ID : 9770928
کارشناس مسائل سیاسی:

مذاکرات هسته‌ای به سمت توافق مبتنی بر تعلیق پیش می‌رود


فلاحت‌پیشه افزود: در این توافق کلی بخشی از برنامه هسته‌ای ایران و تعدادی از تحریم‌های غرب همزمان تعلیق می‌شوند/ تیم مذاکره‌کننده ایران اجازه ندارد توافق بدی را امضا کند.

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ،حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده سابق مجلس و کارشناس مسائل سیاسی  در خصوص ویژگی‌های یک توافق خوب در مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 گفت: کار از این چیزها گذشته است و اعتقاد من بر این است که فضا به‌گونه‌ای دارد شکل می‌گیرد که طرفین به دنبال یک توافق کلی هستند که این توافق بخشی از اهداف طرفین را تامین کند. این توافق عمدتا در قالب تعلیق است؛ به این معنا که بخشی از تحریم‌های ایران و نیز بخشی از برنامه هسته‌ای ما تعلیق شود.


وی تصریح کرد: این توافق به معنی پایان همه اختلافات نیست و در عین حال بازگذاشتن شرایط برای رفع اختلافات را هم به همراه دارد. یعنی بخشی از برنامه هسته‌ای ایران به حالت تعلیق در بیاید و طرف مقابل هم بخشی از تحریم‌های صورت گرفته را تعلیق کنند. در عین‌حال طرفین باب را باز می‌گذراند که برای سایر موارد اختلافی، مذاکرات را در حوزه کارشناسی ادامه دهند.


این کارشناس مسائل سیاسی افزود: این نوع توافق هرچند به معنای توافق کامل نیست اما از بن‌بست بهتر است. یعنی طرفین از این امکان برخوردار می‌شوند که یک فضای روانی مثبت را ایجاد کنند و به صورت ترویجی، تخصصی و گام‌به‌گام سایر احساسات را کنار بگذارند. من معتقدم یک توافق خوب توافقی است که برد دو طرف را به دنبال داشته باشد نه اینکه باخت یک طرف و اعلام پیروزی طرف دیگر. تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران اجازه‌ ندارد توافق بدی را امضا کند.


وی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که هدف مقامات انگلیس از بیان اینکه نتایج توافقات بستگی به انعطاف ایران داردچیست؟، افزود: موضوعی را که انگلیسی‌ها مطرح کرده‌اند، مربوط به گذشته است و آنها سعی کردند، هزینه توافق را ایران بپردازد که این یک انتظار بی‌جا بود.


فلاحت‌پیشه با بیان اینکه بخش دیگر مرحله اجرایی است، تصریح کرد: اگر توافق موقت یعنی توافقنامه ژنو 3 سوم آذر سال گذشته در 90 ثانیه اجرا شد، به عقیده من توافق جدید باید محکم‌تر از گذشته بسته شود، طوری که باید در زمینه اجرای موارد اختلافی، خودشان را بر این توافق تحمیل نکنند و طرفین خودشان را ملزم بدانند که اجرای خوبی را در توافقنامه داشته باشند.


وی گفت: طبیعی است 11 سال اختلاف هسته‌ای در یک توافق حل نشود، اما همین توافق هم در همین شرایط یک بابی را باز می‌کند برای اینکه با تصاعد بحران مواجه نباشیم و هر توافقی که از طرف تیم مذاکره کننده شکل گیرد، توافقی است که زیر نظر شورای امنیت ملی شکل گرفته است و باید از آن حمایت کرد.

 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.