ID : 28270867
در جلسه شورای فرهنگ عمومی ابرکوه مطرح شد

مردم و مسئولین جنگ اقتصادی را جدی نگرفته‌‌‌اند/ ضرورت شناسایی ظرفیت های شهرستان برای اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی


صبح امروز اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی با محوریت فرهنگ و بسترهای تولید و اشتغال در شهرستان، برگزار شد که طی آن هر یک از اعضاء مشکلات و راهکارهای تولید و اشتغال را بیان کردند.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، صبح امروز اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان در سال 1396 در دفتر امام جمعه ابرکوه برگزار شد که طی آن حمید رضا بصیری دبیر این شورا، موضوع جلسه را با محوریت شعار سال، «فرهنگ و بسترهای تولید و اشتغال در راستای اقتصاد مقاومتی در شهرستان» عنوان کرد.

دسیسه های دشمن بیش از هشدارهای رهبری به نتیجه رسیده است/ مشکلات اقتصادی ناشی از بی تدبیری در برابر تهاجم اقتصادی است نه حاکمیت عملی دولت
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اظهار کرد: دشمن جنگ نرم خود را در قالب تهاجمم فرهنگی با انواع راهکارها در راستای فلج کردن بنیان اقتصادی ایران با جدیّت ادامه می دهد، اما به نظر می رسد مردم و مسئولین این جنگ را جدی نگرفته اند و هر روز اسراف، تبذیر، لوکس گرایی، خرید کالای خارجی، تجمل گرایی و ... بیشتر می شود.

حسینی تصریح کرد: اگر این جنگ اقتصادی در دولت های مختلف جدی گرفته می شد، شاهد ورود بی رویه قاچاق خروج بی دَر و پیکر ارز از کشور، مأموریت های پر هزینه خارج از کشور و کم نتیجه، نابرابری و بی عدالتی در بخش خصوصی، نبودیم و می توانستیم در بخش های مختلف با حداقل اعتبار، حداکثر کار را انجام دهیم و شاهد نتیجه های پُربار باشیم.

وی با تأکید بر اینکه دسیسته های دشمن به نتیجه رسیده اما هشدارهای رهبری بی نتیجه مانده است، گفت: رکود، بیکاری، مشکلات اقتصادی و فقر ثمره عملی حاکمیت دولت نیست، بلکه ثمره بی تدبیری های اعمال شده در برابر تهاجم اقتصادی است.

امام جمعه ابرکوه افزود: شعار سال گویای این مطلب است که دستگاه های اجرایی شهرستان همان گونه که در راستای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در سال گذشته تلاش کردند، امثال نیز به سهم خود طرح رونق بخشی به تولید و اشتغال را در شهرستان بیش از پیش فراهم کنند.

 

تربیت کارآفرینان حرفه ای نیاز مُبرَم شهرستان است
در ادامه این جلسه ناصر زارع رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تأکید بر نقش آموزش در ارتقای فرهنگ کارآفرینی،، بیان کرد: تربیت کارآفرینان حرفه ای و ماهر یکی از نیازهای مُبرَم و اساسی شهرستان است؛ چرا که بعضاً عدم تجربه در مدیریت و کارآفرینی و ریسک پذیر نبودن افراد موجب می شود واحدهای تولیدی دچار رکود شده و یا نیمه فعال شوند.

 

مشکل بی تجربگی در تولید و اشتغال و حرفه ای نبودن کارآفرینان باید برطرف شود
علی فاتحی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان نیز با تأکید بر اینکه در راستای تحقق شعار سال ابتدا باید ظرفیت های موجودد شهرستان شناخته شود، گفت: متولیان امر باید ظرفیت ها را شناسایی و احصاء کرده و با استفاده از پتانسیل نخبگان علمی مقیم و غیر مقیم شهرستان و انجام امور کارشناسی شده، کارآفرینانی را که سرمایه سرگردان دارند، تشویق به سرمایه گذاری کنند.

فاتحی با بیان اینکه، واردات بی رویه کالاهایی که مشابه داخلی دارد، بیشترین آسیب را بر پیکره واحدهای تولیدی کوچک وارد می کند، یادآور شد: بی تجربگی شهرستان در تولید و اشتغال، عدم ریسک پذیری و حرفه ای نبودن کارآفرینان باید برطرف شود تا با راه اندازی واحد های تولیدی هر چند کوچک، بتوان برای افراد اشتغال ایجاد کرد.

وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، افزود: در سال 94 ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مبلغ 7 میلیارد و 500 میلیورن ریال برای انجام 58 طرح تولیدی و در سال 95 مبلغ 9 میلیارد ریال برای انجام 70 طرح در زمینه اقتصاد مقاومتی اختصاص داده است.

 

کمتر شهرستانی مانند ابرکوه از پتانسیل گسترده گردشگری برخوردار است
مسلم روحی پناه رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان ادامه داد: ابرکوه در بخش کشاورزی، دامپروری و صنعت امتحان خود راا پس داده و در این عرصه با محدودیت هایی مواجه است. اما در مقابل یکی از حوزه هایی که می توان در آن اقدمات زیادی انجام داد و کمتر شهرستانی دارای این پتانسیل بوده، صنعت گردشگری است. توسعه این صنعت نیازمند معرفی ابرکوه به کشور از طریق فعالیت های اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

 

مراحل پیچیده اداری یکی از موانع تولید و اشتغال جوانان
سپس محمد جواد آقایی بخشدار مرکزی ابرکوه اظهار کرد: در ابرکوه چندین کارخانه صنعتی راه اندازی شده است که چندان بازدهه مطلوبی نداشته است اما اگر همین سرمایه در صنعت گردشگری بکار گرفته می شد، شاهد توسعه بیشتری در زمینه اقتصاد شهرستان بودیم؛ چرا که اشتغال ایجاد شده در این حوزه پایدار است.

آقایی خاطرنشان کرد: اگر مراحل پیچیده اداری کمتر شود و جوانان بتوانند راحت تر از تسهیلات بانکی بهره مند شوند و در کوچه پس کوچه های انجام روند اداری، ناامید نشوند، می توان در تحقق شعار سال گام های بلندی برداشت و به نتیجه مطلوب رسید.

تقویت تولید کنندگان فعلی و برطرف کردن مشکلات کارگاه هایی که به صورت نیمه فعال درآمده اند، اخراج اتباع بیگانه غیر مجاز و استفاده از توان نیروی انسانی داخلی، عدم موازی کاری و انجام تمامی فعالیت های تولیدی و ایجاد اشتغال حول محور واحد شعار سال، معرفی یک یا چند محصول به عنوان سوغات شهرستان، استفاده از ظرفیت های موجود به جای راه اندازی واحدهای جدید و پرهزینه، معرفی مشاغل جدید به افراد جویای کار، فعال شدن جوانان در بخش گردشگری و ایجاد تورهای صحرانوردی و ... از جمله پیشنهادات مطرح شده توسط اعضای شورای فرهنگی عمومی در این جلسه بود.

انتهای پیام/ م.ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.