ID : 10898033
خاطرات ناگفته انقلاب در مهریز؛

مردم مهریز شعارهای انقلابی را مستقیم از «وزیر شعار»می گرفتند/روایت حمله به دفتر حزب رستاخیز مهریز


تی در این ایام برخی مطالبی که در قالب پلاکارد در اطراف جایگاه نصب می شد با هماهنگی و استعلام از آقای مرتضایی فر ( وزیر شعار) و ستاد نمازجمعه تهران بود و این امر قطعا در سایر مناطق استان یزد کمتر صورت می گرفت.

کاظم سبحان زاده از رزمندگان انقلاب اسلامی در مهریز و خبرنگار با سابقه استان یزد در مصاحبه با خبرنگار صبح مهریز به تشریح برخی از خاطرات دوران انقلاب در مهریز پرداخت که شاید کمتر جایی در خصوص آن صحبت به میان آمده باشد.

 

سبحان زاده گفت: مردم ولایی و متدین مهریز نقش مهمی در تحولات قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشته و به حق به خوبی نسبت به نظام الهی خود ادای دین کرده اند .

 

وی افزود: در این سال ها بنده همراه و همگام با اقشار مختلف مردم شاهد برخی رخدادها در اوج حوادث انقلاب و همچنین بعد از آن داشته ام که قطعا برای نسل بیان آنها برای جوانان خالی از لطف نیست .

 

سبحان زاده ادامه داد: بیان خاطرات انقلاب اسلامی و نشان دادن تعهد و ولایت محوری مردم مهریز یک وظیفه است و باید بنحو شایسته اطلاع رسانی شود .

 

این پیشکسوت رسانه ای استان تصریح کرد: طرح این خاطرات نه به بهانه اینکه افراد به نقش خود بپردازند از باب اینکه دیگران در جریان رخدادهای کمتر بیان شده قرار گیرند یک وظیفه است .

 

وی خاطرنشان کرد: در 14 سالگی و در اوج حوادث پیش از انقلاب که در اکثر مناطق کشور شاهد اعتراضات مردمی علیه رژیم ستم شاهی بودیم در آخرین رمضان منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی مردم مهریز دفتر حزب رستاخیز را مورد حمله انقلابی خود قرار دادند.

 

سبحان زاده افزود: از قدیم الایام در مهریز مرسوم است که مردم در 21 رمضان درسالروز شهادت حضرت امام علی (ع) در محله استهریج و جوار شاه صفی الدین در رثای شهادت این امام همام (ره) به سوگواری و عزاداری و نخل  برداری می پردازند .

 

وی ادامه داد: در آن روز بعد از پایان مراسم مردم در حالی که به سر و سینه می زدند وارد خیابان سید مصطفی خمینی (ره) کنونی مهریز شده و در کوچه ای که هم اکنون روبروی بانک ملی مرکزی قرار دارد به دفتر حزب رستاخیر حمله ور شده و درب و شیشه های این مکان را شکستند .

 

این صاحب رسانه با بیان اینکه در ابتدای همین کوچه چند بانک دولتی وجود داشت که این مکان ها هم همانند دفتر رستاخیر مورد حمله مردم قرار گرفت  اذعان کرد: لحظاتی از این حوادث نگذشته بود که ماموران ژاندارمری مهریز وارد صحنه شده و با شلیک هوایی اقدام به متفرق کردن مردم نمودند.

 

وی ادامه داد: مچنین از این لحظه به بعد تعقیب و گریز ماموران ژاندارمری مهریز برای شناسایی و دستگیری مردم آغاز که تعدادی در این رابطه دستگیر شدند .

 

سبحان زاده گفت: از دیگر رخدادهای بسیار زیبای مهریز در اوج انقلاب می توان به برگزاری تظاهرات روزانه در سطح محلات مختلف شهر اشاره کرد که با پیشگامی روحانیت و همراهی مردم و جوانان برگزار می شد .

 

وی با بیان اینکه هر روز مردم در خیابان های آن روز مهریز راهپیبمایی می کردند و  با صلاح دید روحانیت به برخی روستاها رفته و شعارها دینی و انقلابی سر می دادند تصریح کرد:  سال های 58و 59  در مهریز فعالیت های حزب جمهوری اسلامی از جایگاه خوبی برخوردار بود بنحوی که شاهد حضور مقام معظم رهبری و شهید بهشتی (ره) به مهریز بودیم .

 

سبحان زاده با اشاره به اینکه بنده در حسینیه زیبای باغ بهار زمانی که مقام معظم رهبری آمدند و همچنین شهید بهشتی به بام این تکیه ( سابق ) رفته و سخنرانی کردند حضور داشتم گفت: حین ورود و خروج و همچنین هنگام سخنزانی شهید مظلوم آیت الله بهشتی (ره) در این  با حاشیه هایی همراه بود که در تاریخ مانده است .

 

پیشکسوت عرصه رسانه یزد افزود: سال 59 که در مهریز با حکم آیت الله شهید صدوقی (ره) صاحب اقامه نمازجمعه شد بنده با پیشنهاد رییس دفتر امام جمعه سابق به عنوان مجری و مکبر نمازجمعه این شهرستان انتخاب شدم .

 

وی خاطرنشان کرد: در این سال ها که هنوز هم کم و بیش ادامه دارد شاهد حضور شخصیت های مهم نظام در این شهرستان و سنگر نمازجمعه بودم که قطعا برای بیان خاطرات آن روزها احتیاج به فرصت بسیار زیادی است .

 

سبحان زاده عنوان کرد: ما برای برگزاری باشکوه نمازجمعه همه هفته در همان اوایل انقلاب با مرحوم مغفور آقای مرتضایی فر( مجری و مکبر نامی نمازجمعه تهران و ایران ) تماس تلفنی داشتم و شعارها را از ایشان می گرفتم .

 

وی افزود: حتی در این ایام برخی مطالبی که در قالب پلاکارد در اطراف جایگاه نصب می شد با هماهنگی و استعلام از آقای مرتضایی فر (وزیر شعار) و ستاد نمازجمعه تهران بود و این امر قطعا  در سایر مناطق استان یزد کمتر صورت می گرفت .

 

سبحان زاده در پایان تصریح کرد: تمامی روزهای اوایل انقلاب برای مردم خاطره انگیز است و باید برای نسل جوان تبیین شود که انجام این کار فرهنگی یک امر مهم و رسالت خطیر محسوب می شود ناگفته های زیادی در حوادث انقلاب در مهریز رخ داده که باید توسط سایت ها و رسانه ها به اطلاع مردم رسانده شود .

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.