ID : 25801713

مربای زعفران زینت بخش سفره های مردم کویر


با ابتکار بانوی بهابادی و در صورت حمایت مسئولین می توان از گلبرگ های زعفران که تا کنون دور ریخته می شد، مربایی خوش طعم تولید کرد که زینت بخش سفره های مردم ایران باشد.

به گزارش یزد رسا؛ شهرستان بهاباد یزد به لحاظ موقعیت و شرایط آب و هوایی مستعد کاشت زعفران است. گیاهی کم آبخواه که با خشکی و گرمای  نیاز چندانی به مراقبت ندارد و از همان سال اول طلای سرخ خود را نصیب کشاورزان می کند.
گفتنی در خصوص راه های افزایش بهره وری در کاشت و برداشت زعفران، حذف واسطه ها، ایجاد و گسترش صنایع بسته بندی و صادرات این محصول ارزشمند بسیار است. اما مشکلات این مسیر نتوانسته مانع عزم جدی جوانان سخت کوش کویر شود.

 



کاشت و بهینه سازی شیوه های عرضه زعفران هر روز در بهاباد استان یزد افزایش می یابد. در تازه ترین این فعالیت ها یکی از بانوان بهابادی فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی با یک ابتکار جالب مانع از دست رفتن دسترنج کشاورزان شده است. در زمان برداشت زعفران، تارهای قرمز (مادگی) آن را از گل ها بیرون می کشند و گل ها را دور ریخته و اکثراً تبدیل به علوفه دام می شود. با این حال محبوبه محمدی با تجربه استفاده از مربای گل محمدی به فکر استفاده مشابه از گلبرگ های زعفران افتاد.
به این ترتیب سال 95 مقادیری از این مربا به صورت آزمایشی تولید شد. هر چند در ابتدا مشکلاتی برای تولید وجود داشت اما نهایتا با آزمایش و خطا این تلاش به ثمر رسید.

 



اکبر زینلی مسئول جهاد سازندگی سپاه بهاباد با اشاره به تولید این محصول گفت: امسال سال اول تولید مربای زعفران بود با این وجود استقبال خوبی از آن شد.
وی گفت: اما متاسفانه بزرگترین مشکل تولید این مربا فصلی بودن آن است. چرا که فقط در ایام برداشت زعفران و به مدت 15 الی 20 روز می توان مربای گلبرگ زعفران تهیه کرد و بعد از این مدت گلبرگ ها خراب می شوند.
زینلی با اشاره به ارزش بالای این ابتکار عنوان کرد: قبلا این گل ها خوراک دام می شد، اما امروز با این ابتکار می توان از هدر رفت این سرمایه جلوگیری کرد.
مسئول جهاد سازندگی سپاه بهاباد در خصوص حمایت این نهاد از تولید این محصول ابراز داشت: اگر کارگاهی برای این منظور احداث بشود خیلی خوب است، بسیج هم مشکلی بابت پرداخت وام اقتصاد مقاومتی به آن ندارد، اما اداره بهداشت به راحتی مجوز این فعالیت را نمی دهد و باید پیگیری های این موضوع صورت بگیرد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای گسترش تولید این محصول گفت: برنامه ریزی برای برگزاری جلسه ای آموزشی جهت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به کشاورزان صورت گرفته، تا به این وسیله هر یک از کشاورزان خودشان در زمان برداشت زعفران بتوانند مربای زعفران هم تولید کنند.
زینلی افزود: برای گسترش فرهنگ استفاده از این محصول نیز قرار است سال آینده در تمام مراکز بسیج استان مربای زعفران عرضه شود.
گفتنی است زعفران خواصی نظیر سازگاری با مزاج گرم، نشاط آوری و خون سازی را داراست و مربای این محصول صبحانه ای خوش طعم و مقوی را برای مردم به ارمغان می آورد.
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.