمارهای خوبی را در بخش های صادرات و رشد درآمدهای ارزی در این زمینه دارد و شواهد حکایت از روند مثبت دارد.

دشتی ادامه داد: از سوی دیگر با کم شدن سهم نفت در بودجه کشور به ویژه در شرایط کنونی با توجه به بحران ویروس کرونا و دیگر شرایط رقابت‌های منطقه‌ای که قیمت نفت با سقوط آزاد به نصف قیمت سال‌های گذشته رسید، سیاست کاهش سهم نفت در بودجه دولت سیاست درستی بود که سال‌های سال رهبر معظم انقلاب این موضوع را تذکر داده بودند و در سال‌های گذشته این مهم به اثبات رسید و در واقع باید درآمد نفت را به حوزه صرفا سرمایه گذاری به ویژه در بخش توسعه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به کار بگیریم و از بودجه های جاری حذف کنیم.

وی گفت: دلیل دیگر نامگذاری امسال با عنوان جهش تولید، فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در تامین بخش مهمی از نیازهای تولید و هم تغییر فناوری و در واقع تولید قطعات و رفع برخی نیازهای مهم در حوزه تولید بود که تجربه بسیار ارزشمندی در این زمینه کسب کردیم، همچنین ایجاد ظرفیت‌های داخلی با توجه به کاهش واردات، تولید را به وضعیت مناسبی از سوی حوزه تقاضا که بازار 80 میلیونی داخلی را شامل می‌شود رسانده و ضرورت شتاب را در حوزه تولید بیشتر کرده است.

این کارشناس مسائل سیاسی افرود: ظرفیت‌های جدیدی درمنطقه و کشورهای پیرامونی به وجود آمده به گونه‌ای که  ایران با توجه به  اعتمادی که به وجود آورده می‌تواند کالاها را با کیفیت و قیمت‌های ارزان  در اختیار کشورهای پیرامونی قرار دهد و زمینه دیگری برای تولید شتاب در تولید ایجاد کرده است.

دشتی با بیان اینکه رونق تولید شعار سال گذشته بود و ما باید گام برتری برداریم و رونق تولید را به جهش تولید تبدیل کنیم، گفت: تحمیل شرایط سخت در سال‌های اخیر، موجب شده تجربیات نوینی را در حوزه‌های بومی سازی و فناوری مخصوصا حوزه فرهنگی کسب کنیم و بخش خصوصی نیز با اعتماد به نفسی که به دست آورده است می‌تواند با تکیه با ظرفیت‌های داخلی تولید خود را توسعه دهد.

وی تصریح کرد: بایستی جهش تولید در همه عرصه‌های زمینه‌ساز حائر اهمیت است، ادامه داد: یکی از این عرصه‌ها، عرصه  فرهنگی و در حوزه مصرف است که باید مصرف را پایین بیاوریم چرا که مصرف‌زدگی و هدردهی‌های ما چه در حوزه سوخت و چه در زمینه‌های دیگر غیر قابل قبول است، بهره‌برداری بهینه از امکانات موجود حوزه دیگر فرهنگی است که باید توجه داشت و فرهنگ تولید و کار نیز باید روند پرشتاب به خود بگیرند که این‌ها بخش مهمی از بسترسازی‌های جهش تولید و اقتصاد است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.